Zwolse kunstenaars organiseren Open Ateliers

Zwolle – Zoals de laatste 26 jaren gebruikelijk zullen ook dit jaar in Zwolle door de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) de ‘Open Ateliers’ georganiseerd worden. Dit jaar op zaterdag 27 en zondag 28 september, van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Op verschillende plekken in de mooie kunstminnende stad Zwolle kunnen ook dit jaar weer de ateliers van de aangesloten kunstenaars bezocht worden. Bezoekers kunnen dan de kunstenaars aan het werk zien, op andere locaties worden werken getoond en natuurlijk kunnen er ook werken ter plekke worden gekocht en meegenomen!! Ook in 2013 en 2014 zijn er weer enthousiaste nieuwe leden met andere disciplines bijgekomen en kunstenaars die een jaar hebben overgeslagen kunnen nu weer bezocht worden. Het aanbod blijft daardoor vernieuwend en divers. Verder is het natuurlijk interessant om de nieuwe werken en ontwikkeling van de kunstenaar die u jaarlijks bezoekt te gaan bekijken. Naast dat de kunstenaars hun werk tonen, vertellen zij over hun werkwijze en inspiratie.

In de meeste ateliers is schilderkunst, uiteenlopend van figuratief tot abstract, te bezichtigen. Maar ook presenteren zich veel andere disciplines. Fotografie, sieraden, papieren reliëfs, keramiek, tekenen, beeldhouwen, houtbewerking en aquarel schilderen om er een aantal te noemen. Neemt u gerust de gelegenheid om vragen te stellen en u te laten informeren over workshops en cursussen.

Tijdens de Open Ateliers geven een aantal kunstenaars al een voorproefje van de workshops die zij geven. Zo geeft bv. Hanne Ruiter, zij heeft een atelier in de Cyclamenstraat, die dagen een demonstratie van goud of zilver gieten. Ook in de Cyclamenstraat workshop van Joepe Bos en creatief dwalen met Stephanie Jansen. Letterlijk dwalen of zoals Claudia zegt: “Banjeren met je camera” kan samen met haar op zaterdag 27 september van 15.30 tot 17.00 uur. Vanaf adres Claudia van de Leur, Stadshagen.

Meer informatie is binnenkort te vinden op de website: www.bzkzwolle.nl Op de website wordt verder informatie gegeven over de activiteiten die enkele kunstenaars in hun atelier organiseren, de locaties waar u ze kunt vinden en over eventueel afwijkende tijden (wel of niet aanwezig).

Artikel delen:

Reageer