Geen verlenging bij duel Johan Cruijff Schaal

Zwolle – Vrijdag maakte de Nederlandse voetbalbond KNVB bekend dat de strijd om de Johan Cruijff Schaal voortaan geen verlenging meer zal kennen. Bij de opening van het nieuwe voetbalseizoen worden voortaan meteen penalty’s worden genomen als de stand na negentig minuten nog gelijk is.

De KNVB wil met de nieuwe maatregel de fysieke belasting aan het begin van het seizoen beperken voor de spelers. ‘Dat kan gunstig zijn voor hun prestaties in de aankomende nationale en internationale competities. Veel andere Europese voetbalbonden doen dit ook bij de Super Cup-wedstrijd in hun land’, aldus de KNVB. Ook het Technisch Platform reageerde positief op deze regelwijziging. Er is een kans dat zondag, tijdens het duel tussen PEC Zwolle en Ajax er een primeur zal zijn, omdat het in de strijd om de Supercup in de historie nog nooit op penalty’s aankwam.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. ik denk dat Ajax het nu wel niet zover laat komen dat ze weer verliezen .Dus het is oppassen geblazen voor PEC Zwolle maar wens ze hetzelfde succes als de vorige keer bij de KNVB beker    Maak melding

Reageer