Transfer Mokotjo hoogste transfersom PEC Zwolle

Zwolle – Kamohelo Mokotjo maakt per direct de overstap naar FC Twente. De middenvelder tekent in Enschede een contract voor 4 jaar. De 23-jarige middenvelder speelde één seizoen in Zwolle en had een groot aandeel in de meest succesvolle jaargang uit de geschiedenis van de club. In totaal kwam hij tot 27 wedstrijden in de Eredivisie, daarin wist hij tweemaal het net te vinden. PEC Zwolle krijgt voor de transfer van Kamohelo Mokotjo de hoogste transfersom uit de clubhistorie.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle: "Het mag duidelijk zijn dat wij Kamohelo gaan missen. Zowel op het veld als daarbuiten heeft hij een fantastische indruk gemaakt. Dat hij daarmee zichzelf in de kijker gespeeld heeft bij de hele Nederlandse top, is een groot compliment voor Kamohelo maar ook voor onze club. Het zegt veel over de ontwikkeling van PEC Zwolle, waar spelers een podium krijgen om zich verder te ontwikkelen. Over het transferbedrag doen wij geen uitspraak." PEC Zwolle bedankt Kamohelo Mokotjo voor zijn inzet en bijdrage aan het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis. De club wenst hem veel succes in Enschede. PEC Zwolle blijft de komende periode zoals gebruikelijk alert, om de kwaliteit van de selectie op peil te houden.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. @Robbin, er is afgesproken met de betrekkende partijen om het exacte bedrag niet bekend te maken. Naar verluid ligt het rond de 1,5 – 2 miljoen met mogelijk een doorverkoop percentage.


  Maak melding

 2. Slecht onderhandelde deal van Zwolle aangezien 40!!!!! jawel 40% aan F’noord afgedragen moet worden.
  Dus 1.500.000-600.000 voor F’noord=900.000
  Dan moet het gat van de niet betalende sponsoren van 100.000 weggewerkt worden en de koop van Lukoki nog worden afgeboekt en is het geld alweer op.
  Ja hoor prima zaken doen Zwolle, stelletje amateuristische prutsers daar in het bestuur.


  Maak melding

 3. @Zwolleeder

  Ga toch fietsen. Zonder de clausule had PEC Mokotjo nooit kunnen binnenhalen en waren de beker en JC schaal al helemaal niet gewonnen.


  Maak melding

 4. Als de feiten van Zwolleeder kloppen dan kan ik me alleen maar aansluiten bij de opmerking dat dit een prutsverkoop is.
  Als je de transferbedragen overal hoort dan had er m.i. ook zeker een miljoentje meer ingezeten.
  Iedereen lachen dat Feyenoord het talent niet zag van Mokotjo maar nu wordt er gelachen in rotjeknor…..>:(


  Maak melding

 5. Het feit dat hij voor 4 jaar tekent is niet van belang zie zijn contract hier. Gewoon weer transfer voor begin seizoen en dan hele seizoen blijven. En de cijfertjes zullen wel kloppen want op 1 of andere manier zit dat wel goed bij VI.


  Maak melding

 6. De bedragen die Zwolleeder noemt kloppen in ieder geval niet. Ga er maar vanuit, dat het bedrag zeker rond de 1.5 miljoen euro ligt. Daarnaast is het niet onwaarschijnlijk dat Twente het doorverkoop percentage aan Feijenoord betaald. Ook zal PEC Zwolle mogelijk een doorverkoop percentage bij verkoop door Twente bedongen hebben. Als het anders is, dan verkoop je een speler die nog een contact van 2 jaar heeft niet. Dan verkoop je deze speler volgend seizoen en dan betalen de clubs ook het bedrag wat Zwolleeder noemt.
  Komt nog een keer bij, dat men elkaar opfokt door vaak hogere bedragen te noemen dan dat de echte marktwaarde van een speler is.
  Mokotjo was een goede voetballer voor PEC. Maar zelfs met hem en Klich op het middenveld heeft PEC heel vaak verloren. Dus onvervangbaar zijn deze twee uitstekende voetballers niet.


  Maak melding

 7. Zal het hier nog een keer herhalen: 1,5 miljoen is veel te weinig. Er wordt in Nederland 3,5miljoen betaald voor een 19 jarige buitenspeler van Heerenveen die minder heeft gepresteerd!


