Performance installatie in Het Langhuis

Zwolle – Choreograaf Niels Weijer en kunstenares Evelien Jansen gaan vanaf 21 juli 2014 werken aan een performance installatie in Het Langhuis. Onlangs heeft Niels Evelien opgezocht in Istanbul en aldaar bleek de interesse voor de modernisatie van dit land bij beiden aanwezig. Deze gedeelde fascinatie zal een belangrijke rol gaan spelen in het maakproces.

flyer_langhuis_expo_handleiding_v_n_i.__evelien_en_niels_def.jpg 

In 2013 werkten de twee al samen tijdens het afstuderen van Evelien. Voor beiden was deze samenwerking een enorme bron van inspiratie. De expertise van Niels op het gebied van dans in combinatie met de kennis van Evelien op het gebied van beeldende kunst, creëert een spanningsveld waarbinnen beide kunstenaars zich graag nog een keer samen bewegen. Op zaterdag 30 augustus wordt de werkperiode vanaf 16.00 uur feestelijk afgesloten tijdens de finissage met een borrel, soep & brood.

Niels Weijer

Niels Weijer (1988) is choreograaf. Na het afronden van zijn opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie werkte hij voor verschillende choreografen in Nederland en Duitsland. In de afgelopen twee jaar heeft hij zich vooral gefocust op het maken van zijn eigen werk, waarbij zijn interesse uitgaat naar interdisciplinaire kunst.

Evelien Jansen

Evelien Jansen (1988) studeerde in 2013 af als autonoom kunstenaar aan ArteZ Hogeschool voor de Kunsten Zwolle. De maatschappij is haar werkveld. Ze zoekt het ritme van het dagelijks leven maar is net zo nieuwsgierig naar de dingen die dit ritme doorbreken. Ze speelt een dubbelrol. Enerzijds is ze onderdeel van de maatschappij, anderzijds is het de maatschappij waarop ze als kunstenaar reageert.

Artikel delen:

Reageer