Jonge Zwollenaar verrast Oegandese kinderen

Zwolle – De jonge Zwollenaar, Sonny Muilman (23) verbleef in de afgelopen maand in Kampala, de hoofdstad van het Oost-Afrikaanse land Oeganda. Hier bracht hij o.a. een bezoek aan de school waar hij in 2013, tijdens zijn 5 maanden vrijwilligerswerk, meerdere maanden les gaf.

p1011103.jpg  

De lessen die hij gaf waren voornamelijk Engelstalige rap lessen, met als thema: ‘One Love’. Hiermee wou de rapper de kinderen laten zien, dat iedereen gelijk is, ongeacht je afkomst en hoe je eruit ziet. Een muziek video, gemaakt tijdens de gegeven lessen is te zien via Youtube onder de naam: ‘Sonnic – One Love‘. Maanden voor vertrek is Sonny bezig geweest met het verzamelen van kleine cadeautjes voor alle kinderen van de school. Zo kwam hij in totaal uit op maar liefst 1300 Hup Holland hamsters van de Albert Heijn. Deze waren verzameld door velen mensen uit de wijk Zwolle-Zuid en hiervoor werden zelfs speciale acties georganiseerd.

p1010269.jpg

p1010664.jpg

Naast het bezoek aan de school spendeerde de Zwollenaar een hoop tijd in Bwaise, één van de grootste sloppenwijken van de hoofdstad Kampala. Hier richtte hij in 2013 het zogeheten: ‘One Love Project’ op, samen met jongeren uit deze sloppenwijk. Het doel van het project is, om zoveel mogelijk jeugd daar van de straat te halen en ze een kans te bieden om te leren en te werken. Bij het project maken de jongeren diverse soorten ‘art & craft’ en krijgen ze weer de mogelijkheid tot het volgen van schoolcursussen. Bestellingen van de verscheidene producten kunnen hier in Nederland worden geplaatst, via de website:http://www.oneloveproject.nl. Inmiddels is het project hier in Nederland, een officiële stichting!’  

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Goed gedaan door Sonny! Die kinderen weer een doel in hun leven geven.
  Nu al weer nieuwe straatkinderen aan het werk geholpen door ze het werk te leren waar het One Love Project aan werkt. Tof!
  De shirtjes die de medewerkers dragen heb ik mogen bedrukken voor Sonny en zijn collega’s!
  Wil je ook zo’n mooi shirt of trui, laat het me dan even weten!
  Ga zo door Sonny, als we weer iets kunnen verzamelen, dan horen we het graag!

  Groetjes Hannie


  Maak melding

Reageer