Aanhouding in verband met koperdiefstal

Zwolle – Dinsdagmorgenvroeg 29 juli is een 41-jarige Zwollenaar aangehouden voor koperdiefstal.

In een leegstaand pand aan de Grote Voort had hij al een partijtje koperleiding klaargelegd. Met behulp van een diensthond troffen politiemensen hem aan, liggend op een stelling in het gebouw. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf, die tijdens zijn ronde de Zwollenaar in de omgeving van het pand had gezien, tipte de politie over zijn aanwezigheid. In afwachting van zijn verhoor is de man ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Mensen doen dit. Wit, bruin, zwart, geel. Hetero, homo. Katholiek, atheïst, moslim, jood. Mensen. Diefstal, geweld, oplichting, etc. etc. gebeurt (helaas) door allerlei mensen.

  Mensen.

  (en raven)


  Maak melding

 2. Ik denk inderdaad ook dat het vooral door deze twee groepen gedaan wordt. Het is niet politiek correct misschien maar wel de realiteit.
  Als je eens naar het programma Opsporing Gezocht kijkt zie je ook geen afspeigeling van de Nederlandse bevolking maar in dat geval bijna alleen maar lichtgetinten, donker getinten en een enkele oostblokker.
  Hoe dan ook: aanpakken dat tuig.


  Maak melding

 3. @ de veldwachter, politiek correcte figuren heb je hier al genoeg. Het is gewoon de realiteit inderdaad. Helaas. Ben benieuwd wat er vanavond weer voorbij komt in opsporing verzocht.


  Maak melding

 4. Opsporing Gezocht geeft dan ook een compleet scheef beeld van alle misdaad in Nederland. Er komen voornamelijk roof en diefstal in beeld. En ja, daar zijn bepaalde minderheden in oververtegenwoordigd. Dat in je hoofd vertalen naar alle misdaad is waar het mis gaat.


  Maak melding

 5. @japser
  “Een compleet scheef beeld” lijkt me erg overtrokken. Noem jij eens wat misdaden waar de gebruikelijke daders niet oververtegenwoordigt zijn dan.  Maak melding

 6. @Jasper
  Mispoes, alleen vermogensdelicten blijft er over uit jouw rijtje, als we tenminste de internetfraude uit Nigeria e.o. niet meerekenen.
  Moord, doodslag, verkrachting, aanranding zijn nou trouwens ook misdrijven die regelmatig terugkeren in Opsporing Verzocht, dus ook daar ga je al de mist in.


  Maak melding

 7. Wat jij wil. Ik ga verder niet met je in discussie als je de waarheid blijft verdraaien naar je eigen vooroordelen. Ik ken de cijfers van het cbs. En ik kan zelf zien dat Opsporing Verzocht een scheef beeld geeft van alle criminaliteit.


  Maak melding

 8. En ze hebben videobeelden, zal niet lang duren en de heren zitten op het buro.

  Hoop dat de slachtoffers er geen trauma aan overhouden.


  Maak melding

 9. @Jasper
  Ok daar gaan we, let op de kolom met het aantal verdachten per 10.000, je ziet dat in vrijwel alles de allochtonen hoger scoren, zelfs in de vermogensdelicten waar jij over begon scoren bv marokkanen bijna 10 keer hoger dan autochtonen.
  Dit zijn de feiten, politiek incorrecte feiten maar wel waar, waarom proberen sommige mensen dit steeds te verbergen, daarmee los je het probleem niet op.
  De politiek is misschien gek maar de meeste Nederlanders niet, die weten dit ook. Zie Opsporing Verzocht en zie deze statistiek:

  ]http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/default.aspx?VW=T&DM=SLNL&PA=81947NED&D1=54,60-65&D2=0&D3=0&D4=1,3-9&D5=l&HD=130301-1626&HDR=G4,G1,G2,T&STB=G3


  Maak melding

 10. @ Veldwachter, nav posting van gister 9:50. Dit wist ik niet eens[/url]. Past in elk geval uitstekend bij de missie die de AVRO op hun website heeft afgedrukt. Het elitaire blijkt uit de bovengemiddelde belangstelling voor kunst en cultuur. Het moge overigens bekend zijn hoe de PVV (jouw, mogelijk blijkens uit ander draadje, partij?) daar over denkt. Overeenkomst tussen AVRO-missie, VVD en de PVV is overigens wel dat ze het woord “Vrijheid” buitensporig veel en ongepast gebruiken.


  Maak melding

Reageer