Mokotjo naar FC Twente, Lukoki naar PEC Zwolle

Zwolle – Binnen een dag is duidelijk geworden dat de succesvolle middenvelder Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle naar FC Twente zal vertrekken. Beide clubs zouden een overeenstemming hebben. Mokotjo is donderdag niet aanwezig tijdens de training in Zwolle om zijn transfer af te ronden. Donderdagmorgen maakte De Telegraaf bekend dat aanvaller Jody Lukoki van Ajax naar Zwolle komt. 

Met de overgang van Mokotjo zou 1,5 miljoen euro gemoeid zijn, en voigens VI.nl zou daarvan 40% vanwege een doorverkoop vergoeding naar Feyenoord gaan. De middenvelder gaat in Twente een meerjarig contract tekenen. Voor Mokotjo was interesse van Ajax en PSV. Vanuit België was er ook interesse voor de Zuid Afrikaan van Anderlecht en Club Brugge. De international koos donderdag voor FC Twente. Het is na de tranfers van Mokhtar en Lachman in een jaar tijd de derde overgang van een speler uit Zwolle naar Enschede. Het contract van Lukoki in de hoofdstad liep nog één jaar door. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor SC Cambuur. In Leeuwarden speelde Lukoki 32 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en goed was voor zeven assists. De 21-jarige aanvaller kwam in Amsterdam weinig aan spelen toe. Lukoki tekent in Zwolle voor drie jaar. Hij trainde donderdagochtend al mee met de Zwollenaren. Mogelijk kan hij vrijdagavond al voor PEC Zwolle debuteren.

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Ik mag toch hopen dat dit bedrag is bepaald door een vooraf opgenomen constructie. Anders is het echt niet te verklaren. Twente doet dit overigens zowel zakelijk als sportief heel slim. Overigens kun je ook iemand aan het contract houden? Ik zou als seizoenkaarthouder van PEC iets meer openheid willen zien.


  Maak melding

 2. De deal zal zo zijn redenen hebben, en ik heb al gelezen dat Visser en Nijkamp dat in september bij de Supportersclub komen uitleggen. Maar ik word hier nu niet blij van. Voor een internationaal toptalent minder dan een miljoen vangen is heel erg zuur.


  Maak melding

 3. Ik heb niet veel aan te merken op het beleid van PEC, maar deze 1,5 miljoen is volgens mij veel en veels te weinig! Een 19 jarige buitenspeler van Heerenveen wordt verkocht voor 3,5 miljoen, terwijl mokotjo echt veel meer heeft laten zien! Met een meerjarig contract had hier echt 5 miljoen moeten worden gevraagd (en dan bv uitkomen op 3,5…)


  Maak melding

 4. Tevreden; Je bent supporter, meer niet, je mag wat van deze transfer vinden, maar als het bestuur aan iedere puntlasser of directeur die zich PEC-supporter noemt, verantwoording af moet gaan leggen is het van de dam. Wat een flauwekul zeg, als PEC meer had kunnen krijgen hadden ze dat ongetwijfeld ook geëist. Ik wens Mokotjo veel succes bij FC Twente.


  Maak melding

 5. Heel jammer, maar ik wens Mokotjo succes bij Twente! De afgelopen seizoenen heeft bewezen dat niemand onmisbaar is en er altijd weer een oplossing komt; de overgebleven spelers staan ook niet stil in hun ontwikkeling. Succes PEC morgen tegen Utrecht en ik ga kijken hoe wij gaan roeien met de riemen die wij nu hebben! Voorwaarde: strijd!


  Maak melding

 6. @ Leonardo; informatie geven en openheid verschaffen is iets anders dan verantwoording af moeten leggen. Overigens krijg ik een seizoenkaart niet gratis.


  Maak melding

 7. Wat een beleid, spelers voor een appel en ei wegdoen. Meneer muntjesman lacht zich in zijn vuistje, Zoveel spelers bijna gratis weghalen uit zwolle.


  Maak melding

 8. Ja Tevreden, je betaalt geld voor je seizoenkaart, omdat je graag naar PEC Zwolle gaat kijken, je bent dat niet verplicht, maar je doet het voor je plezier. Openheid/Transparantie, wat heb je daar als supporter aan? Je gaat toch voor het voetbal? Wees blij dat PEC het zo goed doet en geen grote financiële problemen heeft.


  Maak melding

 9. Ik vind het reuze knap dat PEC Zwolle met haar beperkte begroting telkens de juiste spelers weet te scouten om ze vervolgens snel en met winst te verkopen aan de grootste club in onze provincie.
  Zo blijven wij dankzij de slimme scouting van PEC Zwolle en de vele Euroos van FC Twente DE voetbalprovincie van Nederland.

