PVV kamerlid bedreigd door groep Marokkanen

Zwolle – PVV kamerlid Dion Graus is woensdag in een park bij het politiebureau in Zwolle bedreigd geweest door een groep Marokkaaanse personen. Dat zei het kamerlid tijdens het tv-programma Knevel en Van den Brink.

Graus vetelde in de uitzending dat hij voor een kort bezoek was in Zwolle, en dat hij door een groep Marokkaanse personen werd beledigd en achtervolgd. Vervolgens zei het kamerlid: "Ik kreeg van vier die beren achter mij aan. Ik heb moeten rennen voor mijn leven". Eén van de vier mannen werd aangehouden. Hij bleek een bekende van de politie te zijn. Graus wil donderdag aangifte gaan doen wegens belediging en bedreiging. Hij zegt het zat te zijn van dit soort dreigementen. "Ik ga het niet meer accepteren".

Artikel delen:
Reacties 179
 1. Zo NL en blank als ik ben (en totaal niet gecharmeerd van “noord-afrikanen…): zo is Zwolle niet! Die Graus heeft een kop om op te schieten, al mag dat niet (!), maar aan zijn handen kleeft ook heel veel bloed! Laat die verschrikkelijk zielige man gewoon nooit meer in ons fatsoenlijke Zwolle komen!!!


  ⚠️ Meld

 2. Ons nette Zwolle? Vrijheid van meningsuiting mag alleen als het mij uitkomt, ofnietan…
  We hebben net de overval kunnen lezen op de bejaarde scootmobielers, nou wat daar aan reacties onderstaan doet mij huiveren over ‘net’ Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Dion die even 4 Marokkanen er uit rent.. raar verhaal. Schetst wel een goed beeld van hoe Zwollenaren denken over de PVV.

  Idd wat Mike70 zegt. Of enkeltje randstad.
  😀


  ⚠️ Meld

 4. Intimidatie en bedreigingen. Of naar je gespuugd. Mijn vrouw al een keer beroofd door marokkaan/turkse jongen. En iedere week hebben we wel weer overlast ervan bij ons in de straat.

  Verbied de islam. 30.000 moslims in 1960 en nu meer dan een 1.000.000 in Nederland.

  Het klopt gewoon niet.


  ⚠️ Meld

 5. @dick natuurlijk heeft hij dat gedaan, van de beroving. De rest is alleen maar aankleding om het verhaal erger te doen lijken. Overlast… wat is overlast, en is dat islam gerelateerd?


  ⚠️ Meld

 6. @Oepzz
  Waarom nou zo hatelijk en welk bloed heb je het over, en vooral: spreek voor jezelf als je het over Zwolle hebt. PVV-stemmers zijn gewone mensen net als jij en ik.


  ⚠️ Meld

 7. Maar “hatelijk” wordt vaak subjectief gebruikt gebasseerd op onderbuikgevoelens. Vind jij (Veldwachter) PVV-ers (o.a. deze Dion) niet vaak hatelijk?


  ⚠️ Meld

 8. 1 miljoen moslims in NL, dat betekent ruim 15 miljoen mensen die de Islam niet aanhangen. Waar maak je je druk om? Of denk je soms dat al die moslims ook terroristen zijn? Nogal bekrompen. En hoe harder Graus schreeuwt, hoe minder ik hem geloof.


  ⚠️ Meld

 9. Ik geloof Graus gelijk, Zwolle is in dit opzicht niets beter dan elders in Nederland, ook in Zwolle is Marokkaans tuig zat.


  ⚠️ Meld

 10. Geloof je wel Julie, maar waar in Zwolle dan? Heb er zelf absoluut geen last van. Ok, bij ons lopen best Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond rond, maar ik heb er geen last van. Van 1 zelfs gemak, tijdens de bemensing van de stembureaus tijdens verkiezingen.


  ⚠️ Meld

 11. Ik geloof Graus ook wel. Hij gaat aangifte doen dus. Maar ach het is maar een kamerlid van de PVV. Dan is het niet zo erg volgens sommige hier.


  ⚠️ Meld

 12. Dick, Andries heeft wel publiekelijk zijn excuses aangeboden op Twitter. En zal dat ook wel naar zus van de omgekomen broer gedaan hebben.


  ⚠️ Meld

 13. @Julie aangezien Zwolle sowieso een heel kleine Marokaans-Nederlandse gemeenschap heeft, valt dat reuze mee. Sterker nog, van alle groepen tuig hier in Zwolle, zal dat zo’n beetje de kleinste groep zijn.


  ⚠️ Meld

 14. @ suze, wist dat Knevel een simpele tweet de wereld in had gestuurd. Dat vind ik nog wel wat anders als gewoon ff “sorry” zeggen op het podium waar je de schaamteloze vragen hebt gesteld. De media is toch nogal weinig zelfkritisch.


  ⚠️ Meld

 15. Nav Gaze-demo zijn (volgens mij terecht) 2 arrestaties verricht. Het OM verdenkt ze o.a. van groepsbelediging…Belediging van een groep is dus strafbaar. Zelfs al bestaat die groep bijvoorbeeld uit “Marokkaans tuig”.


  ⚠️ Meld

 16. Deze vent zuigt het gewoon uit zijn duim, aandacht zoeken dat is wat hij aan het doen is.
  Marokkaanse jongens, mijn soort in verlegenheid proberen te brengen…En dat in een stad als zwolle waar de Marokkanenprobleem er nog niet is.
  Van de 10 Marokkanen zijn er 7 op vakantie in Marokko, en die andere 3 zijn keurige mensen. Zielepiet


  ⚠️ Meld

 17. Ja en @ Dick, wat heeft dit met dit topic te maken? Graus is bedreigd door Marokkaanse medelanders. Waarvan er al eentje is aangehouden. Niets geen belediging, gewoon een feit.


  ⚠️ Meld

 18. @Elmagrib, als hij dit uit zijn duim zuigt, en hij doet aangifte, dan is hij strafbaar. Hij zal wel uitkijken om een valse aangifte te doen. En trouwens wie zegt dat deze Marokkaanse jongens uit Zwolle komen? Park ligt dicht bij het station.


  ⚠️ Meld

 19. @ benjie, topic gaat over PVV kamerlid. Met

  groepsbelediging…Belediging van een groep is dus strafbaar. Zelfs al bestaat die groep bijvoorbeeld uit “Marokkaans tuig”.

  doel ik o.a. ook op de PVV.


  ⚠️ Meld

 20. @Elmagrib: De zin van jou baart me grote zorgen: “dat in een stad als zwolle waar de Marokkanenprobleem er nog niet is”, m.a.w. het probleem komt er wel aan? Maar het is er toch al?

  Dus van deze (volgens jou) 3 keurige mensen die niet op vakantie zijn, is er al eentje een bekende van de politie en al gearresteerd, dan hou ik mijn hart vast voor de niet zulke keurige mensen, wat zal dat een uitschot zijn!


  ⚠️ Meld

 21. Ze verpesten het voor zichzelf.. Vooral dames worden nogal lastig gevallen. Pssst meisje.. H?!!!! Hoer!!!! Spreek je ze erop aan.. Krijg je een flinke lading enge ziektes over je heen.. Terwijl ik vroeger echt geen last van ze had.. Tegenwoordig???


  ⚠️ Meld

 22. @ Dick, “toevallig ” waren het deze keer Marokkaanse jongens die Graus bedreigden. Dit heeft niets met groepsbelediging te maken. Wat jij hier doet vind ik precies hetzelfde, groepsbelediging, alle PVV stemmers zijn in jouw ogen fout. En nee, ik stem zelf niet op de PVV.


  ⚠️ Meld

 23. @ benjie, heb vrienden die PVV stemmen. Maar ik doelde op de uitspraken die de PVV, met name Wilders heeft gedaan…lijkt me nogal makkelijk als groepsbelediging te duiden.

  Natuurlijk heeft de bedreiging uit het topic nixxx met groepsbelediging te maken.


  ⚠️ Meld

 24. @dick. Oké vraag me dan wel af waarom je bijv tegenover ” De Veldwachter zo loopt te hengelen of hij PVV stemt. En dat hij daar maar openlijk voor uit moet komen. Waarom zou hij dat moeten vertellen? Ik kan jou ook vragen waar je op stemt. En dan de Gaza erbij halen, wat een vergelijking zeg. Ik hoop nooit mee te maken wat die mensen daar door maken. Maar ja, dat is Israël he, ‘onze grote vriend” mag je niets kwaads over zeggen…  ⚠️ Meld

 25. @ benji, de discussie met de veldwachter spitste zich een beetje toe op de missie van de AVRO, de VVD en de PVV. Was in zijn geval benieuwd of ie de gewone VVD aanhing of de extreme variant van de zogenaamde “Vrijheidspartij”. Meestal interesseert me iemands politieke voorkeur niet heel erg, maar in dit geval liep de discussie wel zo dat ik het me afvroeg. Begrijp trouwens niet waarom mensen niet voor hun politieke voorkeur durven uit te komen. Tuurlijk mag je me vragen waar ik op stem! Vragen staat vrij, wil je het weten?
  “Gaza erbij halen”.

  Nee, het ging om groepsbelediging.

  Nav Gaze-demo zijn (volgens mij terecht) 2 arrestaties verricht. Het OM verdenkt ze o.a. van groepsbelediging…Belediging van een groep is dus strafbaar.

  De gaza-demonstratie is toevallig het podium waar die groepsbelediging plaatsvond. Wist dus niet dat groepsbelediging strafbaar was en begreep niet dat PVV-ers (zeker hun leider) daar nog niet voor aangeklaagd zijn.

  WAT BEN IK DIT ROEREND MET JE EENS (en bijvoorbeeld de PVV/CDA/CU/SGP absoluut niet)

  Ik hoop nooit mee te maken wat die mensen daar door maken. Maar ja, dat is Israël he, ‘onze grote vriend” mag je niets kwaads over zeggen…  ⚠️ Meld

 26. Bericht door benjie, op 31 juli 2014 11:53
  …als hij dit uit zijn duim zuigt, en hij doet aangifte, dan is hij strafbaar. Hij zal wel uitkijken om een valse aangifte te doen…

  Daarom hoeft het nog niet waar te zijn. Misschien is hij onnodig bang voor een groep jongeren geweest. Waren het wel Marokkanen? Heeft hij ze naar hun afkomst gevraagd? Alles kan. We weten het niet hé.


  ⚠️ Meld

 27. @ Dick, hoezo missie, wat voor tijd kom je. AVRO is samengegaan met TROS. En dat was tijdens de “verzuiling de meest ‘rechtse’ omroep. werkte veel samen met De Telegraaf. Die tijd zijn we wel voorbij nu gelukkig. En omdat de AVRO wat meer kunst programma’s uitzend is deze omroep elitair? Net alsof kunst alleen voor de elite is… je kijkt vast alleen maar naar de Vara , de rode haan. Linkse rakker…


  ⚠️ Meld

 28. Vindt de goegemeente hier ook, dat er aardig wat frustratie uit dit “Gausje” klinkt

  “Het moet niet zo zijn dat alles om Geert Wilders draait, ik word net zo goed herkend op straat.”  ⚠️ Meld

 29. @br
  Weer zo’n domme onwetende.. Iedereen weet toch dat moslims uit Istanbul komen.

  Om het niveau naar een nog dieper niveau te laten zakken. 😛  ⚠️ Meld

 30. in een park bij het politiebureau in Zwolle

  Welk park ligt dicht bij het politiebureau??
  Ik ken parken bij de binnenstad en het Engelse Werk, maar beide zijn nogal een eind van het politiebureau af!


  ⚠️ Meld

 31. @ benji, dit las ik net precies op de AVRO-site

  De AVRO staat voor vrijheid, verdraagzaamheid en verantwoordelijkheid. Hier vindt u meer over onze organisatie en onze missie.

  . Opvallend vond ik het te pas en te onpas gebruiken van het woord “vrijheid”. Zo je weet zit dat woord ook in de VVD en de PVV.
  Had/heb ook altijd een wat elitaire indruk van de AVRO. Komt misschien ook nog door G.B.J. Hilterman. Hoorde zijn “toestand in de wereld” overigens altijd met genoegen aan.

  Dank voor het compliment “Linkse rakker”, maar eh- geen extreem linkse rakker hoor.


  ⚠️ Meld

 32. Bericht door Arianne, op 31 juli 2014 14:00
  in een park bij het politiebureau in Zwolle

  Welk park ligt dicht bij het politiebureau??
  Ik ken parken bij de binnenstad en het Engelse Werk, maar beide zijn nogal een eind van het politiebureau af!

  Potgieterssingel! Mooi parkje hoor. Moet je alleen ’s avonds niet komen. Dan lopen er figuren als Martin Graus rond.


  ⚠️ Meld

 33. Lekker denigrerend, “gausje”, och het was maar een PVV kamerlid, die vragen er zelf om. .. stel je voor dat het iemand van de SP of PVDA was geweest die bedreigd en beledigd werd. Ben benieuwd hoe de discussie dan gevoerd werd hier. …


  ⚠️ Meld

 34. Had moeten zijn een GRausje doen….da’s wat anders als een verkleinwoord van zijn naam beste benjie. Over namen gesproken, waarom post je eigenlijk onder een nick?


  ⚠️ Meld

 35. @ Dick , grausje., had het moeten volgens jou moeten zijn. In plaats van Gousje. Ja en? Denigrerend dus. Nee, dat is geen verkleinwoord… volgens jou. Ga lekker door zo. En sluit vooral je ogen voor de realiteit.


  ⚠️ Meld

 36. @ beste benjie,

  een Grausje doen

  heeft nixxx kwaads in de zin over degene die wat zegt…Zo zou ik Job Cohen ook kunnen citeren middels “een Cohennetje”. Iemands naam verkleinen als je hem bedoeld is denigrerend. Dus er is een verschil tussen “citeren” en “denigreren”.


  ⚠️ Meld

 37. @dick
  Ik geloof niet dat het jou iets aangaat waar ik op gestemt heb, maar bedankt voor je interesse.
  Verder denk je inderdaad teveel in hokjes, alsof Opsporing Verzocht onbetrouwbaar wordt omdat het van de avro of tros is. Eerlijk gezegd is het een tijd geleden dat ik zoveel onzin in slechts een paar zinnen heb gelezen.


