PEC Zwolle speelt Europees tegen Sparta Praag

Zwolle – Vrijdagmiddag vond de loting plaats voor de play-off ronde van de Europa League. PEC Zwolle treft hierin Sparta Praag uit Tsjechië.

De Blauwvingers beginnen het eerste Europese avontuur uit de clubgeschiedenis met een thuiswedstrijd op 21 augustus. De return vindt een week later plaats op donderdag 28 augustus. De winnaar plaatst zich voor de poulefase en is verzekerd van minimaal zes extra Europese duels. Sparta Praag is de succesvolste club van het land. De thuiswedstrijden worden in de Generali Arena gespeeld. De club werd 11 keer landskampioen (de laatste keer in 2010) en kwam bijvoorbeeld 15 keer uit in de Champions League. Bekende spelers die voor de club uitkwamen waren: Petr Čech, Jozef Chovanec, Zdeněk Grygera, Michal Kadlec, Jan Koller, Pavel Nedvěd, Karel Poborský,Tomáš Rosický, Tomáš Skuhravý en trainer Václav Ježek.

Thuisduel PEC Zwolle – Sparta Praag 
Vanaf vandaag start de voorbereiding op het thuisduel. Alle informatie hierover volgt uiterlijk woensdag 13 augustus. De kaartverkoop zal starten op donderdag 14 augustus. Het is op dit moment nog niet mogelijk om kaarten te bestellen of reserveringen te doen voor deze wedstrijd. 

Uitduel Sparta Praag –PEC Zwolle 
PEC Zwolle treedt vanaf vandaag in overleg met haar travelpartner Sunweb om het programma, het arrangement en de prijs samen te stellen voor het uitduel. Uiterlijk woensdag 13 augustus volgt via deze weg, de website van PEC Zwolle, alle informatie hieromtrent. PEC Zwolle heeft de intentie om een tweedaagse reis voor haar achterban samen te stellen: vertrek op donderdag 28 augustus, terugreis op vrijdag 29 augustus. Hierbij wordt de reis, evt. verblijf en de toegangskaart aangeboden.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Net effe gegoogled.

  Vroeger, in het begin van de vorige eeuw, was dit een uiterst succesvolle ploeg. Tussen 1919 en 1925 verloor de club slechts 2 keer. Daarna raakte de club in een vrije val en won ze helemaal niets meer. Dat heeft veel weg van onze eigen koekhappers. Haha dat biedt dus perspectief. Ik ben er blij mee.


  Maak melding

 2. De tegenstander maakt mij persoonlijk niet zo heel veel uit, zolang het maar geen verplichte buscombi is.

  Beide clubs kunnen prima met elkaar overweg.

  Persoonlijk vind ik Ado Den Haag nl. als verplichte buscombi al problematisch.


  Maak melding

 3. @ Marieke Ban

  Of beide clubs met elkaar overweg kunnen, valt nog te bezien aangezien we ze niet eerder troffen:P:P

  verplichte buscombi kan dus lekker niet, het is Europees voetbal he:D
  Dus lekker met de auto, bus, treint, fiets, step, tractor…..Je bepaalt het lekker zelf.

  Heerlijk een tripje zonder al die achterlijke regels (zogenaamd voor de veiligheid etc blalalala)


  Maak melding

 4. PEC Zwolle treedt vanaf vandaag in overleg met haar travelpartner Sunweb om het programma, het arrangement en de prijs samen te stellen voor het uitduel. Uiterlijk woensdag 13 augustus volgt via deze weg, de website van PEC Zwolle, alle informatie hieromtrent. PEC Zwolle heeft de intentie om een tweedaagse reis voor haar achterban samen te stellen: vertrek op donderdag 28 augustus, terugreis op vrijdag 29 augustus. Hierbij wordt de reis, evt. verblijf en de toegangskaart aangeboden.

  In hoeverre MOET je deze kaarten afnemen? Of kan je zelf een kaartje in Praag kopen??


  Maak melding

 5. PEC Zwolle heeft de intentie om een tweedaagse reis voor haar achterban samen te stellen: vertrek op donderdag 28 augustus, terugreis op vrijdag 29 augustus. Hierbij wordt de reis, evt. verblijf en de toegangskaart aangeboden.

  Als het niet te gek duur is..anders maar een busje huren en die kant op 8)


  Maak melding

 6. Het zijn twee leuke wedstrijden.
  Sparta Praag is niet meer zo als het was 10-12 jaar geleden, maar het is en blijft echt een goed club.
  Ik denk dat als PEC thuis de eerste wedstrijd wint met 2-0 dan moet een gelijk spel in Praag kunnen.
  Ik heb er zeker vertrouwen in!


  Maak melding

 7. Voordat we tegenover de hoolies van Praag staan, zullen we eerst nog een keer afspreken met de ‘harde kern’ van de Egeltjes. Gewoon om er weer even in te komen. Een warming upje zal ik maar zeggen. Gewoon omdat het kan.


  Maak melding

Reageer