Tal van kinderactiviteiten op Stadskids.nl

Zwolle – De populaire Zwolse website Stadskids.nl breidt uit. De belangrijkste verandering is dat alle aanbieders van kinderactiviteiten voortaan hun programma op de site kunnen zetten. Daarom roept initiatiefnemer Travers Welzijn aanbieders van kinderactiviteiten op om naar de lanceringsbijeenkomst op 27 augustus 2014 te komen.

 

Cupcakes bakken, beeldhouwen, gedichten schrijven of een cursus zelfverdediging? Aanbieders van activiteiten die bijdragen aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, kunnen hun programma voortaan plaatsen op Stadskids.nl, een moderne uit-agenda voor kinderen. Tijdens de lanceringsbijeenkomst op 27 augustus krijgen belangstellenden meer informatie en kunnen zij zich bij het initiatief aansluiten.

 

Voorzien in behoefte

“De uitbreiding was gezien het succes van de site een logische stap”, zegt Elske Heinen, manager opvoeden & opgroeien bij Travers Welzijn. “Stadskids.nl krijgt steeds meer bezoekers. We voorzien met de site dus blijkbaar in een behoefte. Wat begon als een site voor activiteiten in de Zwolse wijk Stadshagen, groeide uit naar een platform waar alle Zwolse wijken gebruik van maken. De volgende stap was om het voor aanbieders eenvoudig te maken om hun aanbod te presenteren.”

 

Groeiend bezoekersaantal

De site is een initiatief van Travers Welzijn. Het aantal bezoekers groeide in 8 jaar naar 14.500 unieke bezoekers per jaar. Waar voorheen de brede scholen in de diverse wijken de inhoud van de site coördineerden, krijgen aanbieders vanaf 12 september 2014 ook zelf de mogelijkheid om activiteiten te plaatsen. Daarnaast zal op de website het aanbod van het kinderwerk van Travers Welzijn te vinden zijn. Bezoekers van de website kunnen per wijk zien welke leuke en leerzame activiteiten op welke data worden georganiseerd.

 

Geen winstoogmerk

Omdat Travers Welzijn als stichting geen winstoogmerk heeft, betalen aanbieders van activiteiten jaarlijks slechts eenmaal een laag bedrag. Vervolgens kunnen ze kiezen of ze middels een eigen inlogcode onbeperkt activiteiten plaatsen of dit laten doen. Op 12 september gaat de vernieuwde site live. De website is financieel mede mogelijk gemaakt door een eenmalige subsidie van de gemeente Zwolle.

 

27 augustus

De lanceringsbijeenkomst vindt plaats op 27 augustus van 15.15 uur tot 17.00 uur in de Creatieve Coöperatie, aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Meer informatie over Stadskids.nlen/of aanmelden voor 27 augustus? Mail naar e.heinen@travers.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer