Echtpaar Jonkman-Koops 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Jonkman-Koops waren dinsdag 29 juli aanstaande 60-jaar getrouwd. Locoburgemeester en wethouder René de Heer bracht het echtpaar een bezoek in de Rivierenhof aan de Zijpe in Zwolle om hen te feliciteren.

 

29-07-2014_echtpaar_jonkman-koops_60jr_getrouwd_01.jpg 

 

De heer Gerrit Jonkman en mevrouw Ali Koops, beiden geboren in 1926, hebben elkaar ontmoet in Zwolle waar zij beiden bij Philips werkten. Toen zij trouwden is mevrouw gestopt met werken. Meneer Jonkman heeft voor zijn werkzaamheden bij Philips in Ned.-Indië als marinier gediend. Hij is daar nog steeds erg trots op en heeft zo lang het fysiek mogelijk was altijd alle veteranenbijeenkomsten in het land bijgewoond. Het echtpaar heeft gewoond in Zwolle, Den Haag en Scheveningen. Toen meneer gepensioneerd was is het echtpaar verhuisd naar Raalte, en woont nu al weer vele jaren in Zwolle. Meneer en mevrouw Jonkman mochten altijd graag kamperen.

 

29-07-2014_echtpaar_jonkman-koops_60jr_getrouwd_02.jpg 

Mevrouw heeft altijd vele hobby’s gehad want zij was erg creatief. Meneer is jarenlang een actief EHBO-instructeur geweest. De gezondheid van meneer en mevrouw Jonkman is naar omstandigheden redelijk, al komt de ouderdom wel met gebreken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer