Noodkreet: moeder met kinderen zoekt woning

Zwolle – Marijke Pauw is wanhopig. Met haar twee dochters moet ze 5 september een andere woning hebben gevonden. Ze maakt duidelijk dat dit via de woningbouwvereniging niet mogelijk is.

Ze schrijft in een open brief: "Mijn naam is Marijke Pauw en ik woon nu nog met mijn beide dochters van 5 en 13 in de wijk Westenholte. Maar door een scheiding en een slechte financiele situatie waar ik pas achter kwam tijdens de scheiding, moest de koopwoning ook verkocht worden. Deze koopwoning is inmiddels verkocht en ik moet er per 5 september uit! Op aandringen van mijn advocate had ik mij, toen dit net allemaal speelde, al in laten schrijven bij de woningbouwvereniging. Maar helaas heb ik na anderhalf jaar nog steeds niet genoeg inschrijfduur om in aanmerking te komen voor een woning. Urgentie bestaat niet meer, daarvoor in de plaats is gekomen dat je kunt reageren op spoedwoningen en dat gaat dan per loting! Iedereen die in Zwolle woont en staat ingeschreven, kan in principe reageren en daarom werkt het dus niet, want hoe weten ze nou wie er echt Spoed is!! Ik ben nu spoed, maar ze kunnen niks voor mij doen! Ik snap gewoon niet dat dit in 2014 nog bestaat."

En verder: “Ik kies hier niet voor, maar heb geen keus en overal waar ik aanklop is het antwoord. Helaas, we kennen het probleem, heel veel sterkte mevrouw. Ik vind het te zot voor woorden. Ik probeer nu op allerlei andere manieren aan een woning te komen, maar ook dat is niet makkelijk, want dan is de huurprijs te hoog en krijg ik geen huurtoeslag en is het te duur! Maar ik moet er wel per 5 september uit en zal toch echt ergens moeten gaan wonen met mijn 2 meiden”.

Artikel delen:
Reacties 139
 1. je hebt 2 dochters dus in een blijf van mijn lijf huis is ook mogelijk,
  nood breekt wet
  als ik je in huis neem raak ik mijn huursubsidie kwijt, dit is schandelijk nederland,
  de herberg is ook een optie,
  ga es naar je huisarts die heeft ook wel misschien ideeen en de juiste contacten


  Maak melding

 2. Ier kanne ik dus niet t?gen. Wöör bint now die sociale peti’jen met unnie mooie pröties? Zekers gien verkiezings tied!?! As de drommels disse mensen en unnie lotgenoten elpen anders is ’t stemmen ebeurd. Jao ik ben KWAOD JAO!!!!


  Maak melding

 3. Hele nare situatie maar iets wat je anderhalf jaar geleden al aan zag komen. Wat is max wat je kunt huren, al geprobeerd in bv zwartsuis, genemuiden bij de woningbeheerder al daar? Daar staan nl woningen leeg evenals Ens.


  Maak melding

 4. Deze vrouw heeft werk in Zwolle moet de kinderen naar school brengen en halen en heeft geen auto,dus buitEn Zwolle wordt een moeilijk verhaal.


  Maak melding

 5. Mariane, dat is Nelleke Vedelaar

  Nelleke Vedelaar is portefeuillehouder voor de volgende beleidsterreinen:

  Zorg en WMO
  Sociale Zaken en werkgelegenheid
  Armoedebestrijding
  Wonen
  Project Wezenlanden  Maak melding

 6. Wil niet een politieke partij de schulde geven,het gaat erom dat dit gezin zsm geholpen wordt.Ze kunnen er zelf helemaal niets aandoen dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen nl.


  Maak melding

 7. Beste Marijke,

  Jij bent niet de enige met dit probleem, zo zijn er nog veel meer mensen.

  Het klinkt misschien hard maar jij hebt dit probleem zelf veroorzaakt, want waar er 2 scheiden hebben er 2 schuld en zal je jouw woonprobleem zelf moeten oplossen en niet naar de Gemeenschap of de Woningstichting wijzen.

  Waarom zou jij meer spoed zijn dan en ander? Juist niet!

  Ik zou maar eens wat familie of vrienden heel lief aankijken en anders kijken naar vrije sector huur, kun je misschien de overwaarde van je huis voor gebruiken!  Maak melding

 8. Tja, helaas, zij zijn een van de velen die snel een woning nodig hebben.
  Waarom zou je niet in een andere plaats kunnen kijken als daar woningen leeg staan? Kinderen kunnen daar toch ook naar school? E.e.a. zou je als tijdelijk iets kunnen zien. Ik heb destijds ook 3 jaar in Holtenbroek gewoond, met hangen en wurgen in een vrije sector flat, terwijl ik daar dood nog niet wilde liggen. Het gaf op dat moment in ieder geval even lucht. Daarna kon ik gelukkig verhuizen naar een woning in een wijk van mij keuze.
  Er zijn ook woningen die al een tijd te koop staan en daarom (tijdelijk) verhuurd worden. Misschien is dat ook een optie? Je zult de eerste tijd wat water bij de wijn moeten doen en blij moeten zijn met een dak boven je hoofd ook al is het niet de 1e keus. Kwestie van prioriteiten stellen.
  Als je werkt, en mogelijk overwaarde van het verkochte huis meekrijgt, is iets anders kopen dan ook geen mogelijkheid?


