Briljanten huwelijk echtpaar Wever-Walda

Zwolle – De heer en mevrouw Wever-Walda waren op zaterdag 2 augustus 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar een bezoek in hun woning aan de Patriottenlaan om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg het boek ’80-jaar in Zwolle’ van Joop van Putten cadeau.

De heer L. Wever is op 08-04-1925 geboren te Emmercompascum, voornaam Lammert. Mevrouw A. Walda is 26-05-1922 geboren te Oostdongeradeel voornaam Akke. Het echtpaar heeft een zoon, Lammert. Lammert is in 1976 getrouwd met Annie Veneman uit Wijhe. Twee Kleinkinderen Debbie geboren in 1981, en Dennis in 1983. De  eerste achterkleinzoon wordt in september 2014 verwacht. De heer en mevrouw Wever hebben altijd in Zwolle gewoond. Eerst op het Koningsplein op een zolderkamertje. Ongeveer in 1951 verhuist naar de Eigenhaardstraat nr 22 en in 1957 verhuist naar de Piet Heinstraat nr 23 waar ze 40 jaar hebben gewoond.

In 1997 verhuist naar de Van Hogendorpware (een senioren woning). In 2011 zijn ze samen naar De Kievitsbloem verhuist, ze wilden hier graag een woning met het balkon op het zuiden en die hebben ze daar ook gekregen.
 
Nu lopen ze nog steeds samen een rondje door het winkelcentrum van Zuid en gaan ze steevast even bij Albert Hein naar binnen. Ook lopen ze soms nog een iets groter rondje door Zuid maar dit is de laatste tijd steeds minder vanwege de onbalans en de angst om te vallen van mevrouw. Die rondjes loopt meneer dan alleen.
Beroep meneer. Direct na de oorlog in het leger gegaan. Hier als chauffeur gewerkt in de omgeving Arnhem. En als militair mevrouw ontmoet in Zwolle. Na zijn diensttijd als monteur gewerkt bij Schutte en na een paar jaar bij Vroom en Dreesmann als chauffeur begonnen. Later als chauffeur bij V&D een nieuwe kale vrachtwagen opgehaald bij Daf Eindhoven. Hier zat geen cabine op en geen stoel in dus heeft hij de hele weg op een kratje gezeten. Hier heeft hij zich opgewerkt naar chef expeditie en later in het nieuwe pand als chef interne dienst.
Beroep mevrouw. Als hulp in de huishouding bij gezinnen gewerkt en ongeveer in 1965 bij het Gerechtsgebouw op de Blijmarkt begonnen als interieurverzorgster.   
Hobby van beiden: kamperen eerst met een gehuurde auto en vouwwagen. Later met een eigen Kip caravan. in ongeveer 1980 een sta wagen gekocht in Hoenderloo. Na hier twee jaar te hebben gestaan is de sta caravan verhuist naar de camping in Spier, hier stonden zijn ook twee zusters van meneer met een sta wagen.  
Anekdotes. Met zijn legertruck door de Diezerstraat waar hij mevrouw tegen kwam en moest toen praten als Brugman om haar moeder achterin te laten stappen. Ze durfde eerst niet maar is toch ingestapt. Ongeveer 1960 met een huur auto op vakantie naar Italië Lago Maggiore. In de auto zaten zes mensen gepropt. Opa en oma, (moeders kant) broer van mevrouw Jelle, meneer en mevrouw, en zoon Lammert. De reis duurde drie dagen (er waren geen snelwegen en geen tunnels).
 
Naar omstandigheden zijn de heer en mevrouw Wever nu in een redelijke gezondheid.
Artikel delen:
Reacties 3

Reageer