  Ohja Heracles en GAE doen het natuurlijk wat bescheidener aan. Ieder zijn plek!

  – Editted –

  Ik ben trots een Overijsselaar te zijn.:D


  Maak melding

 10. Over transparantie gesproken, de website van peczwolle.nl laat nog niets van de transfers weten. Die zouden dat toch eersten moeten weten en bekend moeten maken?


  Maak melding

 11. Ha ha Leonardo, nee je hebt gelijk. Openheid en transparantie zijn overgewaardeerde begrippen… En bedankt dat je het voor mij weer duidelijk heb gemaakt wat ik belangrijk zou moeten vinden. Altijd fijn dat iemand anders voor je gaat denken.


  Maak melding

 12. Technisch directeur Gerard Nijkamp over de transfer van Lukoki: ,,Door het eventuele vertrek van Kamohelo Mokotjo en de start van de competitie vrijdag, ben ik gelukkig dat het zo snel is gelukt om Jody te contracteren. Deze aanvaller heeft vorig seizoen bewezen een constante dreiging te vormen voor elke verdediging. Met zijn snelheid en individuele actie, heeft hij het in zich om vanuit het niets iets te creëren. Het doet mij goed dat het is gelukt om Jody voor langere tijd vast te leggen.”


  Maak melding

 13. Kan niet geloven dat Mokotjo voor slechts 1.5 miljoen vertrekt …
  Ergens klopt er iets niet. Gaat hier om de zo’n beetje meest begeerde middenvelder van Nederland.
  Komt nog bij dat Feyenoord een onwaarschijnlijk hoog doorverkoop-percentage heeft bedongen van 40%
  Blijft over voor PEC 9 tonnetjes
  ….
  Tja…  Maak melding

 14. Ik vindt het onbegrijpelijk dat zo?n belangrijke speler één dag voor de competitiestart met nog twee jaar op het contract niet langer wordt vastgehouden. 🙁
  Die had PEC later ook echt nog wel kunnen verpatsen.

  En Lukoki.. tja, kweet niet hoor.
  Hebben ze die zak muntjes uit twente direct doorgestuurd naar Overmars zeker?  Maak melding

 15. ‘k Heb niet de indruk dat hier nou de meest stevige en slimme onderhandelaar zit (Gerard Nijkamp TD PEC)
  Wel oog voor talent, dat weer wel.


  Maak melding

 16. Mokotjo:gefeliciteerd en bedankt. Jody:gefeliciteerd en welkom!
  Pfff moe van alle meningen op basis van beperkte info. Hoe kan je je een mening vormen als niet van de hoed en de rand weet? Weten jullie allemaal wat er in de contracten staan om spelers hier te krijgen? Zie naar alfeglopen zondag…Klich was eerst onvervangbaar…nu is dat Mokotjo….nou echt niet, voetbal is een team sport en hulde voor onze technische staf, ze maken de zwakste schakel in de ketting steeds beter en zorgen ervoor dat de focus en afhankelijkheid van de sterkste schakel steeds minder wordt @omdenken!
  @allen, veel plezier morgen en komend seizoen!


  Maak melding

 17. Bij pec zijn ze niet anders dan bij andere clubs..
  geld geld geld daar gaat het om!!!

  Als dat zo was hadden ze wel een marktconform tarief voor Mokotjo gerekend 🙁

  Misschien dat twente nog wat onder de toonbank door heeft geschoven om zo die 40% aan Feyenoord te omzeilen?


  Maak melding

 18. Hopelijk heet Pec ook bedongen om een fors percentage te krijgen als Twente Mokotjo weer doorverkoopt naar Barcelona of AC Milan.

  1.5 miljoen waar vervolgens voor pec maar 9 ton van overblijft is wel erg weinig. Ik denk dat Munsterman zich een ongeluk lacht om deze prijs.
  Overigens hoop ik dat Mokotjo wel aan spelen toekomt. Mokthar speelt niet veel en Lachman moet ik ook nog zien.


  Maak melding

 19. Overigens hoop ik dat Mokotjo wel aan spelen toekomt. Mokthar speelt niet veel en Lachman moet ik ook nog zien.

  Dat is het probleem van Ome Joop, onze knaken zijn weer binnen. 1,5 Miljoen in 12 maanden tijd is niet slecht. Daarbij betaalt FC Twente ook nog eens 0,6 rechtstraaks aan Feyenoord. Doen ze ook niet slecht daar. Hoge omzetsnelheid zorgt immers voor winst maximalisatie.


