Dressuurconcours bij Rijvereniging RIK in Zwolle

Zwolle – Landelijke Rijvereniging Rijden is Kunst uit Zwolle houdt op zaterdag 30 augustus een dressuurwedstrijd. De wedstrijd wordt verreden op het thuishonk van de vereniging aan de Hollewandsweg 24.

Aan de wedstrijd nemen bijna vijftig combinaties deel. De wedstrijddag is opgedeeld in twee delen, een ochtend- en een middagprogramma. In de ochtend wordt er gereden in de klasses B en L1. In de middag komen L2, M1 en M2 aan bod. Landelijke Rijvereniging houdt voor het derde jaar op rij deze wedstrijd. In het verleden hield Rijden is Kunst vaker concoursen, maar in de jaren tachtig kwam daar de slof in. Twee jaar geleden pakte de rijvereniging de draad weer op, toen alleen met een ochtendprogramma. Het succes van het concours maakte dat het ook een jaar geleden op de kalender werd gezet, het programma werd uitgebreid met een middagprogramma. Ook dit jaar is er dus een middagdeel gereserveerd.

Het concours aangemeld bij de KNHS. Dat houdt onder meer in dat de wedstrijd gejureerd wordt door officieel geschoolde juryleden. Maar ondanks het feit dat de wedstrijd officieel erkend wordt door de landelijke bond, profileert het concours zich als kleinschalig en gezellig. De kantine aan de Hollewandsweg is de hele dag geopend, ook is Jori Ruitersport uit Zwolle aanwezig met een stand vol aan de ruitersport gerelateerde artikelen.

Publiek is van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen. De toegang is gratis. De eerste proef start om 9.00 uur. Het ochtend programma wordt rond 12.00 uur afgesloten. Na een korte pauze wordt het concours om 13.00 uur hervat. De prijsuitreiking vindt aansluitend aan het concours plaats, naar verwachting om 16.00 uur. Leden van Rijden is Kunst sluiten de dag vervolgens af met een gezellige barbecue.

Artikel delen:

Reageer