Fraterhuis vertoont ‘Boyhood’

Zwolle – ‘Boyhood’, de nieuwe film van Richard Linklater, is het meest waarheidsgetrouwe coming-of- age verhaal ooit. De film werd in liefst twaalf jaar opgenomen, zodat bezoekers de hoofdrolspelers letterlijk zien opgroeien. ‘Boyhood’ is vanaf 7 augustus 19.45 uur te zien in het Fraterhuis. 

 

De jeugd van Mason (Ellar Coltrane) vliegt in de ruim twee uur durende film over het scherm. In de eerste minuten zien we hem nog rustig op de peuterschool, bij het slot staat hij klaar om te gaan studeren. In de tussentijd volgen we hem langs jeugdpuistjes, donsbaarden, eerste dronkenschappen en verliefdheden. Een verhaal dat voor alle bezoekers een feest van herkenning is. Het is onmogelijk om geen delen van je eigen leven te herkennen in deze hartverwarmende ode aan de jeugd. Hoe Mason langzaam een eigen identiteit krijgt, de veranderingen in het familieleven en het onvermijdelijke verstrijken van de tijd; alles komt terug.

 

Nu al een monumentale film

Alleen de totstandkoming maakt ‘Boyhood’ al een fenomenale film. Door topacteurs als Ethan Hawke, Patricia Arquette en Lorelei Linklater zover te krijgen elk jaar een paar dagen opnames te maken is een uniek project ontstaan. Mede hierdoor werd de film bekroond met een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. 

 

‘Boyhood’ is vanaf 7 augustus (19.45) in te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. 

 

Beeldbepalend

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen. 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Hmm, vorige week donderdag 31 juli zou dan wel een voorvertoning zijn geweest 😛

  Maar het is wel een superfilm die ik iedereen van harte kan aanraden! Heel mooi om het leven van een jongen zo te kunnen volgen.


  Maak melding

 2. Hmm, ‘Ode’ aan de jeugd, in een
  katholiek bolwerk; ik word echt
  een beetje misselijk dat lezende.
  Geen besef van wat dan ook blijkbaar.  Maak melding

Reageer