De Zwolse Zomerkermis bol van de activiteiten

Zwolle – De Zwolse Zomerkermis heeft ook dit jaar weer veel te bieden. Van 8 tot en met 17 augustus kunnen jong en oud in de binnenstad genieten van hun favoriete attracties. De kermis opent op vrijdag 8 augustus om 12.00 uur. Om 22.15 uur is er een spetterende vuurwerkshow, die te zien is vanaf het Rodetorenplein.

Ook op andere dagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Zo zijn er bijzondere gasten en natuurlijk weer de traditionele dagen, zoals Eurodag en het Stratenfestival. Dit jaar zijn er bonnenboekjes met diverse kortingsbonnen voor de kermis. De bonnenboekjes liggen in Zwolse winkels en horecagelegenheden, op campings in de omgeving van Zwolle en worden op zaterdagen uitgedeeld in de binnenstad. De kortingsbonnen zijn ook te verkrijgen op www.kortingsbonnenboekjes.nl.

Griezelen
Naast tal van vertrouwde attracties zoals de Ultimate, Super Mouse en Break Dance is er dit jaar een nieuwe attractie, de Thriller. The Thriller is Nederlands spannendste en meest mysterieuze spookhuis, het bestaat uit drie etages dus extra lang griezelen. De traditionele bootjesmolen die al sinds mensenheugenis op de Zwolse kermis staat, staat dit jaar weer op haar oude plek in de Luttekestraat. De Turbine komt dit jaar voor de tweede keer naar Zwolle. Met zijn 70 meter is dit de hoogste spectaculaire kermisattractie van Nederland. Een must do voor de echte durfal!

Programma
Uiteraard is ook dit jaar weer een omlijstend programma voor de zomerkermis opgesteld. Het programma ziet er als volgt uit:
• Vrijdag 8 augustus, 22.15 officiële opening van de kermis met spectaculair vuurwerk onder begeleiding van muziek, te zien vanaf het Rodetorenplein.
• Maandag 11 augustus, Eurodag! Bijna alle attracties voor een euro! Let voor de deelnemende attracties op de poster
‘wij doen mee aan de Eurodag’ bij de kassa.
• Woensdag 13 augustus, PEC Zwolle on Tour! Tussen 13.00 en 17.00 uur staat de PEC Zwolle tent op de Melkmarkt. Tussen 15.00 en 15.20 uur delen twee selectiespelers vanaf het podium voor de Turbine voetballen met handtekeningen uit. Ook worden handtekeningen uitgedeeld bij de PEC Zwolle tent.
• Donderdag 14 augustus, vanaf 18.30 uur, dans mee met de salsadansers van dansschool Viva Zwolle.
• Vrijdag 15 augustus, Stratenfestival met maar liefst 20 podia met diverse artiesten en muziekstijlen.
• Zondag 17 augustus, Tussen 14.00 en 18.00 uur bezoeken de Te Gekke Piraten de kermis. Ontmoet onder andere de snoepjespiraat, de schminkpiraat, de piraat op stelten en de piraat die mooie ballonfiguren maakt. Kinderen die verkleed als piraat naar de kermis komen, krijgen een leuke verrassing.

De kermis krijgt op zondag nog meer bijzondere bezoekers. Om 15.00 komt het bekende klusduo Buurman en Buurman langs. Natuurlijk willen ze graag met iedereen op de foto. Ook dansschool Viva Zwolle is zondag weer van de partij.