  Maak melding

 20. @Midvoor

  Zullen we wel even realistisch blijven? De Zeeuw, met een verleden bij onder andere Spartak Moskou, is natuurlijk onhaalbaar voor PEC. Koolwijk lijkt mij in principe een goede versterking, al hoop ik stiekem op Danny Holla.


  Maak melding

 21. Nijkamp: “Natuurlijk hebben we geprobeerd Kamohelo in Zwolle te houden, maar tegen dit soort bedragen was het moeilijk om hem te laten blijven”, vervolgde Nijkamp. “Ook wilde hij graag voor de volgende stap in zijn carri?re gaan. Dat was iets dat we moesten accepteren en we wilden hem die mogelijkheid ook geven.”


  Maak melding

 22. In reacties of diverse blogs (dus niet alleen gevuld met PEC supporters) is er alom verbazing om de wel erg lage prijs die voor Mokotjo is gevraagd/gekregen. gezien de belangstelling en in een vergelijking met wat Heerenveen recentelijk kreeg voor een veel minder begeerde speler was zijn marktwaarde toch ergens rond de 5 miljoen. Mocht de gedachte zijn geweest hem snel te kunnen verkopen zonder eeuwenlange onderhandelingen dan had 3 miljoen ook al een koopje geweest. Zo vaak kan PEC Zwolle geen slag slaan zoals deze, dus dit leek een unieke kans om een leuk bedrag binnen te slepen.

  Met dit bedrag vraag je je af of we Mokotjo niet gewoon nog een jaar aan zijn contract hadden kunnen houden.

  Ik denk dat PEC Zwolle gewoon nog moet wennen aan wat je tegenwoordig voor spelers kunt krijgen. Kijk maar naar wat Feyenoord heeft gevangen voor spelers die toch echt derde zijn geworden op het WK. Allemaal rond de 7 miljoen terwijl in Engeland een speler niet van club verwisseld als er geen tweecijferig (plus miljoen) bedrag mee is gemoeid. We lopen nog een beetje achter.

  Jans is in ieder geval geniaal en ik hoop toch nog op een goed seizoen. We hebben nog steeds prima spelers.


  Maak melding

 23. Nijkamp: “Over de exacte hoogte van de transfersom doen we geen uitspraken. Er stond geen gelimiteerde transfersom in zijn contract.”


  Maak melding

 24. ?? 1,5 miljoen,

  dat is veel geld voor een mokotjo
  dat hij bij pec en van de beste was ja leuk

  maar geloof dat hier veel geld makelaars zijn
  een speler wil weg, en er is vraag naar hem
  tuurlijk kan je meer vragen maar meer bieden ze niet
  ajakuss bood nog minder….,,,….
  8)


  Maak melding

 25. Waarom heeft iedereen het over 1,5 miljoen. Pec heeft zelf niks naar buiten gebracht. En al zou het dat wel zijn, dan lijkt me hebben ze daar een goeie verklaring voor. Net of dhr. Visser niet zou kunnen onderhandelen. Die man heeft zijn sporen echt wel verdiend.


  Maak melding

 26. Reken maar dat PEC het maximale eruit heeft gehaald, die zijn echt niet gek. Als 1,5 miljoen het maximale was, dan is dat maar zo.

  Er zullen vooraf al bepaalde afspraken zijn gemaakt met Mokotjo, anders was deze topper sowieso niet bij Zwolle zijn gaan spelen. Jammer dat mensen zo snel oordelen en denken enig verstand van zaken te hebben.

  Ben blij met alles wat deze man PEC heeft gegeven en wens hem veel succes bij Twente.


  Maak melding

 27. Waarom nou naar Twente. Gun het die club totaal niet.

  Die supporters zitten niet op mokotjo te wachten. Kan het niveau niet aan zeggen ze. Tijdelijke vervanger van gutierrez en dan bank. Zelfde als met mokhtar. Had nooit daar heen moeten gaan.

  Arrogantie uit Tukkerland.


  Maak melding

 28. Waarschijnlijk waren de mislukte Neuzen op.
  Daarom huurt Kowet er nu maar eentje van AZ. Ene Fernando Lewis nooit van gehoord en zal ook nooit wat worden vermoed ik.


  Maak melding

 29. Jawel. Oorspronkelijk komt hij voortuitde Ajax jeugd, daar moest hij weg. Vervolgens bij Haarlem gespeeld maat die ging over de kop. Vervolgensmislukt bij het in financieelzwaarweer geraakt AZ en dus aar Deventer waar ze financieel ook niets in de melk te brokkelen hebben. Wel een logische keuze dus.


  Maak melding

Reageer