Het Langhuis gaat door zonder subsidie

Zwolle – In 2015 begint Galerie Het Langhuis aan een nieuw traject: doorgaan zonder subsidie. Een kans die de galeri met beide handen aangrijpt. Het Langhuis wil graag haar rol als de springplank voor nieuw talent blijven vervullen. Om dit doel te bereiken is er voor een reorganisatie gekozen. Het Langhuis zoekt op korte termijn een coördinator expositiecommissie en en een medewerker voor de financiële groep.

Het Langhuis is een expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst, in de oude binnenstad van Zwolle. Het Langhuis bestaat al 37 jaar in haar huidige vorm: een podium voor experimentele beeldende kunst. Het vervult voor jonge/beginnende kunstenaars een opstapfunctie en de galerie ondersteunt hen mede in de opbouw van hun beroepspraktijk. Als organisatie staat het steevast achter een beleid dat ruimte geeft voor experiment: een stimulans bieden aan jonge makers. Het gebouw zelf heeft een bijzondere historische waarde; het maakt deel uit van de middeleeuwse stadskern.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Subsidie is vreselijk goed zolang er geen sprake is van misbruik of overdaad. Zo kunnen bijvoorbeeld sportclubs kunnen een relatief goedkoop abonnement dankzij subsidie aanbieden zodat ook de minder bedeelden kunnen sporten. Zo zijn er tal van subsidies te noemen die zaken mogelijk maken die anders haast onmogelijk zouden zijn!


    Maak melding

Reageer