  Maak melding

 8. Je mag het nog wel een keer herhalen Hooke, alleen jij weet het ook niet!!
  Het boeit mij trouwens totaal niet, wat ze beuren voor een speler. Wat van belang is, dat ze ervoor moeten zorgen dat ze dit seizoen weer een eredivisie waardige selectie hebben. En dat ze financiëel niet in het rood komen. dus dat ze stapje voor stapje doorgroeien naar een stabiele middenmoter. Daar is dit beleid opgericht. En niemand kan tot nu toe zeggen dat ze het niet goed doen.


  Maak melding

 9. De clubleiding moet zijn supporters en sponsoren niet zo besodemieteren. Netto heeft PEC Zwolle een schijntje over gehouden aan de verkoop van deze Zuid-Afrikaans international met een doorlopend contract tot 2016. Kennelijk hadden de 20 investeerders in het spelersfonds (inleg p.p. ??50.000) hard geld nodig en was er dus wel een gereduceerde transfersom. Maar het had nog minder kunnen zijn.  Maak melding

 10. @Zwoleeder,…je vergeet dat ze bij FC Zwolle juist sociaal bezig zijn door een club in financiële problemen uit Overijssel er weer bovenop willen helpen.
  Denk Thomas naar Heracles….  Maak melding

 11. Degene die zich helemaal suf lacht in dit verhaal is Joop Muntjesman in Enschede. Hij verkoopt, in mijn ogen, een doodnormale voetballer voor 15 miljoen aan Rusland (blijkbaar geen boycot van voetballers) en haalt voor 1.5 miljoen een topspeler binnen, die hij binnen 3 jaar aan een europese topclub verkoopt voor weer 15 miljoen. Die Nijkamp heeft gewoon zitten slapen. Er had zeker een miljoentje meer ingezeten.


  Maak melding

 12. Tsja, Muntjesmsn of niet; niemand in Nederland houdt het hoofd boven water al het om (groot) voetbalgeld gaat. Voor een dorp als Zwolle is dit bedrag al handjes dichtknijpen (en opletten dat niemand er met de kas vandoor gaat).


  Maak melding

 13. Het is heel simpel. Mokotjo had nog een contract voor 2 jaar, zijn salaris is max 2 ton. Dat betekent een transfersom van rond de ?? 800.000.

  PEC heeft ?? 1.500.000 van Twente ontvangen, tevens heeft Twente ?? 600.000 afgetikt bij Feijenoord. Dus dan is de totale transfersom ?? 2.100.000

  Uiteindelijk dus een goede deal.  Maak melding

 14. Bericht door Zwolleeder, op 10 augustus 2014 17:07
  Goede deal voor die Tukkers ja alweer.

  Ook, maar zolang PEC geen achterlijke bedragen betaald voor salaris, worden er ook geen achterlijke transfersommen betaald.  Maak melding

 15. Voor wat het waar(d) is:

  Munsterman: ‘We hebben geen 25 miljoen te besteden’

  Met de transfers van Dusan Tadic en Quincy Promes heeft FC Twente weer wat financiële armslag gekregen, maar het is niet zo dat de club nu 25 miljoen euro te besteden heeft, zegt voorzitter Joop Munsterman op de website. ‘Was het maar zo!’

  ‘De realiteit in het huidige voetbal, en daar heeft iedere club mee te maken, is helaas dat er gemiddeld een derde deel van de transfersom per jaar binnenkomt en dat daar dan ook nog eerst de verplichtingen van afgaan’, verklaart Munsterman. Hij rekent de bedragen voor: ‘Met de overgang van Dusan naar Southampton is een bruto transferbedrag van 13 miljoen euro gemoeid, exclusief 1 miljoen aan bonussen. Vijf externe partijen delen mee in het transferbedrag. Het gaat om zijn voormalige club FC Groningen, zijn agenten, de speler zelf, Doyen Sports Group en er moet een solidariteitsbijdrage worden afgedragen. Dan blijft ongeveer de helft over, gedeeld door drie betalingstermijnen.’

  Met de verkoop van Promes aan Spartak Moskou is een brutobedrag van 11,5 miljoen gemoeid, dat kan oplopen tot 13,5 miljoen als de club goed presteert. Ook in dit geval blijft er voor de club ongeveer de helft over, met een gespreide betaling over drie jaar.

  De voorzitter kiest er deze keer voor openheid van zaken te geven, terwijl FC Twente in het verleden de transferbedragen niet bekendmaakte. ‘Er is veel berichtgeving over transferbedragen die niet of nauwelijks klopt en waar dan weer een reactie op wordt gevraagd’, zegt Munsterman. ‘Dan verstrekken we de informatie, voor zover mogelijk, liever zelf.’  Maak melding

Reageer