  Maak melding

 9. Als je noodkreet plaatst is het nooit handig om je volledige naam, woonplaats (wijk) etc. te vermelden, want binnen een paar seconden wist ik via social media wie je bent, wie je vrienden zijn waar je woont, hoe je ex man heet en dat je huis 30 mei jl verkocht hebt die maar 4,5 maand te koop heeft gestaan etc. etc. etc.

  Uit deze gegevens die ik zo gevonden heb zie ik namelijk geen moeder met een noodkreet!

  Je naam op internet en social media is zo gevaarlijk, want mensnhe kunnen heel makkelijk een juiste of een verkeerde conclusie trekken!


  Maak melding

 10. Er wordt hier wel heel makkelijk gepraat door sommigen:o En wie zegt dat er overwaarde is. En ze geeft aan dat er een slechte financiële situatie is/was. Als ze het anderhalf jaar geleden al aan zag komen, wat kun je dan nog meer doen dan inschrijven bij de woningbouw?


  Maak melding

 11. Haar facebook site bijv. Alice, als ik binnen 1 maand een woning nodig had ging ik driftig op zoek en niet bijvoorbeeld een dagjes shoppen bij Ikea.


  Maak melding

 12. De spoedmodule werkt volgens mij prima. Wanneer je reageert op een woning en die vervolgens weigert, mag je een jaar (!) niet reageren. In tijden van nood had ik binnen 3 maanden een woning. Wel elke dag kijken en zoveel mogelijk reageren! En dus ook op woningen die niet perfect passen, er is immers haast.


  Maak melding

 13. Idd erg makkelijk praten soms…… Totdat je zelf in zo’n siuatie terecht komt, en reken maar dat het moeilijk kan zijn door allerlei regeltjes en toestanden. En snap dat er meerdere mensen in (woning) nood zitten maar met kinderen is het gewoon heel moeilijk en wil je toch echt niet op straat komen te staan. En waar er 2 mensen scheiden hebben er 2 schuld slaat ook nergens op!


  Maak melding

 14. Jullie je schetst een situatie die je misschien zelf hebt meegemaakt bij je in de buurt,maar er is geen overwaarde maar er WAS een enorme schuld waar Marijke niets vanaf wist.Ga dus nooit in gemeenschap van goederen trouwen .Ik vind dat ze geholpen moeten worden.


  Maak melding

 15. Ik zou weblogzwolle willen vragen om dit artikel te verwijderen. Ik vind het ondoordacht. Aan de reacties te zien is het niet verstandig om dit soort berichten te plaatsen.


  Maak melding

 16. @Wichert,

  Ik heb ook even op een social media gekeken en daar zie ik een zorgeloze moeder met 2 kinderen! Waar haal jij die informatie van schulden etc. vandaan?


  Maak melding

 17. Ik vind het zeer vervelnd voor haar
  IK hoop dat zij zsm een woning kan vinden, zij heeft 2kleintjes dus er moet toch wel snel een oplossing komen.
  Buiten ZWolle wordt een moeilijke verhaal, want als je in de gemeente Zwolle staat ingeschreven zal het toch Zwolle moeten zijn.
  Ik kan het me niet voorstellen dat zij op straat belandt en dat de gemeente Zwolle het zo laat…
  Sterkte en hoop dat zij zsm een woning krijgt!


  Maak melding

 18. Nou je bent zeker niet de enige met dit probleem hoor! De woningbouw zit in zwolle helemaal vast! Ik ben in december uit gerekend van men eerste kleine en 14 september staan men vriend en ik ook op straat reageren al maanden op spoedwoningen en allebei al ruim 2 jaar in geschreven maar We kunnen dadelijk gewoon tussen de junkies in de herberg zitten! Waar overigens op dit moment heel veel mensen zitten in dezelfde situatie!! Het Is belachelijk maar nogmaals je bent niet de enige en er Is tot nu toe geen een instantie die kan helpen dus als jij een oplossing heb laat et me dan ff weten wil je?


  Maak melding

 19. Spoed ? er is altijd wel een mouw aan te passen, camping, vrienden , wat duurder huren etc..

  Ik heb tijden ook meegemaakt voor de woningzoeker een woonduur voor een eengezinswoning van bijna 11 jaar dus geduld is een schone zaak.


  Maak melding

 20. @Wichert: Misschien kun jij haar dan tijdelijk onderdak geven.

  Er zijn heel veel woningzoekenden die allemaal hun reden hebben om al dan niet snel een woning te willen / moeten hebben.
  Ik wordt er altijd een beetje flauw van als kinderen ingezet worden als pressiemiddel / tranentrekker.

  En als je idd. een dagje naar Ikea kunt of naar v.d. Valk, dan lijkt het met de financiën toch ook nog wel mee te vallen.


  Maak melding

 21. Waarom staat het huis pas sinds januari van dit jaar te koop? Als jet al 1,5 jaar weet en flinke schulden zou hebben!, beetje vreemd of niet?


  Maak melding

 22. @Julie, jij noemde de roofoverval op het bejaarde echtpaar vorige week toch kattenkwaad? Gek dat je zoiets goedpraat en over deze mevrouw zo gemakkelijk oordeelt. Veel inlevingsvermogen heb je blijkbaar niet


  Maak melding

 23. Mevrouw Vedelaar is van de PvdA. Vroeger een partij met een sociaal gezicht. Er wordt naar mijn idee wel gedacht aan woningen voor scholieren die meestal in de regio wonen en een ov kaart hebben, maar voor woningen voor starters en met een redelijke huurprijs is geen oog. Kwestie van prioriteiten stellen:(


  Maak melding

 24. Het enigste wat ik wil is een gezin voorthelpen,dat er zoveel leed is voor veel mensen mag toch best eens onder de aandacht gebracht worden??.
  Maar mensen die niet door eigen toedoen in de problemen raken heb ik moeite mee.Ik schiet er persoonlijk echt niets mee op hoor en ieder van jullie zou ik helpen als ik dat zou kunnen.Helaas heb ik daar de mogelijkheden niet voor.


  Maak melding

 25. Wat zou de wereld toch makkelijk zijn als alles zo simpel is als Julie en Fred voorstellen. Meteen de eerste aanname van Julie, dat deze mevrouw zelf de noodkreet heeft geplaatst, betwijfel ik al zeer. En de rest van die denderende trein… Laat maar zitten.

  Ik kan haar helaas ook niet helpen, maar hoop van harte dat het lukt om op tijd een goede woning te vinden.


  Maak melding

 26. Ik kan mij ook niet voorstellen dat als je al anderhalf jaar staat ingeschreven staat en iedere keer meedoet aan een loting je nog steeds niets hebt en dan heb ik het over iedere woning die je aangeboden krijgt.

  Ik hoor van veel mensen die na een maand of zes er wel een hebben waarom Marijke niet of heeft ze ook nog meer wensen ?


  Maak melding

 27. Ik schrik van een aantal asociale reacties hier. Deze mevrouw heeft echt hiervoor gekozen volgens deze mensen. Eigen schuld, dikke bult… Dikke onzin. Iedereen kan ik zo’n situatie terecht komen. Sterker nog, het zijn de nieuwe daklozen die hun huis niet meer kunnen betalen en een dikke schuld hebben. In het leven gebeuren nu eenmaal dingen die je niet kunt voorzien. En dan te bedenken dat er zoveel lege kantoren zijn. Jullie schelden waarschijnlijk vaak op de regering, dat die asociaal zijn, maar jullie oordelen zelf ook heel hard Fred en Julie.


  Maak melding

 28. O ja, behoorlijk raar dat je een verhaal gaat beoordelen door te zoeken in haar facebook account. Iedereen weet dat facebook niet de echte wereld is. Als ik op mijn facebook terug kijk lijkt ook of mijn leven alleen uit leuke dingen bestaat.


  Maak melding

 29. Ongelooflijk boos word ik van sommige reacties! Iedereen maakt fouten, en iedereen wordt daar op een of andere manier wel voor gestraft. Oordelen is zò makkelijk en helemaal om te oordelen wat er op facebook staat. Ikea kan ook een dagje uit zijn zonder wat te kopen en met ieman mee die op eten trakteert, leuk dagje uit voor de kids dan toch? Hou toch eens op met oordelen over een ander terwijl je niet alle details weet en de geschiedenis niet kent! Als het je zus is zou je ook niet zo praten. Ze mag toch om hulp vragen of niet dan??? Sjonge wat zijn we weer lief voor elkaar hier grrrr


  Maak melding

 30. Hier ben ik niet echt gevoelig voor. Een verhaal zoals hierboven zijn er nog veel meer van in Zwolle maar die zoeken niet de aandacht en nemen water bij de wijn. Wat ik uit ervaring geleerd heb is dat kieskeurig zijn op spoedwoningen niet werkt. Ik had in 1 jaar een nieuwe woning in Holtenbroek waar je met een heel gezin in kan wonen. Gewoon een kwestie van niet kieskeurig zijn en alles aannemen wat mogelijk is.

  Het lijkt wel dat niemand in Holtenbroek wilt wonen op deze weblog maar ga er maar eens wonen dan zal je zien dat het best allemaal meevalt. Ook met jonge kinderen.


  Maak melding

 31. Daar moet ze dan maar zelf achter komen! Oordelen help dan nog steeds niet! En sommige mensen zijn nou eenmaal niet zo slim en weten niet welke wegen ze moeten bewandelen. Ze word dan heus wel een keer met de neus op de feiten gedrukt! Oordelen helpt niet, maar ik ben idd ook van mening dat medelijden niet helpt hoor???


  Maak melding

 32. @ iedereen die reageren van scheelt me niks of raakt mij niet ik hoop met gans mijn hart dat jullie ooit een keer deze situatie terecht komen. en dan eens aan den lijve ondervinden wat dit betekent en wat je door moet maken.Wat zijn er toch veel harteloze zielen in NL


  Maak melding

 33. Wat een oordelen! Bah!
  De vraag is of iemand haar kan helpen, niet of iemand haar af wil branden! Zo te lezen heeft ze al genoeg zorgen zonder jullie waardeoordelen!
  Echt erg dit!
  Marijke, heel veel sterkte!


  Maak melding

 34. Tijdelijk op de camping een idee spet is laagseizoen en dan staat er veeel leeg.

  agnietenberg en camping nautic

  en anders een goedkoop caravan kopen en siezoenplaats?


  Maak melding

 35. @Jou iedereen kan in zo’n situatie komen, klopt, maar veelal doordat ze ruim daarvoor op te grote voet leefden, denkend dat het alleen maar beter zou worden. Mensen kunnen zelf stappen ondernemen om minder hard onderuit te gaan als de situatie verandert. Voor deze meid is dat helaas te laat.

  Overigens sluit ik mij aan bij de mensen die hier zeggen dat nu de tijd niet is om kieskeurig te zijn en dan lijkt 1,5 jaar zoeken/reageren wat vreemd.


  Maak melding

 36. Om mijn voorbeeld kracht bij te zetten ken ik twee mensen die ook met spoed een woning nodig hadden (ja ook scheiding) en die is het ook gelukt, ik vraag mij echt af wat zij heeft gaan die anderhalf jaar toen zij ingeschreven stond/staat ???


  Maak melding

 37. Ik lees helemaal niets over de vader van de kinderen, het zijn toch ook zijn kinderen, neemt hij daar dan geen enkele verantwoordelijkheid voor?


  Maak melding

 38. Bah, wat een minne en smerige manier om voorrang te krijgen door het via een open brief te spelen en zodoende urgentere en meer schrijnende gevallen proberen te passeren.

  Ik zou zeggen achteraan aansluiten.


  Maak melding

 39. Het systeem zoals het er nu is, lijkt mij het meest eerlijke (loting). Want anders moet er iemand gaan beslissen wie er net wat urgenter is dan een ander. En meestal krijgen asielzoekers de voorkeur. Daar kan je een heel politiek verhaal aan ophangen, maar zij hebben b.v. geen familie en vrienden waarop ze kunnen steunen (is daar niet wat mogelijk? B.v. even weer bij je ouder(s) intrekken? Bij vrienden?).

  Heeft mevrouw al enige tijd een baan? Zo ja:
  http://www.funda.nl/huur/zwolle/.

  Er zijn ook hotels in Zwolle en weide omgeving. Via Airbnb kan je ook in Zwolle van een kamer t/m een huis huren.
  Kijk eens op marktplaats. Er staan genoeg huizen te huur welke nog niet verkocht zijn door de eigenaar.

  Verwacht niet dat een ander het maar weer oplost voor je, neem je leven in eigen hand (krijg inzicht in je financiële situatie en los je schulden zsm af) en onderneem actie.


  Maak melding

 40. alle gegevens hier laten zien als bleikt dat zei overal op heefd gereageert en nog niks heeft gekregen dan moet iedereen hier die grote mond TEGEN haar heeft verplicht week in huis nemen


  Maak melding

 41. Ik weet uit ervaring dat je tegen muren van regeltjes oploopt. Heb noodgedwongen een tijdje in een bungalow gewoond, totdat er een woning gevonden was. Maar ik zou het voor geen goud hebben willen missen. Lastige periode maar een mooie periode. Zelf overal keihard voor gewerkt en geknokt, want je zult het toch echt zelf moeten doen.

  En waar een wil, is altijd een weg. Probleem is dat sommige mensen de gevonden weg niet altijd goed genoeg vinden. Ik zeg niet dat het bij deze dame het geval is. Maar ik vind het wel opmerkelijk dat ze na anderhalf jaar nog steeds geen onderdak heeft. Dan ga ik toch wel twijfelen aan de inzet. Maar nogmaals, het is makkelijk oordelen vanachter een computer. Sterkte.


  Maak melding

 42. – Editted –

  Blijkbaar kan de vader zijn ex-vrouw en kinderen niet buiten zijn problemen houden. Sneu voor die vrouw. Ik hoop dat ze snel woonruimte kan vinden. (wellicht de Zalneflat? )

  Mieke


  Maak melding

 43. ik ken situatie en genoeg met mij het is in zwole heel erg geworden sinds urgentie module weg is.

  en ik heb geen uitkerig werk gewoon op kantoor


  Maak melding

 44. Wanneer je 1 a 2 maanden voordat je uit een woning MOET dan is er de mogelijkheid om via de woningbouwcorporaties waar je ingeschreven staat 2500 punten/dagen te krijgen. Dit aantal punten is ruim voldoende om een woning te krijgen.


  Maak melding

 45. Wat zijn mensen toch makkelijk in het oordelen over andere mensen! En maar reactie op reactie geven! Ik zou zeggen: Houd je bezig met je eigen leven! Er heerst in NL meer stille armoede dan dat jullie je kunnen indenken. Ik wil Marijke dan ook veel sterkte wensen en hopelijk vind je gauw n huisje voor jou en je dochters! Miss kan n camping oid n tijdelijke oplossing zijn?


  Maak melding

 46. Volgens mij kan de centrale toegang bij de ggd ijsselland hier een belangrijke rol voor u in spelen. Opgericht voor dak en thuislozen in zwolle. Deze Centrale toegang bepaalt volgens mij wie waar hiisvesting kan krijgen van bijv limor, het LDH of iets dergelijks. Ik zou gewoon aanmelden daar, veel succes gewenst!


  Maak melding

 47. Leger des heils is een goede optie… Heeft een vriendin van mij (ook met 2 kids) ook moeten doen, 3 mnd later had ze via loting wel een woning. Zet je trots aan de kant, het leger des heils is echt zo slecht nog niet!


  Maak melding

 48. Schande dat dit in Zwolle kan! Wel tonnen beschikbaar voor hobbyprojecten en overbodige inhuur van externen bij de gemeente, maar een budget voor echte noodgevallen is er niet? Stuitend!


  Maak melding

 49. jemig he, wat een reacties allemaal, deze vrouw vraagt om hulp.
  Ze vraagt niet of iemand anders haar situatie wil beoordelen.
  Ik persoonlijk weet helaas geen woning, maar wens haar en haar kinderen wel sterkte en hoop dat ze snel een geschikte woning vindt.


  Maak melding

 50. waar zit de vader van de kinderen nu dan kan die niet voor de kinderen zorgen als die al wel onderdak heeft .Dan kan de moeder toch tijdelijk bij familie of vrienden in wonen tot ze wat heeft


  Maak melding

 51. Wat een achterlijke reacties hier. Niet iedereen zoekt de media. Maar deze mevrouw wel en er zijn er haar wat voorgegaan. De anderen profiteren wel van haar inzet. Vedelaar helpt deze mensen niet. De woningmarkt is krap. Er staan veel koophuizen leeg wat kan de gemeente daar mee? Is de herberg dan een optie? Dapper dat deze mevrouw het openlijk aandurft te kaarten.


  Maak melding

 52. Dus volgens jou moeten de grootste schreeuwers voorrang krijgen boven de urgente(re) gevallen die netjes op hun beurt wachten?

  Scheiden is een keuze die jezelf maakt, dat overkomt je niet, daar heb jezelf de hand in. Als je dus de keuze maat om te scheiden moet je daar ook de consequenties van nemen en niet gaan huilebalken via een open brief.


  Maak melding

 53. Bericht door Julie, op 2 augustus 2014 17:43
  Als je noodkreet plaatst is het nooit handig om je volledige naam, woonplaats (wijk) etc. te vermelden, want binnen een paar seconden wist ik via social media wie je bent, wie je vrienden zijn waar je woont, hoe je ex man heet en dat je huis 30 mei jl verkocht hebt die maar 4,5 maand te koop heeft gestaan etc. etc. etc.

  Uit deze gegevens die ik zo gevonden heb zie ik namelijk geen moeder met een noodkreet!

  Je naam op internet en social media is zo gevaarlijk, want mensnhe kunnen heel makkelijk een juiste of een verkeerde conclusie trekken!

  En dat is dus precies wat jij ook doet.
  Jij beoordeelt iemand op basis van een paar updates op social media.
  Hoe lang heeft het huis voor die tijd te koop gestaan? misschien wel tijdelijk van de markt gehaald om meer kans te maken ? gebeurt namelijk wel vaker. En iemand die het moeilijk heeft mag volgens jou en al die andere “Ze…..s” niet meer van het leven genieten ?

  Denk na voor je reageert, woorden zijn scherper dan een zwaard……….


  Maak melding

 54. @indise buurt

  Ten eerste had ik het over urgente(re) gevallen en niet over urgentie bij woning toewijzing

  Ten tweede: Hoe kom je erbij dat er géén urgentie bij woning toewijzing is, natuurlijk is die er, ook in de gemeente Zwolle. Wil je een voorbeeld?

  Als vandaag jouw huis afbrandt (wat niet te hopen is) heb je in no-time een nieuwe woning en dat zijn pas urgente gevallen, een scheiding absoluut niet!


  Maak melding

 55. Precies Blauwvingertje,

  Als ik zo erg in de stress zat om een nieuwe woning had ik geen tijd voor facebook, tenzij om een noodkreet voor woonruimte te plaatsen zodat deze ge-liked wordt door mijn vrienden, maar niet voor leuke dagjes uit etc.

  Dit is meer een gevalletje vanuit je luie stoel een open brief schijven en daarmee hopende dat je zo gauw woonruimte krijgt en ander urgentere gevallen even snel passeert.

  Ik vind dit gedrag ronduit schandalig!  Maak melding

 56. @julie,

  In jouw optiek moet je dus 24/7 met je stress en ellende bezig zijn ?
  wij doen ook regelmatig een dagje Ikea, alleen om ideetjes op te doen voor mijn toekomstige andere woning.

  Verder besteed ik hier geen woorden meer aan. Als jij dit gedrag schandalig vindt is dat jouw, in mijn optiek bekrompen en egoistische, mening.

  Ik hoop voor je dat jij zelf nooit is deze situatie komt, dan wil ik jou wel eens horen.

  @Harold: Scheiden is geen keuze. Je gaat er bij het trouwen niet van uit dat je weer uit elkaar gaat, anders hoefde je ook niet te trouwen toch ?  Maak melding

 57. @blauwvingertje:

  Ideeën op doen voor de nieuwe woning?, jij maakt het helemaal bont!, ik zou eerst zorgen dat ik een nieuwe woning kreeg en dan pas ideeën opdoen, het is kwestie van prioriteiten stellen en niet vanuit je luie stoel 1,5 jaar wachten wat er op jou afkomt en dan vlak voor tijd mekkeren, maar actief op zoek gaan!

  Maar ik denk dat ze gedacht heeft dat die woning in deze crisis tijd nog lang niet verkocht zou worden, maar daar heeft ze zich in vergist, na 4,5 maand was deze verkocht, dat was natuurlijk jammer.

  Geldzorgen zijn er niet zo te zien aan facebook!  Maak melding

 58. Ja scheiden is een keuze blauwingertje, niemand verplicht je te trouwen en niemand verplicht je te scheiden, dat wil je helemaal zelf. Wie weet is ze zelf wel de oorzaak van de scheiding, wie zal het zeggen!


  Maak melding

 59. Joop van Ommen reageert op Twitter:

  “dit moet ten alle tijde voorkomen worden! Dit gezin hoort niet in #DeHerberg thuis! Te triest voor woorden gewoon.”

  “Dit gezin mag niet de dupe worden van een scheiding buiten hun schuld om! Hier ga ik me zeker voor inspannen. #noodkreet “


  Maak melding

 60. Gaat Joop van Ommen zich dan ook inzetten voor die honderden nog schrijnerder gevallen die niet de media opzoeken?

  Of moeten die ook een open brief sturen?


  Maak melding

 61. Mensen aub er is woningnood de gemeente zwolle zou bezig gaan met leegstaande kantoorpanden voor deze gevallen maar dat duurt nog wel twaalfhonderd jaar.


  Maak melding

 62. Tja wat moet je hier als buitenstaander van zeggen, ik ken de situatie van de vrouw niet goed, maar er zullen vast meer mensen in ongeveer dezelfde situatie zitten, die dan niet de media willen zoeken.
  Overigens is dat van die leegstaande kantoorpanden wel een goed idee.


  Maak melding

 63. Los van alle negatieve en positieve oordelen over de situatie van deze mevrouw en het oplossen van de gehele wereldproblematiek vanuit verschillende wijken in Zwolle staan er gelukkig ook wel wat constructieve ideeën hierboven.

  Nog een idee waarvan ik in de praktijk heb gezien dat het kan werken: Als ze bij alle woningen die bij haar binnen een straal van 3 km te koop en leeg staan een briefje door de brievenbus stopt, haar situatie uitlegt en de vraag stelt deze (tijdelijk) te mogen huren, wed ik dat ze binnen een week een woning heeft.


  Maak melding

 64. Laat Joop van Ommen ze dan lekker zelf in huis nemen. Of een van die andere moraalridders hier, maar dan zijn er altijd opeens allerlei excuses…


  Maak melding

 65. Nog nooit naar De Rijdende Rechter gekeken?

  Het domste wat je als verkoper kan doen is je te koop staande woning verhuren. Bij verkoop krijg je tijdelijke huurder er nooit uit omdat deze hurrbescherming geniet!


  Maak melding

 66. Je hebt dus alimentatie, geld van de verkochte woning, inkomen werk, zorgtoeslag, etc.

  Ik vind dit absoluut geen schrijnend geval. Woningen genoeg te huur via Maxx vastgoed, domica, Danwiljewonen, etc.
  En ook gedacht aan een vakantiewoning?  Maak melding

 67. Zeer bijzonder, maar ook zo kenmerkend, dat nog niemand van de politiek zich hier gemeld heeft. Het is natuurlijk buiten verkiezingstijd!!


  Maak melding

 68. @ single mom, Daarom sluit je ook een tijdelijk huurcontract af.
  Ik geloof trouwens dat er nog wel wat dommere dingen zijn die je kunt doen, maar dat lijkt me off-topic;)


  Maak melding

 69. Ook ik heb dit ondervonden en heb met mijn 2 kinderen en hond 1,5 jaar bij mijn ouders ingewoond!! Niet makkelijk geweest maar wel heel dankbaar, inmiddels heb ik een leuk huisje!!


  Maak melding

 70. Heel veel instanties zitten te zeiken dat de kinderen centraal staan en dat die nooit op straat mogen komen nou dan???
  In je eigen land in je eigen stad laat dan zien gemeente Zwolle..
  Ik vind dat alle mensen die hier met idiote reacties komen van: Zij doet het zelf zo, of mischn is dat haar eigen schuld, of wat dan ook dat is nu niet van belang…
  De kinderen moeten een huisje hebben en klaar!!!


  Maak melding

 71. wat een reacties van mensen… voor degene die haar facebook pagina erbij betrekken.. volgens mij kan je er dan achterkomen wie de ex- man is ….en wanneer je die geschiedenis bekijkt, zal er nu wel geen geld zijn om via de particuliere of de makelaar wat te huren… Drie maand huur als borg vooraf? En een bepaald hoog loon, waar niet iedereen aan voldoet…. ik ben blij dat ik niet in zo’n situatie zit… en iedereen die reageert eigen schuld dikke bult, voor jullie hoop ik dat het nooit zover komt…of eigenlijk bedoel ik misschien degene die dat zeggen… voor jou hoop ik op nog erger… aan ieder verhaal zitten twee kanten, denk eerst na voordat je er wat uitkraamt…


  Maak melding

 72. Ja zo zie je dat de wereld verandert.
  ‘tot de dood ons scheidt’ betekent
  al heel lang geen ene kruimel meer.
  Komt ’t wel goed trouwens?
  Vraag ik aan de bestuurderende Zwollenaren.  Maak melding

 73. @johanna1 Meeste mensen hier lossen hun eigen problemen op en schrijven geen open brief. Heb jij je woning al opengesteld voor deze dame en haar kinderen?


  Maak melding

 74. Sommige reacties hier zijn niet mals. Oordelen zonder het verhaal en de regelgeving goed te kennen is naar mijn mening niet wenselijk en niet gepast.

  Achter de schermen wordt hard gewerkt om een eerlijke oplossing te vinden voor Mevr. Pauw. Prioriteit is nu om te voorkomen dat Mevr. Pauw en haar dochters dakloos raken.

  @Jacky: Ik begrijp uit jouw reactie dat je ook in een schrijnende situatie zit. Wil je mij daar meer over vertellen? Je kan contact met mij opnemen via info@brittjurgens.nl (https://www.zwolle.nl/gemeenteraad)


  Maak melding

 75. Ik ben het helemaal met je eens Brit Jurgens,maar naar mijn mening is daar Mevr Pauw zelf ook debet aan.
  Dit soort oproepen lokken voor en tegenstanders uit,en dat is naar mijn mening onwenselijk.
  Er zullen ongetwijfeld zeer schrijnende gevallen zijn,en die behoren allemaal zo goed en zo spoedig mogelijk worden opgelost.

  Naar mijn mening is het niet de wenselijke oplossing om je hele prive gegevens van jezelf als van je kinderen hier te deponeren.

  Helaas zullen er altijd mensen zijn die hier misbruik van gaan maken,en dat mag je naar mijn mening zowiezo je kinderen niet aandoen.

  Maar respect voor jou Brit Jurgens dat je achter de schermen(zoals het hoort) hier werk van maakt.

  Heel veel succes hiermee.


  Maak melding

 76. Het is aan de gemeenteraad om langdurende oplossingen uit te werken. Om er voor te zorgen dat in de (nabije) toekomst dit niet (weer) gebeurt. Lijkt mij. Pleisters plakken zijn andere mensen voor.


  Maak melding

 77. Al gekeken in een andere gemeente? Al op de fiets geweest en gekeken naar anti kraak panden of de huidige panden met daarop een telefoonnummer van verhuurder?

  Triest dat er zoveel kantoren leegstaan en dat woningen die leegkomen te staan niet eens in de woningzoeker terecht komen vanwege WMO aanbestedingen of mensen die de taal niet goed spreken toch op één of andere manier een woning (+uitkering) kunnen krijgen.

  Nederland is niet meer van de Nederlanders blijkt maar weer. Sterkte en veel succes.


  Maak melding

 78. @WimG is het zo dat er ‘mensen die de taal niet goed spreken’ makkelijker aan een woning komen? Hoe bedoel je dat precies? Bedoel je dat immigranten voorrang krijgen?


  Maak melding

 79. Allemaal heel nobel van Britt Jurgens maar als je hier een open brief plaats kun je de bal verwachten.

  En ik blijf het vreemd vinden als je anderhalf jaar staat ingeschreven en iedere keer meedoet met de loting dan nu nog steeds achter net vist dat geloof ik gewoon niet.

  En scheiding voel je wel aan komen dus dan zul je tijdig je maatregelen moeten nemen en misschien heeft Pauw daar ook het een en ander nagelaten.

  Ik heb de tijden meegemaakt dat je bijna 11 jaar moest wachten op een eengezinswoning dus alles heeft zijn tijd.


  Maak melding

 80. Ik neem aan dat er geen urgente redenen waren om te verhuizen in de tijd dat men 11 jaar wachte op een nieuwe woning? Deze dame moet binnenkort haar huis uit.


  Maak melding

 81. @jasper 14.49.

  Antwoord is ja Zwolle heeft een overeenkomst om een bepaald aantal/precentage assielzoekers of andere die al verder zijn te huisvesten.
  En ja die uitkering heeft ook voorrang.

  In vele ogen is dit oneerlijk,


  Maak melding

 82. Oh om asielzoekers maak ik me helemaal niet druk. Dat zijn mensen die huis en haard zijn gevlucht, terwijl daar oorlog is en er aan alle kanten onschuldigen verkracht, verminkt en/of vermoord worden. Misschien ligt het aan mij, maar dat vind ik meer voorrang dan een net gescheiden vrouw.


  Maak melding

 83. Geachte mensen die in ook zo’n situatie zitten.
  Post het hier dan krijg je aandacht, en komen de luitjes van de politieke partijen in beweging.8)


  Maak melding

 84. Bericht door Tsja, op 5 augustus 2014 19:32
  Ik neem aan dat er geen urgente redenen waren om te verhuizen in de tijd dat men 11 jaar wachte op een nieuwe woning? Deze dame moet binnenkort haar huis uit.

  Wou niet te ver op mijn situatie ingaan maar met meerdere kinderen is een 1 slaapkamer woning is verre van ideaal.

  En als ze het aan zich zelf te wijten heeft is dat dan erg dat ze haar woning moet verlaten er zijn zat opties, en anderhalf jaar meeloten en dan nog zonder zitten geloof ik niet dus ze zal er zelf behoorlijk debet aan zijn.


  Maak melding

 85. Gewoon belachelijk van al die mensen die deze moeder zo belasteren hier. Ik ken de ins- en outs ook niet, die gaan mij ook niks aan. Maar laat mensen wel in hun waarde. Ik vind dit soort oproepen altijd schrijnend en het is een taak van de gemeente om dan de helpende hand toe te steken, dat dit allemaal zo hard wordt wegbezuinigd doet niet ter zake. Nederland is een B.V. geworden, met dank aan de VVD, in sommige gevallen mag een overheid nooit bedrijfsmatig gerund worden. Dat geldt voor de zorg, energie, maar ook voor dit soort zaken.


  Maak melding

 86. Je hebt helemaal gelijk, Leonardo. De VVD regeert al sinds de jaren ’80 als enige partij. Onder hun dictatuur is de privatisering ingezet, is de staatsschuld helemaal uit de klauwen gelopen en is de verzorgingsstaat om zeep geholpen. En daar is deze dame nu de dupe van!


  Maak melding

 87. @Leonardo & @JoopdeSloper, Tja wie weet toen alles nog koek en ei was heeft ze zelf ook wel VVD gestemd en misschien nu nog wel 😮


  Maak melding

 88. Het is belachelijk en schandalig dat de urgentie eraf is,soms kom je in situatie terrecht waar je als gezin totaal niets aan kan doen.
  Makkelijk praten ga maar na blijf van mijn lijf of naar een opvang met je kinderen.
  En dan te bedenken dat ook kinderen hier in worden betrokken of deze kids er wat aan kunnen doen. Die hebben het al moeilijk genoeg om dit alles te verwerken.
  Ik wens dit gezinnetje heel veel succes en ook voor die vele anderen die in nare situatie zoals deze zijn terrecht gekomen.
  >:(>:(>:(>:(>:( >:(


  Maak melding

Reageer