Onderzoek naar effecten herstructurering wijken

In opdracht van Zwolle Kampen Netwerkstad voeren Windesheim en Deltion een onderzoek uit naar de effecten van het herstructureren van de woonwijken Holtenbroek (Zwolle) en Hanzewijk (Kampen). Veel Nederlandse wijken worden onderworpen aan een ingrijpende vernieuwing. Ook in de wijken Holtenbroek en Hanzewijk. In beide wijken is de herstructurering nagenoeg afgerond. Het revitaliseren van oude wijken zorgt er onder andere voor dat een aantal bewoners naar andere wijken vertrekken. In Zwolle en Kampen is de indruk ontstaan dat door uitverhuizing ook problemen gemigreerd zijn. Vanuit dit idee zijn de scholen benaderd om deze vraag in een onderzoek te beantwoorden.  

PROMO is een van de drie speerpunten binnen het boegbeeld Zorgen voor de Toekomst. Op basis van de resultaten van het onderzoek en de aanbevelingen worden maatregelen getroffen in de wijken om de negatieve effecten van herstructurering tegen te gaan. Het onderzoek zal een schooljaar in beslag nemen. Windesheim en Deltion werken samen in het kader van Projecten Onderwijs Maatschappelijke Ondersteuning (PROMO).

Wethouder Jan Wieten zorgt  als lid van het bestuursteam Zorgen voor de Toekomst voor de aftrap. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 september 2007 vanaf 9.30 uur tot 10.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Kampen, Burg. Berghuisplein 1 in Kampen.

Programma

·         Welkomstwoord wethouder Jan Wieten

·         Toelichting project en samenwerking Cor Dijks (Deltion) en Cor de Koning (Windesheim)

·         Toelichting onderzoek Carla Kalkhoven (Windesheim)

·         Vragen en discussie

·         Afronding afsluitend woord wethouder Erik Dannenberg

 

Zwolle Kampen Netwerkstad is een samenwerkingsverband van de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel. Beide steden hebben een uitstekend woon- en economisch klimaat, een rijke historie en een uniek landschap in het stroomgebied van de IJsseldelta. De samenwerking heeft tot doel om de kwalitatieve mogelijkheden op het gebied van wonen, economie, bereikbaarheid, verblijfsklimaat en landschap de komende decennia inhoud en vorm te geven. En daardoor een nog aantrekkelijker regio te zijn, waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik heb wel het idee dat Zwolle-Zuid achteruit is gegaan sinds de herstructurering van Holtenbroek. Maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs daardoor te komen, je ziet een vooruitgang in welvaart, en een shift van bewoners naar een andere wijk. Mensen uit Holtenbroek kunnen nu in Zuid zich een huis veroorloven, en mensen uit Zuid trekken naar Stadshagen.


  Maak melding

 2. Misschien gaat Zuid wel achteruit omdat jij er niet meer woont 😀
  AA-landen is er niet op vooruit gegaan, en volgens mij heb je in Holtenbroek nog steeds dezelfde trammelant.
  Kan je de plekken in Stadshagen wel aanwijzen, waar het nu al minder
  wonen is.


  Maak melding

 3. Chris baseert zijn verhaal op een enkel bankje bij AH waar volgens hem weleens een jongetje zit dat wat luidruchtig is – althans volgens eerdere reacties.
  Persoonlijk merk ik niks van een achteruitgang in die zin zoals gesteld.
  Er zijn zeker dingen veranderd de afgelopen jaren, en dingen waar ik misschien ook niet zo blij mee ben, maar er zijn ook dingen positief veranderd. En mijn persoonlijke ervaring in “mijn” wijk zijn positief – maar ZZ is erg groot dus kunnen er best plekjes zijn waar het misschien wat minder is.


  Maak melding

 4. Je schrijft zoveel Chris dat kun je Me niet aandoen 😉 .
  De wat mindere plekken waren altijd al minder naar mijn idee.
  @Me, mijn persoonlijke ervaringen zijn ook positief 🙂


  Maak melding

 5. Voor kerst hoogste punt woontoren Bellevue bereikt
  In week 38, eind september wordt gestart met de tunnelbouw van de woningen in de straks hoogste woontoren in Zwolle, woontoren Bellevue. Wij samen met de aannemer garanderen dat dit de komende drie maanden een spektakel zal worden, waarbij te zien is dat dergelijke hoogtes (45 meter) met een ongelofelijke snelheid door Trebbe gebouwd worden.

  Kijk dit is ook positief!


  Maak melding

 6. @ me: dat slaat nergens op wat je zegt. Je kan beter even de reacties beter nalezen.

  Da’s makkelijk gezegd – het waren je eigen woorden.

  Voor kerst hoogste punt woontoren Bellevue bereikt

  @c
  Ik had het over positieve ervaringen – begin je hier mee! :'(
  Dat is nu juist ?©?©n van de punten waar ik nu tegenopzie, zowel letterlijk en figuurlijk. Ik moet er tegenaan kijken, maar moet het nieuws hier van weblog lezen. Laat staan dat er gevraagd wordt wat er aan mijn bedorven vrije zicht op de blauwe lucht gecompenseerd wordt >:(


  Maak melding

Reageer