Stadshagen Festival

Zwolle – Een van de grootste buurtevenementen in Nederland, het Stadshagen Festival, viert dit jaar haar 14e editie. En deze editie, die gehouden wordt op 15 en 16 augustus, belooft nog meer spektakel dan ooit. Het is gezellig en ook nog eens gratis.

17-8-2013-14.jpg 

Vorig jaar werd een start gemaakt met Theater Buitengewoon op vrijdag. Ruim 150 enthousiaste kinderen genoten van theaterworkshops en een spannend optreden van theater duo The Young Ones overdag. Uiteraard is Theater Buitengewoon op vrijdfag 15 augustus weer van de partij. Overdag kunt u in de tent ook genieten van veel muziek uit vervlogen jaren. Verder zijn al vroeg zijn de eerste BBQ geuren in het Twistvlietpark te ruiken. Diverse BBQ teams strijden gedurende de dag met verschillende soorten vlees om de BBQ Challenge van Stadshagen. Om 19.30 uur start het avondprogramma met de band The Wet Paperboys met smartlappen en klassiekers uit de Jaren ’60, ’70, ’80 en ’90. Ook leuk voor de wat oudere bewoners.

 

ZATERDAG 16 augustus (overdag): 

Braderie, Kinderplein, Zen, Muziek & Demo’s, 
Never change a winning team. Ook dit jaar zijn de vaste elementen van het Festival uiteraard aanwezig.
We starten ’s ochtends om 10 uur met de grote Braderie in het winkelcentrum tot aan het Twistvlietpark. Ook om 10 uur opent het Hallo Jumbo kinderplein met 8 spectaculaire attracties haar poorten. In een tent aan de waterkant toont Stadshagen zich van een andere kant. Lotus Zen presenteert zich daar samen met enkele andere ondernemingen in hun eigen sfeer. In de Feesttent is overdag de Goodlife lounge weer ingericht met demo’s en uitvoeringen van Fitplaza en dansschool Ria van Diffelen.

ZATERDAG 16 augustus (’s avonds): Muziek

Stadshagen goes local @ NIGHT
De huisband Barcode met diverse leden uit Stadshagen en DJ Marco Ester uit Stadshagen zorgen voor de juiste stemming in de grote feesttent. Ook het speciale Jeugdpodium heeft weer een lokaal tintje met talentvolle jonge DJ’s uit de wijk Stadshagen zelf. Jongerencentrum LevelZ neemt dit deel dit jaar voor haar rekening.

Meer info: 
www.stadshagentotaal.nl
www.stadshagenfestival.nl of www.facebook.com/Stadshagenfestival

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Vreselijk…wat een drama. En kermis in de stad en dan ook nog dit!! Van 2 kanten lawaai en gezelligheid, kunnen de mensen dit wel aan? Denk dat de oordopjes niet aan te slapen zijn.


  Maak melding

 2. heleen, zomer is bijna voorbij.. mag je terug in je schelpje en eruit komen rond ehmmm december? dan kan je janken over vuurwerk..

  vraag me af of sommigen inwoners in zwolle wel een leven hebben? of denken ze echt dat ze de enige in zwolle zijn?:o


  Maak melding

 3. Lievertjes…Goed lezen 😉 Ik bedoel dat sarcastisch, er staat toch “kunnen de mensen dit wel aan…al die gezelligheid”
  Het valt me gewoon heel vaak op dat mensen steeds zo lopen klagen over hetgeen hier in de stad wordt georganiseerd.

  Laten ze blij zijn dat ze in een stad leven die niet stil staat en het leuk voor ons probeert te maken. Volgens mijn man was dat eerder wel anders, een stuk saaier.

  Nee…het enige waarover ik zou klagen…laten ze het verspreiden. Hebben we elk weekend een boel gezelligheid :D:D


  Maak melding

 4. Ik stel voor dat we alle leuke dingen en tradities in deze stad afschaffen en er een saai dorp van 125.000 inwoners van maken. Dan zal er niemand meer klagen…. hoewel… dan zullen er wel weer azijnpissers zijn die zeiken over geluidsoverlast van overvliegende ganzen ofzo….


  Maak melding

Reageer