  ⚠️ Meld

 38. Aan sommige van deze reacties te lezen, wonen er in Zwolle een paar mensen die nog een stukje enger denken dan Dion Graus.


  ⚠️ Meld

 39. Alle Marokkanen terug naar Turkije!

  Verder:

  Dit weblog begint een akelig eng en dom Links bolwerk te worden. Hier worden PVV-ers afgeschilderd als minderwaardig. Alsof PVV alleen maar onzin uitkraamt. En jullie idioten die denken dat Zwolle geen criminele Marokkanen (en andere afkomsten overigens) heeft, loopt ook vrolijk met oogkappen op.

  Links maakt dit land helemaal naar de knoppen door de “alles moet maar kunnen-mentaliteit” en helaas doet Rechts er ook vrij weinig aan behalve toekijken en druppelen op de gloeiende plaat…

  Het niveau is hier derhalve laag dat een groot deel van de reageerders het maar heel normaal vind dat een politicus wordt bedreigd. Struisvogelpolitiek.

  Pim Fortuin zijn dood was ook zijn eigen schuld? Misselijke gedachtegang!  ⚠️ Meld

 40. hebben we nu ook al een marokkanen probleem hier in zwolle ?

  dit mag toch niet in zwolle
  laat die rifapen lekker opzouten hier

  mooi dat ze er al een te pakken hebben,

  zorgen dat hij nooit meer een voet in zwolle zet >:(>:(


  ⚠️ Meld

 41. @zonde
  Het is inderdaad opmerkelijk hoe intollerant en hatelijk sommige linkse mensen worden als je het niet met hen eens bent over bv. iets als het heilige dogma van de multiculturele samenleving. Het is dan als vloeken in de linkse kerk en hhet dunne laagje beschaving is dan snel verdwenen.


  ⚠️ Meld

 42. Bericht door De Veldwachter, op 31 juli 2014 16:25
  …Eerlijk gezegd is het een tijd geleden dat ik zoveel onzin in slechts een paar zinnen heb gelezen…

  Welkom op dit log 😉


  ⚠️ Meld

 43. Voor mensen die niet elke dag in tabellen e.d. zitten te neuzen, het gaat vooral om de kolommen in het aantal verdachten per 10.000 mensen.


  ⚠️ Meld

 44. Zet je er ook bij dat het hier om verdachten zijn. En dat daar niesbuien te achterhalen is wat de cijfers zijn van het daadwerkelijke misdrijf.


  ⚠️ Meld

 45. Wat een gediscrimineer en uiting van belachelijke opmerkingen, hier weer, door bepaalde lieden. Mooi h?, als je vanuit de anonimiteit alles maar kunt roepen. Hoezo respect naar elkaar? Hoe simpel zijn jullie eigenlijk?

  Dhr. Graus en alle andere aanverwanten vinden altijd dat zij wel van alles mogen zeggen in het kader van vrije meningsuiting maar als een ander dat ook doet dan is dat fout en moeten ze meteen op kosten van de maatschappij extra beschermd worden. Je kunt jezelf ook afvragen of je bepaalde dingen niet over jezelf afroept door je eigen gedrag.


  ⚠️ Meld

 46. Duidelijke cijfers van het CBS, maar daar willen de Jaspers onderons natuurlijk niets van weten, die houden hun oogkleppen angstvallig op.


  ⚠️ Meld

 47. @Mij De vrijheid van meningsuiting van een burger en een parlementariër kun je niet helemaal met elkaar vergelijken. Beetje een scheve discussie.


  ⚠️ Meld

 48. @joop: Leg uit. Waarom mag de een wel alles roepen, en de ander niet?

  Als politicus heb je een voorbeeldfunctie en zou je minstens 2 keer na moeten denken voor je iets zegt.


  ⚠️ Meld

 49. Of ’t nou wel of niet waar is, valt uit
  het persbericht en de berichten hier niet op
  te maken. Politicus rennend voor z’n leven
  door park eekhout? Ik heb moeite me dat te kunnen
  voorstellen, maarja, soms gebeuren er
  onvoorstelbare dingen.
  Ik vind het wel onredelijk te lezen in sommige
  reakties dat zo’n -al dan niet bestaand- incident,
  verpolitiekt wordt. Alsof ‘links’ en ‘rechts’ een
  ander beeld hebben van waar de wereld heen moet.

  Als ik googel “wat betekent multicultureel”,
  vind ik o.a. “Multiculturalisme is een maatschappelijk en
  politiek standpunt waarbij men gelijkheid veronderstelt van
  verschillende culturele, etnische en godsdienstige
  gemeenschappen binnen een bepaald afgebakend
  bestuurlijk gebied.
  Meestal worden etnisch en godsdienstig verschillende
  gemeenschappen bedoeld. …”

  Samenvatting van Wiki.

  Het opvallende vind ik “waarbij men gelijkheid veronderstelt”.

  Ik zou liever de term ‘gelijkwaardigheid’ zien.
  Gelijkheid is er natuurlijk in geen enkel opzicht.
  Misschien is het idee van ‘gelijkheid’ wel de bom
  geweest onder de multiculi samenleving.
  Geen twee mensen zijn gelijk.
  En dat kan en mag je ook over bevolkingsgroepen
  vinden.

  Vat me niet verkeerd Zwollenaren, ik vind het idee van
  ongelijkwaardigheid volkomen fout.

  In elk geval, kan ik me nog steeds moeilijk voorstellen,
  dat Dion Grauss in park eekhout werd achterna gezeten
  door iets of iemand.  ⚠️ Meld

 50. @Fred niet duidelijk, het zijn verdachten, niet veroordeelden. Als ik zeg dat 20 Turken mij hebben lastig gevallen, maakt het niet uit of ze het wel of niet hebben gedaan, ze zijn dan verdacht. Die cijfers zullen redelijk kloppen, maar niet genoeg om conclusies uit te halen. Zeker niet omdat een verdachte lang niet altijd een dader is.


  ⚠️ Meld

 51. Mee eens. Zonder voorbehoud.
  Als de ‘achtervolgers’ bekend zijn,
  opvolgen en aanpakken.
  Weet iemand wie ’t zijn trouwens?  ⚠️ Meld

 52. @ Jasper: jouw uitleg over verdachten en jouw voorbeeld gaan volledig mank op alle fronten, maar dat weet je tegen beter weten in, zelf ook wel.

  De conclusies uit die cijfers kan iedereen trekken, maar dat wil jij niet horen of ziren, maar dat is jouw probleem!


  ⚠️ Meld

 53. @Mij Dat kun je zelf ook wel nagaan. Vergelijk het met een politieagent. Een mens net zoals jij, maar jij hebt niet dezelfde bevoegdheden als hij. Als hij dingen doet binnen zijn bevoegheden die mensen niet aanstaan, rechtvaardigt dat nooit dat hij “dingen” over zichzelf afroept.

  Een volksvertegenwoordiger moet zaken kunnen verwoorden die voor bepaalde groepen misschien als kwetsend worden gezien. Hij moet dingen kunnen benoemen die wellicht gevoelig liggen. Onderdeel van de parlementaire onschendbaarheid. Neemt niet weg, en dat zei ik ook niet, dat een parlementariër zomaar alles overal mag roepen. Het rechtvaardigt in ieder geval nooit dat er “dingen” over hem worden afgeroepen.


  ⚠️ Meld

 54. Ik lees ‘cijfers’ in somige berichten,
  terugkijken op cijfers uit ’t verleden,
  is zoiets als ‘geen plan hebben’ .
  En er ook niks van gemaakt hebben,
  terwijl de ‘cijfers’ voor zichzelf spreken.  ⚠️ Meld

 55. @ Veldwachter,16:25
  Natuurlijk staat het je vrij in een vrij land je vrijheid van meningsuiting te gebruiken en te laten weten op welke partij je hebt gestemd. Hokjesdenken? Jij repte vanmorgen ook nogal makkelijk over PVV-stemmers. Heb het woord “onbetrouwbaar” niet genoemd. Heb wel geschreven dat de missie van de AVRO strookt met die van de PVV en de VVD. Zoals je weet is “onzin” zowel een subjectief begrip als…een dooddoener.


  ⚠️ Meld

 56. @Joop
  Er zijn genoeg politieagenten die dingen doen alleen maar omdat ze zo’n apenpakkie aan hebben en denken dat ze zich dan alles mogen en kunnen permitteren onder het mom van “bevoegdheden”. Heb helaas een keer zo’n arrogant k**wijf mee mogen maken.

  En zo zijn er ook een aantal politici die denken dat ze zich straffeloos alles kunnen veroorloven onder het mom van “ik verwoord wat er leeft in de maatschappij” maar ondertussen voedt hij het addergebroed. En je dan gauw beroepen op de politieke onschendbaarheid? Ik vind dit soort dingen grote kul en dat je daarmee serieus wel zaken over jezelf afroept.
  Er zijn grenzen aan het fatsoen en rechtsgevoel. Als politicus etc., etc. heb je een voorbeeldfunctie. Wat hij niet wil dat hem geschiedt moet hij een ander ook niet aandoen.


  ⚠️ Meld

 57. @Mij Aha. Dus als jij die agente weer ziet, ga je er gelijk met een (knok)groepje achteraan? Want dat versta jij dus blijkbaar onder “wat jij niet wilt dat jou geschiedt…”.


  ⚠️ Meld

 58. @Bericht door Japser, op 31 juli 2014 18:18
  Je draait en draait om maar niet de glasheldere dagelijkse realiteit onder ogen te hoeven zien, dit komt je geloofwaardigheid niet echt ten goede.


  ⚠️ Meld

 59. @vos 20.14
  Als hij een allochtoon zou zijn zou je dat dan ook zeggen? Dat maakt jou veel enger dan Dion Graus.


  ⚠️ Meld

 60. Na heel veel reacties gelezen te hebben kan ik maar 1 conclusie trekken , en dat is dat Dick een Marokkaan is, of compleet padje af is.
  Ik denk het laatste en dat is jammer.
  En al zou Dick Marokkaan zijn, wie probeer je dan te verdedigen???? je eigen volk die de democratie ondermijnd of voel jij je zelf aangevallen door de PVV .????
  Stel dat ik Diederik Samsom ga aanvallen omdat hij in Zwolle loopt, omdat ik het niet eens ben met zijn politieke standpunten. dan ben ik GVD toch net zo slecht als een eikel die iemand van de PVV aanvalt omdat je de mening van de partij niet draagt.
  Iedereen die dit op wat voor manier goed lult krijgt van mij geen woord meer en kan beter verhuizen naar een staat waar je mening niet telt.
  En als er iemand is die de PVV racistisch vind , dan begrijp je het woord niet tussen ras en religie . anyway, ik gooide jaren geleden op het bevrijdingsfeest een bord in de stads gracht waar Pim werd vergeleken met Hitler en Haider . Ik merk dat sommige mensen nog steeds oogkleppen op hebben wat een volk.!!


  ⚠️ Meld

 61. Graus moest rennen (blijkbaar) voor zijn leven. Boeie!! Paar jaar geleden alweer stond clown custers met zijn NVU hier in Zwolle liedjes te zingen. Jammer dat er zoveel ME bij was om ze te beschermen.

  Zoiets kan Grausie alleen maar van dromen. Vandaar dat ‘ie nu maar huilie doet in de media.

  Het wordt lekker weer dit weekend, ga eens genieten van de zon ipv te zeuren op elkaar op een log.


  ⚠️ Meld

 62. @Fred een conclusie kan zijn dat er een 1:1 relatie is tussen verdachten en daders. Het kan ook zijn dat niet-Westerse allochtonen vaker als verdachte worden gezien. Zolang ik de cijfers niet heb over daders, kan ik die conclusie niet trekken. En jij of Veldwachter ook niet.


  ⚠️ Meld

 63. 🙂 kokzwolle123, verdedigen, Marokkanen achter elke boom die van het padje af is gepland? Wat leef je in een vreemde wereld, maar daar valt best (ook digitaal) over te praten.


  ⚠️ Meld

 64. @kokzwolle123 welke vorm van discriminatie het is, is niet een punt van discussie, ze doen het, of je het nou racisme noemt (volgens de VN nog best correct overigens), of discriminatie.


  ⚠️ Meld

 65. @Joop: Ik hoef niet met een knokploeg achter die agente aan. Het akkefietje van destijds is opgelost met woorden en weglopen van de situatie wat madam absoluut niet aanstond.

  Ik geloof er niet in dat het toepassen van intimidatie en geweld een oplossing is voor ongewenst (intolerant) gedrag. Dan gaat het alleen maar van kwaad tot erger; kijk maar naar de brandhaarden anno 2014.
  Ik hoef iemand niet iets aan te doen omdat ik het niet met iemand eens ben.

  Ik zeg alleen maar dat niet alle agenten even integer zijn en dat sommigen denken dat ze alles mogen omdat ze bij de politie zitten of politicus zijn of wat dan ook. En dat opruiend gedrag ander gedrag tot gevolg kan hebben.

  Het is actie geeft reactie, ook al is dat niet altijd een gewenste reactie. Reacties zijn vaak gebaseerd op emotie.


  ⚠️ Meld

 66. Graus kan dan wel heel hard lopen, maar hij STOPT vlak voor de finish

  als ik 3 meter voor de finish stop, heeft dat heel grondige redenen. Geloof me nu maar’.

  . Ook heeft Graus een verleden met aangiften

  In december 2006 raakte Graus in opspraak vanwege aangiften uit 2003 wegens mishandeling van zijn toenmalige, en destijds hoogzwangere, vrouw en bedreiging van zijn toenmalige schoonvader en minnares. Justitie bevestigde deze aangiften, maar ging in geen van de gevallen tot vervolging over omdat er onvoldoende aanknopingspunten tot vervolging waren. Alle aangiften tegen Graus werden geseponeerd. In september 2011 meldde het televisieprogramma Brandpunt op basis van het strafdossier dat het OM had verklaard de aangiften ten onrechte geseponeerd te hebben. Door Jeroen Pauw werden deze aangiften in 5 jaar later weer opgerakeld waarop Graus zelf besloot aangifte te doen tegen Pauw wegens het bezoedelen van zijn naam.
  Door partijleider Wilders werd Graus in de gelegenheid gesteld de beschuldigingen te weerleggen. Naar aanleiding van een door Graus aangelegd dossier verklaarde Wilders in januari 2007 het vertrouwen in Graus te behouden.

  Bron: wiki


  ⚠️ Meld

 67. Volgens mij heeft ie gister in Den Haag aangifte gedaan. Maar misschien was er gister geen camerateam beschikbaar waardoor het uitgesteld is tot vandaag?


  ⚠️ Meld

 68. ALs het echt allemaal zo verschrikkelijk was geweest doe je als slachtoffer meteen aangifte en niet zoals dhr. Graus doet een of 2 dagen later. Kom op zeg, weer een hoop gedoe om vermoedelijk (bijna) niets, PVV gedrag. Bah!


  ⚠️ Meld

 69. @Leonardo, er is dezelfde avond nog iemand aangehouden. Het gebeurt heus wel vaker hoor dat iemand de volgende dag aangifte doet. Hoezo PVV gedrag? Je reageert zo omdat het iemand van een partij is die jou niet aanstaat. Net wat iemand hier al schreef, als het iemand van bijv de PVDA was geweest had men hier wel anders gereageerd. Dan was de wereld te klein geweest.


  ⚠️ Meld

 70. Onzin Benjie, als het iemand van een andere partij was geweest had ik net zo gereageerd. Maar de PVV heeft er wel heel erg een handje van om dit soort zaken via de media uit te vergroten. Dat is ook hun enige reddingsboei, want politiek gezien maken ze gelukkig niks klaar met hun haatzaaierij.


  ⚠️ Meld

 71. @Bericht door Japser, op 1 augustus 2014
  Dat zeg ik: je probeert je er uit te draaien op een erg ongeloofwaardige manier, hopeloos.


  ⚠️ Meld

 72. @Bericht door kokzwolle123, op 31 juli 2014 22:29
  Klopt, er wordt door een aantal mensen met 2 maten gemeten: kritiek hebben op moslims en/of marokkanen mag beslist niet, maar de pvv/lpf voor van alles en nog wat uit maken schijnt juist een teken te zijn dat je een bovengemiddeld beschaafd mens bent.
  Onbegrijpelijk.


  ⚠️ Meld

 73. De PvdA zou zich nooit verlagen tot dit soort zaken. Zij doen niet aan haatzaaien (www.devriendenvanwilders.nl), of demoniseren (Fortuyn).

  Het maakt niet uit voor welke partij je bent, ze gaan allemaal voor de macht en ze liegen en bedriegen om die macht te behouden. Ondertussen zitten bijna een miljoen mensen in Nederland tegen de armoedegrens aan (of erin), maar de strijd om wie het meest fatsoenlijk is veel belangrijker. En dat er in die strijd vuile handen worden gemaakt, ach, roept de ander over zich af, nietwaar?  ⚠️ Meld

 74. @kokzwolle123, ben het met je reactie helemaal eens. Stel dat het dhr Samson was geweest. Dan had men hier wel anders gereageerd . nu is het allemaal minder erg volgens sommige hier. Dick bijv, “ook heeft Graus een verleden met aangiften’ ja en? Dus als iemand in het verleden vaker met aangiften te maken heeft gehad is hij niet te vertrouwen? In geen van de gevallen is hij vervolgt trouwens. Sommige figuren hier vragen altijd om cijfertjes en statistieken, bijvoorbeeld van het cbs. En als er dan iemand via het cbs de statistieken erbij haalt die dan niet helemaal voldoet aan hun mening dan draaien ze overal om heen. Net wat je zegt De Veldwachter, hopeloos.


  ⚠️ Meld

 75. Nee de PVDA verlaagt zich nooit tot dit soort zaken, die zijn meer van het pappen en nat houden. Op de thee met elkaar gaan. Goh, Joop de sloper, zit de PVDA niet in de regering op dit moment toevallig en is die er niet mede verantwoordelijk voor dat er zoveel mensen tegen of onder de armoede grens leven en de hele zorg naar de kloten geholpen word? De PVDA is allang geen partij meer voor de gewone arbeider..


  ⚠️ Meld

 76. Dick augustus 2014 8:26 lees je reactie nog eens terug en kom dan met een normaal antwoord op mijn plemsel . deze draai begreep ik niet.
  En Zuidski, srry hoor maar je haalt er iets totaal wat anders bij waaruit blijkt dat je geweld tegen anderen goedkeurd om vervolgens over mooi te ouwehoeren.???? Vreemd.
  En als laatste over dit topic. Wie zou hier nou de media op gezocht hebben, ik denk niemand, op de media zelf na dan want iedereen weet dat als Wilders een scheet zou laten het breed uit in de media besproken word en dat is olie op het vuur voor sommige mensen die ………. Tja dat weten we nu wel.
  Ja Benjie , mooi h? dat gedraai. Zo erg dat ik zelfs denk dat de meesten van te lang in de centrifuge van de kermis hebben gezeten.


  ⚠️ Meld

 77. PVDA de moord op Pim Fortuyn verwijten: Gaap. Mag ik jullie erop wijzen dat Fortuyn is vermoord door een volstrekt gestoorde miliei-activist? PVDA en theedrinken, ook zo’n cliché met een baard van hier tot Tokyo. Wat een slappe argumentatie zeg tjonge. De PVDA is zeker mijn partij niet, maar dit soort verwijten raken kant noch wal. Dan de PVV: niet democratisch, verschillende, zich misdragende ex-PVV kamerleden genieten nu van wachtgeld (volgens de PVV zelf ook zo’n linkse hobby), als gedoger is de PVV keihard weggerend toen er echt verantwoordelijkheid genomen moest worden, onduidelijk wie de financiers van dit enge clubje zijn, minder Marokkanen, totaal niet democratisch, constant de onafhankelijke rechtspraak in NL de maat nemen, etc etc.


  ⚠️ Meld

 78. Nou Leonardo’s , jou reactie slaat ook kant nog wal.
  Ik weet niet hoe oud jij was toen Volkert de trekker overhaalde, maar de demonisering door de PVDA was in volle gang. Daarna kom je met misdragende kamerleden van de PVV om nog gauw wat over de PVV te zeggen, terwijl er bij alle andere partijen nog grotere struikrovers zitten.
  En al helemaal bij de PVDA en GL .
  En als laatste praat de PVV niet over Marokkanen maar over criminele Marokkanen, en over de islam waar de media (links) brood in ziet om ze als racisten neer te zetten.
  Mijn advies is, probeer wat breder te kijken.


  ⚠️ Meld

 79. Lekker bezig Leonardo, er is volgens mij geen één die de PVDA verwijt dat dhr Fortuin door de PVDA vermoord is. En over wachtgeld gesproken, er is geen een politicus die zijn wachtgeld afslaat. Van welke partij dan ook. Gaap gaap. Vooroordelen …


  ⚠️ Meld

 80. @Bericht door Leonardo, op 1 augustus 2014 17:23
  PvdA heeft volop aan demonisering gedaan, o.a. door “u bent een buitengewoon minderwaardig mens” Marcel van Dam. D66 haalde zelfs het dagboek van Anne Frank erbij. En ook diverse zgn neutrale journalisten van de publieke omroep kwamen met onfrisse vergelijkingen over Fortuyn.
  Hetzelfde gebeurt nu al een tijdje met Wilders en de PVV, allerlei beschuldigingen o.a. dat iemand daadwerkelijk door een brievenbus zou hebben gepist (terwijl hij dit alleen als dreigement zei) worden klakkeloos door de linkse publieke omroep overgenomenen.
  Wat mij betreft mag die publieke omroep opgedoekt worden, ik betaal er aan mee maar voel me niet echt vertegenwoordt in hun politiek gekleurde programma’s . Ook deze situatie is te gek voor woorden en duurt al tientallen jaren, het enige sprankje hoop is dat internet bestaat, en mensen zelf hun mening kunnen bepalen.


  ⚠️ Meld

 81. Ik zie meer dan alleen maar gekleurde verdachten. Ik kijk verder naar hoe dat komt. Maar Veldwachter, als jij de schuld volledig bij de butenloanders wil blijven leggen, ga je gang


  ⚠️ Meld

 82. @japser
  Waarom nu weer zo’n woordje als “verder”? Verder kijken dan wie, verder kijken dan de statistici van het cbs? Verder kijken dan mensen die op een andere parij stemmen dan jij zou doen? Eigenlijk vind je jezelf een superieur mens lijkt het, heb je het zelf ook door dat dat best wel een beetje eng is?  ⚠️ Meld

 83. ‘T was een rare tijd inderdaad, met Fortuyn
  in opkomst. Gevestigde politieke partijen
  hadden er geen zinnig repliek op. Deden ‘hun best’,
  meestal de verkeerde kant op, zoals uit bovenstaande
  voorbeelden van de veldwachter spreekt.
  Ik zit me lezende en schrijvende wel af te vragen
  wat de link is tussen Grauss en Fortuyn, weet iemand
  dat?
  Misschien is het ook beter om over zulke zaken
  niet in ’tegenstellingen’ te denken.
  Maar juist meedenken, de richting aangeven
  in plaats van een stopbord ergens.
  Doet me denken aan wat Ataturk deed om de
  hoofddoek af te schaffen. Hij had ’t al een
  paar keer verboden. Had geen effect.
  Vervolgens stelde hij de hoofddoek verplicht
  voor prostituees. En de hoofddoek was verdwenen
  uit zijn tijd in zijn Turkije.  ⚠️ Meld

 84. Verder dan alleen de cijfers. Ik kijk ook naar hoe die tot stand zijn gekomen en vraag me af waarom ze zijn zoals ze zijn en wat wij allemaal samen daar aan kunnen doen. Anders dan roepen: alle Marokkanen terug naar Ankera.


  ⚠️ Meld

 85. @Japser
  En wie schiet daat wat mee op? Niemand. Want dat is precies wat er de afgelopen decennia gebeurt is: excuses zoeken, slachtofferrol aannemen, discriminatie roepen, .En de overheid deed dit: wegkijken, positieve discriminatie, geld er tegenaan gooien, theedrinken.
  En het ergste: mensen die kritiek hadden op het allochtonenbeleid, werden weggezet als enge mensen, tokkies, e.d.
  Dus jij wilt dit allemaal nog eens dunnetjes overdoen?
  Onzinnig.  ⚠️ Meld

 86. Benjie.

  Gaaaaaaaap ,ze bestaan ,maar het zijn bijzondere uitzonderingen.

  AMSTERDAM – Oud-burgemeester Job Cohen van Amsterdam neemt het wachtgeld waar hij recht op heeft, niet aan. Hij ziet ervan af omdat hij vrijwillig is teruggetreden om Wouter Bos op te volgen als lijsttrekker van de PvdA. Dat bevestigde een gemeentewoordvoerster dinsdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool.
  Cohen heeft een jaar lang recht op 80 procent van zijn laatste inkomen en maximaal drie jaar lang op 70 procent. Hij verdiende ruim 10.000 euro bruto in de maand. ”Ik hoef niet op kosten van de gemeente campagne te gaan voeren”, liet hij weten. Hij kan daarmee de kritiek die hij op voorhand kreeg over het wachtgeld dat hij zou kunnen krijgen, naast zich neerleggen.

  De oud-burgemeester mag gebruik blijven maken van de ambtswoning aan de Herengracht, totdat er een opvolger is. Hij is wel op zoek naar een ander huis. Totdat hij verhuist, betaalt hij meer huur voor het privégedeelte van het pand. Het vinden van een nieuwe woning is nog niet zo gemakkelijk voor Cohen, aangezien zijn vrouw Lidie in een rolstoel zit. ”Ik ben blij dat de gemeente het goed vindt dat ik er nog even mag wonen. Maar het is eerst zoeken en vinden en dan verbouwen.” (ANP/BVDL)  ⚠️ Meld

 87. Feit is en blijft hij is of voelde zich bedreigd door…… komt die marokanen.

  Pvda maakt zich zelf nergens schuldig aan? Open your eyes liegen bedriegen kiezersbedrog . Soms lijkt die clan van de PvdA wel een sekte, meteen op de bres springen. Euhhh. Hoe was die ook alweer….. iets met balk en splinter


  ⚠️ Meld

 88. Ik vind ook dat het verkeerd is aangepakt. Maar dan nog ga ik nu niet de schuld puur bij de allochtonen leggen. Het zit namelijk niet in de genen of zo. En in Marokko gebeurt het bijvoorbeeld niet. Maar goed dat is een andere discussie over hoe en wat. Voldoende te zeggen dat ik niet de schuld volledig afschuift op de niet westerse allochtoon.


  ⚠️ Meld

 89. Euhhhhh,Hoe was die ook alweer….. iets met balk en splinter of vrijwillig of gedwongen,zo zijn er legio tegenstellingen te plaatsen.  ⚠️ Meld

 90. Bericht door benjie, op 1 augustus 2014 18:03
  …Er is geen een politicus die zijn wachtgeld afslaat…

  Hoeft ook niet. Ik ken ook niemand die zijn WW afslaat. O ja, toch! Ik ken er één!


  ⚠️ Meld

 91. Huh, ?
  Hij vluchte park eekhout in toch?
  Of voelde hij zich in park eekhout
  bedreigd? Ik kan er geen touw meer
  aan vastknopen.  ⚠️ Meld

 92. Wilders zei letterlijk: Willen jullie meer of minder Marokkanen? Het woord criminele sprak hij bewust niet uit. Hij weet nl. heel goed wat hij zegt en wat het effect van zijn woorden is.


  ⚠️ Meld

 93. @ Kok, je hanteert een jammerlijke gebiedende wijs, nep-humor en infantiele, subjectieve kwalificaties als ‘van het padje af’ en ‘normale reactie’. Deze wisselen elkaar af in je reacties. Doet me denken aan die paar jaar dat ik op het draadje van Henk Bres zat. Na bedreigingen en publicatie van mijn adres heb ik het daar maar voor gezien gehouden.

  8:26 was toch echt niet moeilijk? Jij vroeg je in 22:29 af of ik mij verdedigde. Mijn reactie was: verdedigen, (lees EN) Marokkanen achter elke boom die van het padje af is gepland? (die indruk krijg ik van jou, mijn conclusie:) Wat leef je in een vreemde wereld, maar daar valt best (ook digitaal) over te praten.

  *Overal valt over te praten, je zou hier echter bijna vergeten wat het topic is. Zal nog ff wat aanvullend antwoorden op je 22:29: Voel me absoluut niet aangevallen door de PVV. Ja dan ben je net zo slecht, als je Diederik Samsom gaat aanvallen….
  Wat heeft dat bord met de Pim-vergelijking met Graus te maken?


  ⚠️ Meld

 94. Dick, dat bord had te maken met het slecht neer zetten van mensen die een partij vertegenwoordigen. En dat gaat in de media tegenwoordig zo erg dat er mensen zijn die rare dingen gaan doen zoals Volkert en in inmiddels ver bovenstaand artikel.
  Btw, dat bord was van de SP aanhangers met een stand aldaar.  ⚠️ Meld

 95. @benji Wellicht begrijp je niet wat sarcasme is, of je leest niet goed, maar ik stel DUIDELIJK dat de PvdA precies datgene doet wat zij de PVV verwijten. Zoals elke partij draait en liegt als ze hun doel ermee kunnen bereiken.


  ⚠️ Meld

 96. …En dat gaat in de media tegenwoordig zo erg dat er mensen zijn die rare dingen gaan doen zoals Volkert…

  Zo beschouwd kun je het opkomend anti-semitisme verklaren uit de wandaden van de Israëlische staat.
  Nee! Iedereen is zelf verantwoordelijk voor hij doet.


  ⚠️ Meld

 97. @Hanshanzeland , het was niet park Eekhout. Maar het park aan de potgietersingel. Park Eekhout heeft geen parkeerplaatsen. Hij liep naar zijn auto.


  ⚠️ Meld

 98. @ Kok, ok dan is duidelijk in welke context dat bord geplaatst moet worden. Jij ziet de relatie met Graus in “het slecht neerzetten van mensen die een partij vertegenwoordigen.” En geeft de media een beetje de schuld van volksmennen (denk ik dan). Denk dat Volkert niet zozeer door de media beïnvloed is, maar meer een wat gestoorde (anders pleeg je geen moord) persoon is die puur namens zichzelf handelde. Ok dus dat bord was van de SP-aanhangers, die zijn altijd al wat extreem geweest. Net als de PVV (om weer op topic te komen) van Graus.


  ⚠️ Meld

 99. Volgens Dick zijn nu SP aanhangers ook al extreem… net als de PVV . het zijn in mijn ogen partijen die niet met alle winden meewaaien en vasthouden aan hun eigen ideologie. Wat je er ook mag van vinden van hun standpunten. En Dick, wat zijn in jouw ogen de SGP, en de CU voor partijen? Ben nu wel benieuwd op wat voor partij jij gestemd hebt net als jij zo graag wou weten waar De Veldwachter op gestemd heeft. Lokale partij toevallig?


  ⚠️ Meld

 100. @ benjie, bernard heeft gelijk. Welkom op het pol.log. Vind dat de SP extreme standpunten heeft (o.a. over Europa, kapitalisme en een vrijemarktsector) en komt uit de maoïstische beweging. Mij té, daarom stem ik PvdA. Dit vond ik over linkse en rechtse partijen. SGP is conservatief rechts en CU is wat linkser en progressiever.

  Met extreem bedoel ik “vergaand”. SGP en CU houden zich meer aan de Christelijke beginselen. Maar wat hebben we verder nog on-topic?


  ⚠️ Meld

 101. @bernard, nee daar ben ik het totaal niet mee eens, met het verplaatsen naar een ander log. Gelukkig leven wij in een land met vrijheid van meningsuiting. En als je de reactie.s niet aanstaan sla je die toch gewoon over.

  @ Bernard,
  Hoezo zou deze discussie verplaatst moeten worden? Je hoeft het niet te lezen, of te reageren. “we leven tenslotte in een vrij land” met vrijheid van meningsuiting. Ja duh,


  ⚠️ Meld

 102. Dick, de hele discussie gaat over politieke partijen en Graus.
  Hoezo niet meer on topic????
  Dit klinkt als “oogkleppen opzetten, precies wat veel partijen doen”
  En dat zijn niet mijn partijen.


  ⚠️ Meld

 103. Ter verdieping. Met name ook voor onze Dick, een artikel van Arabist Hans Jansen.

  ??Dood aan de Joden??, el-mawta li-l-Yahoed. We hebben het lang niet in het echt gehoord, de meesten van ons zelfs helemaal nooit. Maar we zullen er aan moeten wennen, want de politie gedoogt dat demonstrerende moslims dat roepen. Van die gedoogzucht wordt nu alleen nog gebruik gemaakt door groepen van enkele honderden demonstranten (waarvan er twee in Den Haag achteraf enkele uren bij justitie op gesprek zijn geweest). Gezien het tempo waarin het aantal moslims in Nederland groeit, kon de tijd die u krijgt om aan antisemitische leuzen te wennen, wel eens niet zo lang zijn. Wat gebeurt er als niet honderden maar duizenden moslims ??Dood aan de Joden?? roepen? Kan en wil de overheid dan nog wel optreden? Ook als dat tot een veldslag leidt? En als de daad bij het woord gevoegd wordt, en er worden door zo??n menigte pogingen gedaan willekeurige Joden te lynchen? Gaan we daar ongewapende marechaussees op af sturen? Of wordt het burgerzelfhulp? Wat doen we tegen de tijd dat ook hier iedereen weet wie er bedoeld worden met ??de kleinkinderen van apen en varkens???
  In onze cultuur geldt het als goed om niet op je strepen te gaan staan, geen geweld te gebruiken, toegeeflijk te zijn, zo mogelijk rottigheid door de vingers te zien. In de cultuur van Noord-Afrika en het Nabije Oosten (??NANO??) wordt een dergelijke opstelling niet als altruïsme beschouwd, maar als zwakheid, als teken van onderwerping. Er zijn serieus bedoelde theorieën om dit, bijvoorbeeld uit het klimaat, te verklaren: In koude Noordelijke streken kon je met een beetje altruïsme je hele familie door een koude winter heen slepen, wat de clan sterker maakte. In de droge grindwoestijn van Noord-Afrika kon je je naaste familie alleen door de winter en de zomer heen slepen door ieder ander meedogenloos te beroven.

  Het is moeilijk te zeggen waarom, maar zulke theorieën ruiken onwetenschappelijk. Maar dat neemt niet weg dat de waarneming op zich juist is: in onze cultuur krijg je prestige en positieve aandacht door altruïsme, in de cultuur van NANO raak je door altruïsme en inschikkelijkheid alle prestige en respect kwijt. Het algemene gevoel in NANO is dat inschikkelijkheid op zwakte wijst. De sharia weerspiegelt dat en geeft maar één geldige reden voor een wapenstilstand: de moslims staan achter, en moeten hergroeperen. Instemmen met een staakt-het-vuren is volgens de sharia haraam als je aan de winnende hand bent.

