Landstede Basketbal contracteert Grant Gibbs

Zwolle – Landstede Basketbal heeft de 25-jarige Grant Gibbs gecontracteerd. De 1 meter 96 lange guard/forward uit Amerika komt over van het zeer succesvolle Creighton Bluejays. Als aanvoerder was hij het cement van de ploeg, een allrounder die op meerdere plekken inzetbaar is. Gibbs speelt om te winnen en zijn ploeg beter te laten spelen.

In het shirt van Creighton scoorde Grant Gibbs het afgelopen seizoen gemiddeld zeven punten per wedstrijd, hij pakte drie rebounds en was goed voor vier assists. Verder schoot hij 56 procent twee- en 43 procent driepunters. Zijn assist-turnover ratio is 2,35. Daarmee is hij sinds 2000 de nummer vijftien in de historie van de NCAA en de nummer twee van spelers langer dan 1 meter 95. Door zijn brede inzetbaarheid, zijn leiderschap en zijn kwaliteiten is Gibbs een welkome versterking voor Landstede Basketbal. Naast J.T. Tiller is Grant Gibbs de tweede Amerikaan die komend seizoen uitkomt voor de Zwolse eredivisionist.

Artikel delen:
Reacties 40
 1. En, wat kost dat nou, zo’n hobby van een MBO- instelling? En wat levert het de studenten op wat opleiding betreft, worden die daar beter van?


  Maak melding

 2. Naamsbekendheid, als ze het daar voor zouden doen, dan zijn er wel andere mogelijkheden die minder kosten. Deze MBO school heeft meer opleidingen dan alleen sport opleidingen. Mijn vraag was wat levert het de studenten op zo’n basketbal team, en dan bedoel ik alle studenten, niet alleen die een sport gerelateerde opleiding volgen. Gewoon een hobby van bepaalde bestuurders, met geld van het rijk. Zo zie ik het.


  Maak melding

 3. Dat mag je zo zien, maar je geeft zelf al toe dat je niet de feiten kent. Misschien die eerst afwachten voordat je de bestuurders lastert?


  Maak melding

 4. Feiten? Wie zegt dat ik die niet ken? En dat was mijn vraag niet. Jij begon er over dat het naamsbekendheid oplevert voor landstede. En dat geen overbodige luxe is. Ik vroeg en vraag mij af wat zo’n basketbal team oplevert voor alle andere opleidingen die deze school ook geeft, en niet alleen in Zwolle.


  Maak melding

 5. Nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Geeft niet Jasper maar net wat bijvoorbeeld De Veldwachter schreef , leer eens lezen en dan de hele tekst… van jou krijg je ook nooit antwoorden. – Editted –


  Maak melding

 6. Ja, als iemand mij de hele dag bij verschillende topics zit te zieken, kan ik nog wel eens uit de slof schieten. Volg alsjeblieft je eigen advies op en reageer niet meer op mij.


  Maak melding

 7. Te simpel Japser een ander doet dit en dus mag ik…..dit noemen we kleutergedrag.
  Maar kleuters worden groot dus er is hoop voor je 😀


  Maak melding

 8. Proest, ik de kleuter?! Nou wordt hij helemaal mooi. Soms word ik zo mooi van een groep mensen hier. Ik zet vraagtekens bij hun opmerkingen en beschuldigingen en vervolgens ben ik de boeman. Uiteraard niet in gaan op die vraagtekens maar meteen in de aanval gaan. Zucht.


  Maak melding

 9. @jasper, hoezo zieken? Je doet zelf niet anders… en altijd met dood doenertjes eindigen als het je te heet onder de voeten word. Reageer dan zelf niet, of denk na voor je iets op dit log plaatst. Stoker.


  Maak melding

 10. Nee jij vindt dat ik dat doe, omdat je een mening hebt gevormd waarin je in al mijn post stoken ziet. En diepst waar dat niet voor geldt negeer je in je gedachten of zie je als stoken.

  Dus nogmaals, heel simpel, mijn oorspronkelijke opmerking naar jou, hoe kom je er bij dat dit alleen een hobby project is?

  Als je die vraag nou gewoon op een normale manier beantwoord, kunnen we daarna de gewone discussie voeren. Die ik van plan was ondanks als je posts vandaag over dat ik alleen maar stook en dat je mij moet negeren.

  Kun je dat? Ben jij de grotere man?


  Maak melding

 11. Jammer dat de inhoud van de discussie wordt overschreeuwd door een persoonlijke vete. Ik sluit me volledig aan bij Benjie. Landstede Basketbal en Volleybal is idd een hobbyprojectje van omhooggevallen leraren die nu ineens de directeur of manager willen uithangen. Wordt hoog tijd dat het Ministerie van Onderwijs eens heel kritisch kijkt naar budgetbesteding en onderwijskwaliteit van Landstede. Om over de ‘kwaliteit’ van de bestuurders nog maar te zwijgen….
  @Jasper: kom op zeg ‘naamsbekendheid’. Scholieren werven via basketbal??? Dan zijn er inderdaad betere en goedkopere manieren!


  Maak melding

 12. @marc038 oh zat, en ik mag toch aannemen dat Landstede niet alleen de sponsering gebruikt voor naamsbekendheid. Neemt niet weg dat naamsponsering een bewezen nut heeft (anders zou ook niemand het doen). Landstede wil uitstralen dat ze een topsport programma hebben, en mij lijkt een topsportclub sponseren daartoe een goede eerste stap.

  Verder weet ik niet in hoeverre Landstede verder nog invloed heeft op het aansturen van de basketbalvereniging, dus daar kan ik verder nu niks over zeggen.


  Maak melding

 13. @marc038, vind ik ook, laat de onderwijs inspectie maar eens grondig onderzoek doen naar de besteding van het geld wat ze ontvangen van het ministerie van onderwijs. Naamsbekendheid inderdaad, alsof dat de reden zou zijn voor een “eigen’ basketbal team. Kunnen ze nog beter PEC gaan sponsoren bijv. levert meer naamsbekendheid op. Ik heb genoeg leerlingen en docenten gesproken van andere opleidingen die niet begrijpen dat er wel geld is voor dit soort ” hobby projecten” en aan de andere kant docenten worden ontslagen. Of in een poule terecht komen.


  Maak melding

 14. @benjie als er aanleiding is voor zo’n onderzoek, juich ik dat alleen maar toe.

  Ik kan zo niet vinden wie er in het bestuur zit van de basketbal vereniging. Zijn dat mensen van Landstede?


  Maak melding

 15. Ik heb de lijst met bestuursleden gevonden:

  – Hajo Bijleveld
  – Edwin van den Broeke
  – Jan Kroon
  – Thomas van der Staak
  – Tjeerd Biesterbosch

  Ik kan helaas niet zo zien in hoeverre ze ook zijn verbonden met de Landstede groep. Wel heb ik gevonden dat hun werk voor Stichting Topsportteams Zwolle (Landstede Basketbal en Landstede Volleybal) vrijwillig gebeurt. En dat Landstede hoofdsponsor is van die clubs, niet eigenaar.


  Maak melding

 16. Deze personen die je opnoemt werken allemaal voor de Landstede groep, op directie niveau. En nee, beide teams vallen gewoon onder de Landstede groep. Zoals bijv manege de haerst, noggus en noggus, het nooterhof de kapsalon in de Assendorperstraat enzovoort.


  Maak melding

 17. Waar heb je de lijst met directie gevonden? Ik kan alleen het college van bestuur vinden, en daar staan ze niet bij.

  Ik kan ook niet vinden dat de stichting onder de groep valt. Op de site van de stichting wordt hier niet over gerept.


  Maak melding

 18. Ja, dat zeg ik dus, ik kan het niet zo vinden (met google). Heb er niet uren aan besteed, maar ben wel een redelijke google-aar 🙂


  Maak melding

 19. Ik pak steekproefsgewijs de laatstte uit het rijtje van Benjie, Tjeerd Biesterbosch en krijg bij Facebook als resultaat:

  Coordinador bij Het Baken Stad College

  We hoeven vanaf nu Benjie niet meer serieus te nemen!!


  Maak melding

 20. Heb de discussie wat gevolgt en ik denk, weet wel zeker dat ene benjie niet helemaal weet waar ze over meepraat. Landstede biedt de faciliteiten en de rest wordt net als bij elk ander sportteam door sponsors en vrijwilligers ondersteund.


  Maak melding

 21. Precies @supp het gaat om de sponsoring.
  Het geld dat de sponsor uitgeeft aan sponsoring gaat niet naar het product van het bedrijf. In dit geval dus bedrijf Landstede en het product onderwijs.
  De vraag was ook; wat kost dat nou?

  Bij een onderwijs instelling die van de onderwijsinspectie een opmerking krijgt over de financiële continuïteit (aangepast toezicht:De bevindingen in hoofdstuk 2 wijzen uit dat de financiële continuïteit van het bestuur in het geding is) moet je je afvragen of het geld aan sponsoring besteed moet worden of aan financiële continuïteit.

  het rapport is in te zien via deze link: http://toezichtkaart.owinsp.nl/pdf?id=A0000326521

  Om te weten te komen wat de sponsoring Landstede kost en welke stichting of onderdeel van Landstede dit betaald zou een jaarverslag handig zijn. Helaas kan ik dit niet vinden op internet.  Maak melding

 22. @terstal, “we” hoeven jou ook niet meer serieus te nemen. Google Tjeerd Biesterbosch landstede maar eens. .. 😮 . inderdaad @ Zolios dat was mijn vraag, wat kost dat nou die sponsoring etc. Kan ik ook niet vinden. Van het rapport waar je het over hebt, daar wist ik al van. En inderdaad waar besteed je je geld aan.


  Maak melding

Reageer