Zomerkermis Zwolle van start gegaan

Zwolle – Vrijdagmiddag is in de binnenstad van Zwolle de Zomerkermis geopend. De Zwolse Zomerkermis heeft ook dit jaar weer veel te bieden. Van 8 tot en met 17 augustus kunnen jong en oud in de binnenstad genieten van hun favoriete attracties.

08-08-2014_eerste_dag_zomerkermis_zwolle_06.jpg  

Er is ook dit jaar weer genoeg voor jong en oud te beleven. Zo zijn er bijzondere gasten en natuurlijk weer de traditionele dagen, zoals Eurodag en het Stratenfestival. Dit jaar zijn er bonnenboekjes met diverse kortingsbonnen voor de kermis. De bonnenboekjes liggen in Zwolse winkels en horecagelegenheden, op campings in de omgeving van Zwolle en worden op zaterdagen uitgedeeld in de binnenstad. De kortingsbonnen zijn ook te verkrijgen op www.kortingsbonnenboekjes.nl.

08-08-2014_eerste_dag_zomerkermis_zwolle_05.jpg 

08-08-2014_eerste_dag_zomerkermis_zwolle_03.jpg

08-08-2014_eerste_dag_zomerkermis_zwolle_01.jpg

Via Lees verder meer kermisnieuws en foto’s… 

Griezelen

08-08-2014_eerste_dag_zomerkermis_zwolle_02.jpg 

Naast tal van vertrouwde attracties zoals de Ultimate, Super Mouse en Break Dance is er dit jaar een nieuwe attractie, de Thriller. The Thriller is Nederlands spannendste en meest mysterieuze spookhuis, het bestaat uit drie etages dus extra lang griezelen. De traditionele bootjesmolen die al sinds mensenheugenis op de Zwolse kermis staat, staat dit jaar weer op haar oude plek in de Luttekestraat. De Turbine komt dit jaar voor de tweede keer naar Zwolle. Met zijn 70 meter is dit de hoogste spectaculaire kermisattractie van Nederland. Een must do voor de echte durfal!

 08-08-2014_eerste_dag_zomerkermis_zwolle_04.jpg

Programma
Uiteraard is ook dit jaar weer een omlijstend programma voor de zomerkermis opgesteld. Het programma ziet er als volgt uit:
• Vrijdag 8 augustus, 22.15 officiële opening van de kermis met spectaculair vuurwerk onder begeleiding van muziek, te zien vanaf het Rodetorenplein.
• Maandag 11 augustus, Eurodag! Bijna alle attracties voor een euro! Let voor de deelnemende attracties op de poster 
‘wij doen mee aan de Eurodag’ bij de kassa.
• Woensdag 13 augustus, PEC Zwolle on Tour! Tussen 13.00 en 17.00 uur staat de PEC Zwolle tent op de Melkmarkt. Tussen 15.00 en 15.20 uur delen twee selectiespelers vanaf het podium voor de Turbine voetballen met handtekeningen uit. Ook worden handtekeningen uitgedeeld bij de PEC Zwolle tent.
• Donderdag 14 augustus, vanaf 18.30 uur, dans mee met de salsadansers van dansschool Viva Zwolle.
• Vrijdag 15 augustus, Stratenfestival met maar liefst 20 podia met diverse artiesten en muziekstijlen.
• Zondag 17 augustus, Tussen 14.00 en 18.00 uur bezoeken de Te Gekke Piraten de kermis. Ontmoet onder andere de snoepjespiraat, de schminkpiraat, de piraat op stelten en de piraat die mooie ballonfiguren maakt. Kinderen die verkleed als piraat naar de kermis komen, krijgen een leuke verrassing.

De kermis krijgt op zondag nog meer bijzondere bezoekers. Om 15.00 komt het bekende klusduo Buurman en Buurman langs. Natuurlijk willen ze graag met iedereen op de foto. Ook dansschool Viva Zwolle is zondag weer van de partij.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. En nu al geluidsoverlast! Zelfs ons zoontje werd er huilend wakker van, terwijl hij normaal overal door heen slaapt. En dan wonen we niet eens in het centrum.
  Het worden 2 lange weken.


  Maak melding

 2. Oh was dat het wat ik vannacht hoorde toen ik niet kon slapen! Dus dat duurt nog een week… Hoezo twee gezellige weken? Ja, voor jou als je kermis leuk vindt. JE ZULT ER MAAR BIJ WONEN – Editted – !


  Maak melding

 3. de LUSTEN dan soms ook de LASTEN!!!

  wonen in de binnenstad heeft vele mooie kanten en dan neem je ook gewoon af en toe de vervelende kanten

  als je hier niet tegen kunt dan moet je bij jezelf eens te rade gaan of je op de goede plek woont


  Maak melding

 4. Zwaar vuurwerk afsteken tegen middernacht getuigt niet van veel begrip voor je woonomgeving.
  Ik dacht trouwens dat er ook een politieverordening omtrent de toegestane tijden en dagen voor het afsteken van vuurwerk bestond?


  Maak melding

 5. Zomerkermis in Zwolle.
  Een van de dingen die je zomer weer kompleet maakt!8)
  Het straatfestival is in mijn ogen al jaren niet meer wat het was maar dat neemt niet weg dat het gewoon altijd een topweek is.
  En ik houd niet eens van de meeste attracties…


  Maak melding

 6. gottegot wat een zielige bende van azijnpisser weer…. en 22.15 tot 22.30 uur is niet middernacht Observer! Overdrijven is ook een vak…. en en buiten het centrum wonen en een kindje dat dan huilend wakker wordt van de kermis geluiden? Túúúrlijk….. laten we alle leuke dingen en tradities in deze stad maar om zeep helpen en er een saai dorp van 125.000 inwoners van maken…..


  Maak melding

 7. Aan ieder hier op weblogzwolle die wat te klagen heeft over de kermis, vuurwerk, Stratenfestival, feesten, evenementen als de color run, geluidsoverlast, de Zwolse politiek, landstede basketbal en volleybal, Pec Zwolle etc een vraag.

  Waarom wonen jullie ?berhaupt in de Stad Zwolle? Moet voor jullie dan toch een kwelling zijn om hier te wonen?

  Je mag in Zwolle wonen. Het moet niet.


  Maak melding

 8. De Kermis stelt zoals gewoonlijk weer niks voor, een saaie bende. Ik vraag me af wie er verantwoordelijk voor is dat er elk jaar hetzelfde staat, op kermissen in andere steden lukt het wel om een vernieuwend aanbod te presenteren. Misschien dat een andere plek meer ruimte bied.


  Maak melding

 9. @p: wat is de kermis geweldig, wat is PEC goed, wat is het vuurwerk in Zwolle mooi, het straatfestival is geweldig, color run mag je niet missen, de volleybal kan niet beter in Nederland, de politiek in Zwolle is grandioos, de feesten zijn klasse,…..geluidsoverlast nee hoor!!!

  Alleen die reactie van jou op de berichten-/meningen van anderen hier ik echt complete onzin!!!:'(


  Maak melding

 10. Van de kermis heb ik als binnenstad bewoner totaal geen last. Wel van die mafkezen die keihard lopen te schreeuwen, trappen en van zich afzinken en kotsen.


  Maak melding

 11. Ik weet het J de Boer, het is moeilijk om normaal antwoord te geven. Wat ik me gewoon afvroeg is dat op werkelijk elke topic hier op de site nagenoeg negatief gereageerd wordt. Je zou haast denken dat Zwolle een ramp is om in te wonen. Dus vandaar mijn vraag.

  Ik heb jou echt nog nooit een positief iets zien plaatsen. Waarom woon jij nog hier dan?

  @ observer. Mooi dat er ook nog fijne dingen in deze stad zijn dan.


  Maak melding

 12. @p schrijft: Ik heb jou echt nog nooit een positief iets zien plaatsen….

  Ja ja beste @p dit zegt inderdaad helaas weer veel over jou beperkte manier van lezen en vooral denken. Wellicht is een bezoekje aan Hans Anders erg goed voor je, of wel eens aan een cursus omgaan met tegenslagen gedacht?

  Ook deze tips zijn weer positief gegeven beste @p:D 😀 😀


  Maak melding

 13. Welke tegenslagen heb ik dan gehad volgens jou? Jij vind jezelf wel heel erg slim he. Ipv antwoord te geven, haal je die ene zin er uit en kleineer je weer eens. Ik vraag me af wat voor denkvermogen jij hebt. En wie ben jij om dat over mij te zeggen?

  Maar ja, op een site waar kermisbezoekers uitgemaakt worden voor aso’s, tokkies en paupervolk had ik ook niks anders verwacht. Het ik ben beter dan jou mentaliteit kent zijn hoogtij. Jullie zijn echt geen haar beter dan een kermisbezoeker. En nee, ik ben geen liefhebber van de kermis. Maar laat iedereen in zijn waarde.  Maak melding

 14. @p: Ik schreef al dat Hans Anders een goed idee voor je zou zijn.
  Je geeft steeds reacties naar mij over een andere de Boer die hier ook actief is.
  Je maakt je druk tegen mij over de kermisbezoekers, compleet onnodig want ik vind iedereen prima en vind het geen aso’s.

  Nogmaals iedereen heeft een mening maar ‘knal terug’ beste p naar degene die het schrijft en niet naar iemand die ook fikkie heet. Of blijf hier inderdaad weg als dat te moeilijk is.
  🙂


  Maak melding

 15. Met betrekking tot alle bovenstaande reacties, laten we niet alles over één kam scheren.
  Ik heb gisteren een uurtje met mijn fotocamera over de kermis gelopen en ik heb veel mensen enorm zien genieten en ik heb veel leuke momenten en tafereeltjes gezien.
  Een peuter die in de bootjesmolen stralend van plezier de pluim pakt.
  Twee tieners die gillend van de lach maar ook een beetje bang uit het spookhuis komen rijden.
  Een opa die zorgzaam met z n kleindochter meedraait in de draaimolen met een gezellig draaiorgelmuziekje op de achtergrond.
  Het is zeker niet allemaal kommer en kwel hoor;);)


  Maak melding

 16. Beste J de Boer. Die opmerking van bezoekers uitmaken voor bijv tokkies was nier persoonlijk naar jou gericht. Kijk in topic kermis in opbouw. Was voor hen bedoeld.

  En deze hele onzinnige over en weer discussie is helemaal niet nodig. Maar jou sarcastische reactie op mijn vraag was totaal onnodig. Het enige was ik wilde weten is dat er zoveel geklaag is over wat er in Zwolle gebeurt of er ook wel goede dingen zijn. Legitieme vraag toch? Er was geen reden voor jou om zo te reageren. Dus daarom knal ik terug naar jou.

  Naar mijn weten ben jij meer actief hier dan die andere de Boer. Naar ik dacht een G de Boer?

  Ik blijf hier zeker niet weg. Beste bron voor lokaal nieuws. Maar ik zal moeten accepteren dat negativisme hier heerst. En dat het zoals iemand ergens postte dit een klaagmuur geworden is.

  Trouwens bedankt voor de Hans Anders tip, maar specsavers heeft mijn voorkeur.


  Maak melding

 17. Observer 10:05 Dit is de beste reactie en on-topic.

  Mensen, geniet van je vrijheid en laat elkaar in zijn/haar waarde. Wees blij dat je niet in een IS gebied of de Gaza strook woont!


  Maak melding

 18. Aan de foto’s te zien kan er nog prima vanaf de peperbus gefotografeerd worden, het hekwerk valt vanaf straat niveau ook amper op. Goed gedaan.


  Maak melding

 19. hahahaha ben er een paar keer geweest met mijn ex,
  het eerste wat ik zei was bij ons staat nog meer aan atrakties in het dorp
  zelf de mission space heeft bij ons gestaan
  vind het een saaie kermis daar ook:):):):):)


  Maak melding

Reageer