Zwolse Upgraders in actie voor kinderen in Malawi

Zwolle – Zo’n 50 studenten van ROC Menso Alting krijgen 20 augustus de uitdaging om in actie te komen voor kinderen in Malawi. In een paar uur tijd verdiepen ze zich in de leefsituatie van jonge kinderen en hun ouders in Malawi en bereiden ze opvallende acties voor, zogenaamde Upgrades, die ze ’s middags uitvoeren in de binnenstad van Zwolle.

Een goede start is niet vanzelfsprekend voor kinderen in Malawi. De cijfers liegen er niet om: in Malawi overlijden jaarlijks 70 van de 1000 kinderen onder de vijf jaar. Ondervoeding en ziektes als aids en malaria maken kinderen kwetsbaar en zorgen ervoor dat velen de leeftijd van 5 jaar niet halen. Ontwikkelingsorganisatie Red een Kind voert programma’s uit om kinderen en hun ouders in deze eerste levensfase te ondersteunen. De studenten van ROC Menso Alting gaan Red een Kind op een ludieke manier een handje helpen met deze campagne. De opvallende acties die de studenten uitvoeren zijn zogenaamde Upgrades. Een upgrade is altijd positief en draagt bij aan een betere wereld.

Bij deze acties wordt het publiek actief betrokken. Zo kunnen Zwollenaren hun blauwe of roze (geverfde) vingers op een groot spandoek zetten of een geboortewens schrijven voor aan een wensslinger. Ook kunnen voorbijgangers een kinderwagen een stukje voortduwen op weg naar een betere toekomst. Per ‘handtekening’, ‘geboortewens’ of ‘duwtje’ doneert Upgraden 50 eurocent voor Red een Kind. Het is al de derde keer dat tweedejaars studenten Verpleging en Verzorging van ROC Menso Alting de stad gaan veroveren met positieve Upgrades. Vorig jaar werden 400 Zwollenaren betrokken bij ludieke acties. Filmpjes van deze (en andere) acties zijn te vinden op www.upgraden.nu. De begeleiding van de Upgrades – onderdeel van het landelijke jongerenprogramma Consumptie Verplicht – ligt in de handen van COS Gelderland, partner in diversiteit en duurzaamheid.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi mooi deze actie ,iedere keer als ik iets leest over dit soort acties komt ook voor mij weer een beeld voor ogen van de weeskinderen in Malawi. Mijn dochter Floor Willemen met haar man Jan de Groot werken al ruim 5 jaar aan hun project in Ngara en hebben op dit moment 80 weeskinderen onder hun hoede, die op hun project dagelijks voeding onderwijs en medische zorg krijgen . misschien een idee om met jullie actie ook eens aan dit project te denken . Op hun Site is alles duidelijk beschreven en de moeite waard om eens te kijken . vriendelijke groet Rien Willemen raad van Advies FloJaMalawi


    Maak melding

Reageer