Parkeerproblemen voor fietsers tijdens kermis

Zwolle – GroenLinks heeft in de media gelezen dat de gemeente geen oplossing heeft voor problemen rond fietsparkeren in de binnenstad tijdens Zomerkermis en Stratenfestival. Het is wat GL betreft in de betreffende periode van groot belang om de binnenstad goed bereikbaar te houden voor fietsers en dus alternatieven te bieden en chaos te helpen voorkomen.

fietsparkeren_2.jpg 

Raadslid Michiel van harten: "Zwolle is dit aan de status als Fietsstad verplicht. Daarom het verzoek om met spoed de volgende vragen te beantwoorden: Bent u bereid om in overleg met de organisatoren en elders in overleg met andere belanghebbenden alsnog ruimte voor voldoende extra tijdelijke stallingen, met goede verwijzingen er heen, te creëren? Overweegt u de inzet van fietscoaches om fietsers zo goed mogelijk toch een passende parkeerplek te helpen vinden? Erkent u dat als de gemeente onvoldoende parkeerplaatsen heeft het ook niet reëel is om streng te handhaven rond foutparkeren? Wat gaat u verder doen om overlast voor fietsers te beperken en tegelijk fietsenchaos in de binnenstad te voorkomen?"

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Zolang het mogelijk blijft om daar fietsen te plaatsen, blijft dit probleem.
    Bouw een fietskelder op de mark waar je vanaf Keuzekamp zo in kan fietsen. Probleem opgelost.


    Maak melding

  2. Kan al jaren mijn auto daar ook niet parkeren. Wat is het probleem?
    Achter het stadhuis is een parkeerplaats voor gemeentebestuurders enz. Die kan ook wel ontruimt worden voor tijdelijk fietsparkeren.


    Maak melding

Reageer