Scratch-repetitie bij CMK Zwolle

Zwolle – Bij het Christelijk Mannenkoor Zwolle staat voor hun decemberconcert iets bijzonders op stapel. Zij noemen het zelf het Messiah-project.  Een bijzondere uitvoering van de Messiah van Händel. Niet geheel in de originele vorm, niet geheel die in het jasje van Tom Parker maar in een eigen, door dirigent Harry Koning, ontwikkelde versie waarin wel veel te herkennen valt.

De visie van het CMK Zwolle is ondermeer een podium te zijn voor jonge musici. Dat wordt door dit Messiah-project ook zeer duidelijk gemaakt want een groot aantal jonge zangers en zangeressen gaat daar en solo in vertolken en een grote groep van jonge begeleiders waaronder strijkers, fluitisten, koper- en houtblazers en natuurlijk een organist en pianist. In de voorbereiding heeft het koor een zogenoemde scratch repetitie ingepland en wel op dinsdag 9 september. Het is de bedoeling dat in één avond het “Hallelujah-koor”, het slot van het tweede deel van de Messiah gaan instuderen.

Daar zoekt het koor extra bemanning voor. Geïnteresseerden zijn die avond, van harte welkom om dit bekende koorstuk mee in te studeren. Eén avond, 9 september dus, in de Sionskerk aan de Glanerbeek in Zwolle en wel van 19.30 tot 22.00 uur. Trouwens er mag ook langer mee gedaan worden. Tot dat decemberconcert zelfs gratis en vrijblijvend. Meer informatie over  het koor: www.cmkz.nl
Artikel delen:

Reageer