Maak een selfie
De hele week staat op het kermisterrein een grote foto met de spelers van PEC Zwolle. Bezoekers die op de foto gaan met de selectiespelers, of een selfie maken met hun favoriete speler maken kans op prijzen. Foto’s kunnen met de vermelding #peczwolle geplaatst worden via Twitter op @zwollekermis en op www.facebook.com/Zwolsezomerkermis. De makers van de drie leukste foto’s winnen twee toegangskaarten voor een thuiswedstrijd naar keuze in het seizoen 2014-2015 (topduels zijn uitgezonderd). De opbouw van de kermis start op dinsdag 5 augustus. Uiterlijk dinsdag 19 augustus is de kermis uit de binnenstad vertrokken en is er opgeruimd. De binnenstad is dan weer beschikbaar voor haar gebruikelijke activiteiten en andere evenementen.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. @De Veldwachter, al 30 jaar zo? Hmmm je zou bijna spreken van een traditie? Maar goed, verzin zelf eens iets goedkoop, origineel en leuk voor veel mensen en zet het hier neer in de reacties. Ben benieuwd hoe je idee ‘omarmt’ gaat worden en eigenlijk of het je ?berhaupt lukt…


  ⚠️ Meld

 2. Nou bv een barbeque voor iedereen die wil, met bier en wijn en muziek, is vast niet duurder dan dat eeuwige vuurwerk dat je om de zoveel maanden hoort. En ik vraag me echt af hoeveel mensen naar dat vuurwerk gaan kijken, ben wel benieuwd naar die cijfers.


  ⚠️ Meld

 3. Er komen genoeg mensen op het vuurwerk af.. Nooit eens bij koningsdag( koninginnedag ) op het wezelanden geweest? Rodetorenplein? Vast niet… Anders had je deze vraag vast niet gesteld.

  Maar een bbq.. Gratis bier? Gratis eten? Geloof je het zelf? We leven anno 2014… Dat gaat echt niet werken!


  ⚠️ Meld

 4. @De Veldwachter, hoeveel denk je dat het vuurwerk kost en hoeveel een barbeque met gratis eten, drank en muziek?

  Zo’n barbeque lijkt me echt niet verkeerd maar denk dat je vuurwerk veel te duur inschat en de catering veel te goedkoop. Daarnaast ben ik benieuwd naar welke locatie je in gedachte had aangezien de hotspots van de stad volstaan met kermistoestellen.


  ⚠️ Meld

 5. Nou dan maar niets ipv het vuurwerk, er zijn regelmatig vuurwerken in Zwolle (te vaak vind ik), ben er wel eens geweest, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien.


  ⚠️ Meld

 6. @ De Veldwachter, sympathiek idee van je, een barbecue. Ik heb geen idee wat al dat vuurwerk kost, maar dat zal ook wel een flink bedrag zijn. En precies verzin is anders dan altijd maar vuurwerk..


  ⚠️ Meld

 7. Wat mij betreft schaffen ze het vuurwerk, zeker de kermis en het coverfestival… eh stratenfestival af. Maar ik ben niet de enige Zwollenaar. Velen vinden het wel leuk, en dat gun ik ze wel.


  ⚠️ Meld

 8. Misschien kan de gemeente er beter een interactief buurwerk van maken:
  gewoon iedere Zwollenaar krijgt een rotje of vuurpijl (bezorgt door werklozen ofzo) en op de bewuste avond tussen 22.00 en 22.15 mag ieder zijn eigen stukje vuurwerk afsteken (als hij dat wil).  ⚠️ Meld

 9. buurwerk moet vuurwerk zijn, 🙂 al is buurwerk nog niet eens zo slecht gekozen, ff babbelen met je buren kan nooit kwaad.


  ⚠️ Meld

 10. Volgens mij is er 3x per jaar vuurwerk in zwolle… 1 oudjaar op nieuwjaarsdag.. ( particulier inkoop ) 2 koningsdag.. ( word gesponsord ) 3 kermis.. ( wat betaald word door de exploitanten)

  Kortom we betalen niets aan het vuurwerk!  ⚠️ Meld

 11. @Davy, op 2 augustus 2014 11:52
  Volgens mij is het vaker, en heb je ook een bron hoe je aan die financiering komt?
  Kermisexploitanten zullen best aardige mensen zijn maar het lijkt me niet waarschijnlijk dat zij het vuurwerk bedoelt voor een hele gemeente gaan betalen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.