  Het is niet mogelijk twee culturen die zo verschillend denken over altruïsme met elkaar te vermengen. De altruïsten geloven dat dat wel kan, en beschouwen de waarschuwingen dat het niet kan, als ziekelijke islamofobie of rassisme. Hoe altruïstisch altruïsten ook zijn, al diegenen die zij als rassist of islamofoob hebben geïdentificeerd, willen ze stevig laten aanpakken. De verhalen van zulke mensen zijn taboe, en hun opvattingen worden afgedaan als strafbaar rechts-extremisme.

  De inwoners van NANO daarentegen hoeven niet na te denken over de vraag hoe het met die onvermengbaarheid zit. Ze hebben het altijd al geweten. Hun kijk op de dingen geeft ze een motief om hun tegenpartij voor te willen zijn.

  De demografische vooruitzichten zijn niet gunstig voor de oorspronkelijke bewoners van Europa, voor de aboriginals, zoals sommige moslims ze spottend noemen. Diep in hun hart weten de aboriginals dat ook wel. Kan je het kinderen aandoen ze neer te zetten in een wereld waarin de islam de dienst uitmaakt? Zelfs moslimse vrouwen willen dat niet, want onder vrouwelijke moslims die kunnen lezen en schrijven dalen de geboortecijfers schrikwekkend. Maar er zijn altijd genoeg meisjes voorhanden uit achtergebleven streken in NANO die de geboortecijfers weer kunnen opkrikken.

  Onze overheden kijken weg, omdat het de meeste politici aan verbeeldingskracht en studiezin ontbreekt. Er zijn heus geen deskundo??s nodig om te weten welk potje er op het vuur staat. Bovendien zijn onze bestuurders van hoog tot laag bronstig, waardoor het ze moeilijk valt hun hoofd bij het landsbelang en de realiteit te houden: veel politici willen maar één ding, een overbetaalde baan bij de Europese Unie. Dat het ze straks niet zal meevallen om heen en weer te fladderen tussen hun woonplaats, den Haag, Brussel, Luxemburg en Straatsburg is van later zorg. Als je in de EU-hiërarchie maar hoog genoeg stijgt, krijg je heus wel voldoende personeel om zulks geriefelijk te laten verlopen.

  Bestaat er iets als een kosmisch evenwicht? Het moet haast wel, want de politici die nu wegkijken van wat de Joden wordt aangezegd, zullen gaan ondervinden wat het Arabische spreekwoord ??Na de zaterdag komt de zondag?? betekent. Dat spreekwoord betekent dat na de Joden de Christenen er aan gaan. ??Geen bezwaar??, zegt u als atheïst nu, maar de islamitische definitie van ??Christen?? is nogal ruim.


  ⚠️ Meld

 104. Nou Dick , zolang er niemand beledigd word en het on topic blijft is er geen reden tot schrappen. En dat weten admins ook.
  Anders zou het wel een eenzijdig gesprek worden hier.


  ⚠️ Meld

 105. @ Kok, normaal staan ze er nogal op dat de teksten bij het onderwerp blijven (PVV kamerlid bedreigd door groep Marokkanen), maar het is vakantietijd he. Schrijf maar gewoon neer wat je wilt, zolang het blijft staan is er nixxx aan de hand.  ⚠️ Meld

 106. Wat een walgelijk stuk tekst. In de eerste plaats niet eens om de inhoud, maar eerst om de stijl en de veel gebruikte drogredenen. En de tegenstanders van vrij geloof smullen er weer van.

  Let op, hij overdrijft eerst iets enorm (wat als de volgende demonstratie uit duizenden bestaat) en doet daarna alsof dat de waarheid is. Gatverdamme.


  ⚠️ Meld

 107. Heel verbazend dat jullie twee niet zien wat ik bedoel. Nee echt, mijn mond valt open van verbazing.

  Ik ga jullie ook niet overtuigen. Ik hoop alleen dat wat minder rechtlijnig denkende mensen wel inzien wat die ‘arabist’ doet in zijn column.


  ⚠️ Meld

 108. Angst is een goede raadgever denkt de arabist. Ik neem aan een aantal van ons al redelijk bang geworden is na het lezen van het geciteerde door G. Geerdink? Alsof iedereen denkt in de NANO-landen dat Joden en Christenen uitgeroeid moeten worden. Ik denk dat de arabist Jansen al een tijd van het padje is


  ⚠️ Meld

 109. Als we 40 jaar geleden hadden kunnen bedenken dat dit soort multi-culturele problematieken ons tegenwoordig iedere dag weer opschrikken dan hadden we wel wat voorzichtiger met ons toelatingsbeleid geweest denk ik.


  ⚠️ Meld

 110. Tsja, op 2 augustus 2014 21:42
  Vanaf WO2 zijn er wereldwijd tot NU meer mensen vermoord om religie,dan toen en dan praat ik over compleet onschuldigen dus geen militairen maar gewone mensen zoals jij en ik. Er zijn hier mensen die daar totaal geen besef van schijnen te hebben, en doen alsof het anno 2014 normaal is om iemand te verheerlijken, en dat daar offers voor gebracht moeten worden er maar bij nemen.
  (als dit niet of topic is weet ik het niet meer):)


  ⚠️ Meld

 111. @Bericht door Tsja, op 2 augustus 2014 21:42
  Knap dat jij weet wat iemand anders denkt.
  Verdiep je eens in de materie, de islam duld geen andere religies, levensovertuigingen naast zich. Dagelijks worden er mensen vermoord om die reden. Iran, syrie, indonesie, enz.


  ⚠️ Meld

 112. Ik zet hem tussen haakjes omdat hij die titel misbruikt om de schijn te wekken dat hij een expert is, terwijl hij het gebruikt om zijn haat te prediken.

  @kok de religie zelf heeft er niks mee te maken in de kern. Die wordt misbruikt door mensen met macht en geld om meer macht en geld te verkrijgen. Over de hele wereld, met alle relegies.  ⚠️ Meld

 113. @Japser, op 3 augustus 2014 3:51
  Verdiep je nou maar wat meer in het wereldnieuws en wat er gebeurt met christenen in moslimlanden, aan je theorietjes hebben ze daar niets.


  ⚠️ Meld

 114. Hoe strookt dat dan niet met mijn opmerking? Wederom dat dat gebeurt komt niet door de islam (of het jodendom, want Israël kan er ook wat van, of door het christendom (one nation under God, we will bomb the democracy into your oil-laded butt)), dat komt omdat rijke machtige mannen, die nog rijker en machtiger willen worden en die daar een prachtig middel voor hebben gevonden waar het klootjesvolk mee opgejut kan worden.


  ⚠️ Meld

 115. En ik vind toch dat Marokanen in Nederland
  helemaal niemand mogen bedreigen.
  Lang nagedeacht over een langer bericht,
  maar uit m’n hart komt het korte bericht.  ⚠️ Meld

 116. Eens Jasper.
  Mensen zijn onredelijk, agressief, beperkt.
  ’t is nog niet zo heel lang geleden,
  dat we nog staarten hadden.
  We missen de staart om ons in evenwicht te houden.
  (Alhoewel het wel een tijdje geleden is dat
  ik in een echt hoge boom klom 😉
  Soms lukt dat wel zonder, en soms niet.
  ’t is al mooi dat iedereen z’n beste best doet.
  Ongeacht een staart voor evenwicht.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.