Rode Kruis start EHBO cursus

Zwolle – Iedereen komt weleens in een situatie waarin Eerste Hulp nodig is, of dat nou op straat, op school of in de achtertuin is. Een ongelukje met de barbecue of een kind dat een slok schoonmaakmiddel neemt op een onbewaakt moment: weet jij wat je moet doen? Recent onderzoek van Maurice de Hond toont aan dat drie op de vier Nederlanders onvoldoende weet wat te doen bij dergelijke veel voorkomende ongevallen. 

Om vertrouwd te raken met alle facetten van Eerst Hulp heeft het Rode Kruis Zwolle een uitgebreide EHBO cursus ontwikkeld, waarin aandacht is voor de meest voorkomende ongevallen in en om het huis. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: oververhitting, inname van giftige stoffen en botbreuken. Tevens is er aandacht voor een uitgebreide reanimatie en AED training.

De cursus vindt plaats op donderdag 11 september en de donderdagen daarna, met uitzondering van de schoolvakanties. De kosten bedragen 160 euro, inclusief cursus materiaal en certificaat. Aanmelden kan via e-mail:afdelingzwolle@redcross.nl of telefonisch via 038 – 452 58 62. Alle Eerste Hulp cursussen van het Rode Kruis voldoen aan de richtlijnen van het European First Aid Manual (EFAM). De cursus wordt gegeven van 20.00u tot 22.00u in het Rode Kruisgebouw aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle. 

Artikel delen:

Reageer