Aanhouding in verband met heling

Zwolle – Een 49-jarige Zwollenaar werd op vrijdagmiddag 1 augustus aangehouden voor heling. Politiemensen troffen op de Moerbeistraat een fiets aan die als gestolen geregistreerd stond. De fiets was op 6 juni gestolen vanaf de Diezerstraat.

Kort onderzoek in de buurt wees uit dat de 49-jarige Zwollenaar de fiets nu in zijn bezit had. De man verklaarde de fiets van een kennis gekocht te hebben. De man, die ook nog twee andere boetes open bleek te hebben staan, werd aangehouden voor heling en werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Heel alert van de politie. Goed dat ze daar ook opletten of een fiets geregistreerd staat als gestolen. Hem staat nog wel een fixe boete te wachten. Heling word zwaar gestraft gelukkig.


  Maak melding

 2. Ja maar wie is er nu opgepakt, de koper van de fiets of zijn kennis, de heler van de fiets.
  Maar goed ws. lopen ze al weer vrij rond.


  Maak melding

 3. Als je iets koopt waarvan je kunt nagaan dat het gestolen is bijv door de prijs die je er voor betaalt dan ben je de heler. Zijn kennis was de degene die de fiets gestolen had. De heler is dus opgepakt. Zonder helers geen dieven. Daarom word heling ook zwaarder gestraft dan diefstal.


  Maak melding

 4. Klopt de methode die gehandhaafd wordt
  Ik maakte soms fietsten voor de crisis op vang LDH ben er toen mee gestopt om deze redenen want als er 1 stond op geven als gestolen was ik de l.l verder als je een fiets koopt wat ik nu doe serie nummer opschrijven naar de Politie gaan laten checken als die als gejat in hun systeem staat willen ze niet mee werken schriftelijk laten bevestigen dacht ik dan want het moet wel van twee kanten komen dan.


  Maak melding

Reageer