Zonnebloemen voor zorginstellingen in Zwolle

Zwolle – Op donderdag 7 en donderdag 14 augustus schenken scholieren zelfgekweekte zonnebloemen aan de cliënten van diverse zorginstellingen in Zwolle.

 

12-08-2010_zonnebloemen_voor_het_zonnehuis_1.jpg

 

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg en de jeugdtuin Stadshagen aan de Oude Wetering. De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. In deze tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. De kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar kweken onder begeleiding van een aantal vrijwilligers allerlei gewassen. Dit jaar worden voor de vijfde keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle.

Organisatoren van de zonnebloemenactie zijn Herman Middelkamp en Jan Reuvekamp. Zij zijn medewerkers van ROVA en verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van onder meer de jeugdtuinen.  

Het aanbieden van de zonnebloemen in zorg- en servicecentrum het Zonnehuis zal plaatsvinden op donderdag 7 augustus om 10.00 uur aan de Nijenhuislaan 175 in Zwolle. 

 

Op donderdag 14 augustus worden de zonnebloemen uit de jeugdtuin Zuid om 10.15 uur aangeboden aan de bewoners van woonzorgcentrum De Kievitsbloem, Patriottenlaan 3 in Zwolle en Zorghuis Theodora Vos de Wael, Lijnbaan 10 in Zwolle. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer