Mogelijk Tsjechisch international voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle kan mogelijk op korte termijn nog een versterking van naam verwachten in de aanvallinie. De website Voetbalzone weet te melden dat de Zwollenaren de 24-jarige Tsjech Tomáš Necid op de korrel hebben. De 26-voudig international zou voor een periode van een half jaar van CSKA Moskou gehuurd worden.

Na het vertrek van de spitsen Fred Benson en Guyon Fernandez legde PEC Zwolle de afgelopen periode de twee Grieks aanvallers Nikos Ioannidis en Dimitrios Ferfelis vast, maar de technische leiding is blijkbaar nog niet tevreden. Volgens de Tsjechische krant Sport is de kans namelijk groot dat Necid zich eerdaags aan de Zwollenaren verbindt, zegt Voetbalzone. Afgelopen seizoen werd Necid verhuurd aan PAOK Saloniki en Slavia Praag. De spits maakte in 2008 de overstap van Slavia naar CSKA en stond toen ook in de belangstelling van FC Utrecht. Vorig jaar had ook Vitesse interesse voor de 1,90 meter lange spits, toen ze een vervanger zochten voor de vertrekkende Wilfried Bony. Trainer Ron Jans liet vrijdag voor de camera’s van de NOS weten dat bij de leiding een verzoek is neergelegd voor een defensieve versterking.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Pec Zwolle hoopt volgende week nog drie spelers te verwelkomen. Men is in onderhandeling met Mitchel Dijks de linksback van Ajax huren met optie tot koop. Dijks kiest liever de eredivisie dan een buitenlands avontuur.

  Volgende week geeft Koolwijk aan waar hij speelt en Pec Zwolle is een zeer grote kandidaat om voor te spelen.

  Pec Zwolle had vorig jaar al belangstelling voor Necid. Necid zelf heeft bij verschillende Tsjechische oud spelers gevraagd hoe Nederland is.

  Met deze drie spelers kan Zwolle echt de sensatie worden van de eredivisie.


  Maak melding

 2. Wiljan Pluim gezien gister bij roda-rkc?
  Snap er nix van dat ze die niet terughalen naar Zwolle nu Mokotjo en Klich weg zijn.
  Of zou het een spelletje zijn en halen ze hem alsnog weg uit limburg.


  Maak melding

 3. Ken Dijks niet en Necid niet, kan er dus niets zinnigs over zeggen anders dat als Necid een international is hetvoor ons een versterking zou zijn en dat we nog wel een spits kunnen gebruiken. Koolwijk vorig jaar in actie gezien; ik vind het een mooie technische speler. Pluim lekker in Limburg laten spelen.


  Maak melding

 4. @Zwolleeder

  Ferfelis, Labylle en Karagounis mogen al weer vertrekken. Lukoki en Thomas zijn de eerste spelers op de vleugels.

  Labylle laat het gewoon niet zien en daarom hebben ze geïnformeerd voor Dijks die de concurrentie aan moet met van Hintum.

  Het succes heeft bij Pec Zwolle een grote keerzijde gekregen het is ze naar het hoofd gestegen. Drie spelers verkocht voor 2.1 miljoen euro aan één en dezelfde club. Op de Henk Timmer tribune riep men dat het stinkt deze deal, men had er meer uit kunnen halen. Maar het probleem is gewoon dat ze het geld direct nodig hebben.

  Nijkamp heeft het prima gedaan om spelers binnen te halen maar is geen zakenman waardoor je miljoenen hebt misgelopen. De directie van Pec Zwolle hebben vrijdag de vlag uitgestoken heerlijk hoeren en snoeren in Praag alleen bleef de vraag over moeten we zelf betalen of doet de club het.


  Maak melding

 5. Een zeer magere 1.5 miljoen voor Mokotjo …. ben er nog steeds confuus van . En dan hoor je Nijkamp (TD PEC) tegen Wantia (RTV Oost) terwijl de deal al was gemaakt met Twente nog steeds beweren dat er geen gelimiteerd transfer bedrag gold voor Mokotjo …
  Op zo’n moment zeg je toch gewoon de waarheid.
  Kan me voorstellen dat Visser (voorzitter PEC) en Nijkamp eerder niet te koop gaan lopen met dergelijke info, want dan maak je slapende honden wakker, en wel zeker die M. van Twente.
  Las net dat Blind (Ajax) voor niet minder dan 18.5 miljoen weg mag,
  terwijl deze beperkte voetballer nog niet eens de veters van Mokotjo mag strikken.  Maak melding

 6. @Liefhebber, pas aub op met wat je zegt. Geloof best dat jij dicht bij de informatie staat zo weet ik ook dat ze al lang met Necid bezig zijn maar wat probeer je te bereiken met bijvoorbeeld het beschuldigen van de directie van overmatig feesten in Praag?

  Feit: Jans en Hake hebben een wedstrijd bezocht van Sparta Praag.
  Gerucht/beschuldiging: Ze hebben daar flink huisgehouden.

  Waarom het eerste niet benoemen en het tweede wel? Je wilt toch geen telegraaf journalist reputatie krijgen? 😉


  Maak melding

 7. Pec zou eens minder ad hoc aankopen moeten doen. Gewoon twee goede spitsen aantrekken en niet van die halve griekse spitsen naar Zwolle halen die hun sporen elders niet eens verdiend hebben.
  Verder hadden we voor Mohktar en Mokotjo vlgs mij veel meer kunnen krijgen. Dit is echt een lachertje…
  Zwolle is voetballend met Jans echt goed bezig, maar het aan- en verkoopbeleid laat te wensen over.


  Maak melding

 8. Verder hadden we voor Mohktar en Mokotjo vlgs mij veel meer kunnen krijgen. Dit is echt een lachertje…

  Waarom hadden ze volgens jou meer kunnen krijgen?
  En al helemaal volgens de bestaande regels?  Maak melding

 9. Wat denk je dat ze bij Pec achtelijk zijn of zo. Toen Mokotjo naar Zwolle kwam had Pec er net een jaar eredivisie op zitten en kon normaal Mokotjo nooit halen evenals Klich. Er zijn in hun contracten allerlei afspraken gemaakt en constructie’s bedacht om hun bij Zwolle te laten voetballen. Als Zwolle meer kon vragen hadden ze dat echt wel gedaan hoor. Zwolle is goed bezig en is groeiende dan worden de contracten vanzelf beter de transactie’ s hoger. Als spelers weten dat ze zich bij Zwolle kunnen ontwikkelen en ook zonder veel problemen naar een grotere club kunnen zullen ze ook eerder voor Zwolle kiezen.


  Maak melding

 10. PEC Zwolle had eerlijk hierover moeten zijn. Ze hebben naar de achterban voortdurend gezegd Klich en Mokotjo gaan niet allebei weg, alleen voor de hoofdprijs en er is geen clausule. Daarom zijn de mensen boos.


  Maak melding

 11. Dan is 1,5 miljoen de hoofdprijs en ik heb nog nooit gehoord dat deze spelers zouden blijven. Zwolle doet niets oneerlijk en het beleid is prima.


  Maak melding

 12. @Hovestad

  Liefhebber heeft wel degelijk gelijk.

  Ik citeer de VI van 23 april 2014 waarin Gerard Nijkamp het volgende heeft laten optekenen: “…Mokotjo bijvoorbeeld tot medio 2016, zonder clausules.”

  Je hebt in de stentor van afgelopen vrijdag kunnen lezen: “PEC Zwolle ontvangt een gereduceerde transfersom voor Mokotjo vanwege afspraken die bij zijn komst – een jaar geleden – met Feyenoord zijn gemaakt.”

  Dat was de eerste clausule. Martijn Krabbendam twitterde dat het om 40% van de transfersom dus ?? 600.000 gaat. Volgens een ditecteur van de club is deze door FC Twente voldaan.

  De tweede clausule was de beperkte transfersom die door Rob Jansen bedongen was vorig jaar. Deze bedroeg ?? 800.000 wat overeen komt met de ‘kleine afkoopsom’ waaraan het AD refereerde in de winterstop. In de voetbalmedia is echter altijd gecommuniceerd dat PEC Zwolle een vraagprijs hanteerde van ?? 1,5 miljoen. De + ?? 700.000 was een 50/50 deal tussen PEC en de zaakwaarnemer van Mokotjo.

  Ten derde profiteren de 20 onbekende investeerders uit het spelersfonds PEC Zwolle – dat los staat van de club en die elk ?? 50.000 hebben geïnvesteerd – mee. In dit geval – ?? 300.000.

  Gerard Nijkamp heeft ten allen tijde in de media echter gesteld dat in het contract van Mokotjo geen clausules zaten. Hij heeft dus gelogen. Voor de tweede keer.

  De eerste keer was bij de transfer van Mokthar naar FC Twente waar hij het had over zware onderhandelingen, maar die ook vrij snel rond was omdat Mokthar een vaste afkoopsom van ?? 650.000 in zijn contract had staan.

  En dan hebben we nog een citaat van onze veurzitter uit de VI:
  “Klich en Mokotjo zullen zeker niet allebei vertrekken, en mocht het onverhoopt toch zo ver komen zullen we ook de hoofdprijs vragen.”

  VFL Wolfsburg had echter een contractueel vastgelegde eerste optie om Klich terug te halen en heeft deze gelicht.

  Al met al hebben supporters begrip dat dergelijke clausules nodig waren om deze spelers naar Zwolle te halen. Wees daar dan ook eerlijk over of zeg er niets over in de media, maar lieg daarover niet.

  Zo zul je echter in de toekomst niet doorgroeien uit transfersommen. Dat gaf Joop Munsterman van FC Twente ook aan op nu.nl aangaande de ‘transferinkomsten’ van Tadic en Promes.

  Dat het ook anders kan, laat Nijland van FC Groningen zien met de bekendmaking van de details van de transfer van Kostic: ?? 6 mln met kans op ?? 1 miljoen bonus en 15% doorverkooppercentage.

  Tenslotte hoop ik dat de club zo wijs is om eerlijk open kaart te spelen over de verliesgevende bedrijfsvoering in plaats van dit te bagatelliseren, met de mantel der liefde te bedekken en zoethoudertjes te communiceren. De raad van toezicht is groter dan de benoemde vriendjes van/investeerders en houdt uit clubliefde de boel scherp in de gaten.  Maak melding

 13. @Hovestad,

  Als u afgelopen vrijdag bij Pec Zwolle bent geweest en u zat op de Henk Timmer tribune dan had u het gemor van de sponsoren kunnen horen.

  Men was teleurgesteld en boos dat de club zo weinig transfergeld kreeg voor Mokotjo. De beleidsbepalers en directie spraken zich elk keer tegen. Of het antwoord was u moet bij Gerard Nijkamp wezen.

  Er was een sponsor die vroeg alleen aan een directielid kunt mij antwoord geven waarom gaan je beste spelers naar één en dezelfde club en hoe kan het dat de club zo weinig binnen haalt. Deze sponsor zei netjes de KNVB beker en de JC schaal verbloemen alles.

  De laatste column van de voorzitter was één die heel duidelijk was de voorzitter had en heeft geen grip op de directie en dit is schandelijk. De fratsen die de algemeen directeur doet wordt met argusogen bekeken vooral de aanstelling van personen als E.K. en van C.W. zijn door velen in het verkeerde keelgat geschoten.

  Maar wat mag je verwachten van een club die nog steeds terugvalt op de bitterballenaffaire. Nee de values zijn bij Pec Zwolle ver te zoeken.


  Maak melding

 14. @ Elrey en Liefhebber. Ik ga al 36 jaar lang naar Pec en ben heb in die 36 jaar nog geen 10 wedstrijden gemist en zaterdag ga ik samen met mijn broer naar Dordrecht. Pec zit in mijn hart en denk je dat ik het niet kloten vind dat Zwolle zo weinig casht voor zijn spelers maar ik blijf er bij dat al die constructie’s met geldschieters en contracten nodig zijn om bepaalde spelers te halen anders zou Pec dat nooit voor elkaar krijgen. Als je met eigen geld en middelen die er gewoon niet zijn spelers moet halen dan blijf je degradatie voetbal spelen met de kans dat je weer afzakt naar de Jupilerleage en kun je weer helemaal opnieuw beginnen. En als ze bij Pec liegen en bedriegen dan moet er maar eens verantwoording afgelegd gaan worden aan de raad van commissarissen en ons als supporters.


  Maak melding

 15. Ben het er mee eens dat het frustrerend is dat PEC weinig geld ontvangt voor transfers, maar heel veel clubs in binnen en buitenland hebben hier mee te maken omdat spelers niet meer voor 100% eigenaar zijn van de clubs. Maar het voordeel is inderdaad wel dat Zwolle betere spelers kan krijgen dan dat alles op eigen kosten zou gaan. Hier moeten we aan wennen.


  Maak melding

 16. @Hovestad & Trotse Zwollenaar

  Als dat een gegeven is dan moet de club daar gewoon eerlijk over zijn en of niets communiceren i.p.v. hoge verwachtingen te wekken over ‘geen clausules’ en bullshitberichten naar buiten te brengen over ‘recordtransfersommen’.


  Maak melding

 17. @trotse Zwollenaar en Hovestad

  Merendeels van de supporters weet gewoon dat als je spelers haalt van het niveau Klich, Mohkotjo of een Mohktar dat je te maken hebt met clausules. De speler levert een deel van zijn salaris in en dit betekend voor de club dat ze water bij de wijn moeten doen. Vaak mag een speler weg voor een bepaald bedrag of ter wel geven en nemen.Vertel je dit verhaal aan de supporters en sponsoren zonder poespas dan accepteert men dit.

  Maar wat gebeurt er bij Zwolle zij laten hun minachting zien door er een verhaal van te maken dat van hen is en dit verhaal als enige waarheid naar buiten te treden. Blijk het verhaal niet juist te zijn dan schuiven ze dit verhaal af op een ander.

  Kijk je naar de organisatie binnen de club dan zie je ontzettend veel zwakke plekken in de structuur als personele bezetting. Vooral de directie en het management team is van een niveau om te huilen. Ik zie liever van Wonderen, Jansen en consorten liever vandaag vertrekken dan morgen.  Maak melding

 18. Kan het zijn dat er een rookgordijn wordt opgetrokken om de concurrentie je niet te veel in de kaart te laten kijken?
  Ik bedoel, als je van kiet af aangeeft dat spelers voor weinig weg kunnen, loop je ook sneller het risico dat ze bij je weg getrokken worden.

  In dat geval begrijp ik het “liegen” wel.


  Maak melding

 19. @ElRey, Ben het helemaal eens met het feit over eenduidig en open communicatie echter is je voorbeeld van FC Groningen niet meer van toepassing omdat Nijland hierbij gruwelijk in de fout is gegaan. Het bedrag had nooit openbaar mogen worden volgens afspraken tussen stuttgart en groningen. Overigens is het heel gebruikelijk dat de kopende partij dit vraagt van de verkopende partij.

  @Liefhebber, Naast de directie ga je nu ook op de man spelen (Koster en Wiersma). Wat probeer je in vredesnaam te bereiken met een suggestieve zin als ‘mag voor de rechtbank komen’. Je loopt mensen gewoon zwart te maken zonder dat er ook maar iemand veroordeeld is of dat er harde feiten op tafel liggen.

  – Vraag me nog steeds af wat er volgens jou in Praag is gebeurt en wie er heeft huisgehouden. Zie Jans en Hake nou niet bepaald misdragen in Praag. Meijntjes en Nijkamp waren in Frankrijk, wie blijft er dan over?!

  – Over welke fratsen heb je het van Edward naast de aanstelling van Wiersma en Koster?!

  – Wat vind men niet juist aan de aanstelling van bovenstaande personen?

  – Waarvoor moet Koster voorkomen?

  Vragen, vragen, vragen. Het zou je sieren om er antwoord op te geven want op dit moment zie ik alleen Telegraaf teksten en stemmingmakerij.


  Maak melding

 20. @Robot,

  Ik zie dat lezen voor jouw een groot probleem is. Ik heb het niet over Jans en Hake. Wat ik gezegd heb is dat de directie de vlag heeft uitgestoken lekker naar Praag met de vraag moeten we het zelf betalen of de club.

  Voor de rest zeg ik tegen je lees de media en dan kom je genoeg te weten over de club.  Maak melding

 21. @Robot

  PEC Zwolle niet doorgroeit als het maar een paar ton overhoudt aan transfers zoals voorheen Reijnen, Van den Berg en Achenteh of helemaal niets zoals Lachman.

  Dat ze eerlijk moeten zijn in plaats van de waarheid te verdraaien. Ze vriendjes helpen aan een baan in de organisatie. Terwijl op het veld geld lijkt te worden verdient, verliezen ze op kantoor meer: rechtszaak Marion eis ?? 63.000, niet tijdig aanleveren financiële informatie aan KNVB ?? 5.000, ?? 40.000 teveel bestelde kaarten KNVB en ?? 600.000 stadionuitbreiding hoofdtribune die maar voor de helft vol zit.

  Robot geef hier maar eens antwoord op.


  Maak melding

 22. @Liefhebber, pardon ik dacht dat je het om een bezoek van de directie aan Praag had wat al geweest was. En aangezien Jans en Hake op bezoek zijn geweest voor een wedstrijd van Sparta Praag noemde ik deze namen.

  Fijn dat je nu wat dieper ingaat op de materie. Ik heb het beste met de club voor dus hoor graag hoe het zit. Vandaar mijn gedram om specifiekere informatie met onderbouwing.

  – Marion rechtszaak kan twee kanten opvallen neem ik aan, al weet ik niet meer wat de beschuldiging eigenlijk was.
  – Boete KNVB is natuurlijk slordig. Lijkt me een persoonlijke fout waarvoor Edward de eindverantwoordelijke is.
  – ?? 40.000 teveel bestelde kaarten KNVB is voor mij helemaal nieuw… Gaat dit om de JC schaal?
  – ?? 600.000 uitbreiding hoofdtribune, PEC en haar supportersaantallen zijn explosief gegroeid en ik snap ook wel dat het niet altijd vol zit. Je kan je inderdaad afvragen of ze hadden moeten wachten met deze uitbreiding of dat ze een andere zijde hadden moeten pakken.

  Ik ben persoonlijk ook voor communicatie welke een stuk opener van aard is. Was daarom ook blij dat Visser vroegtijdig met het bericht kwam dat het niet goed gaat op het kantoor. Nu alleen de zaak om er ook werk van te maken.

  Maar aangezien er nogal een flink aantal onduidelijke berichten vanuit PEC de wereld in gekomen zijn lijkt het me verstandig als ‘klokkenluiders’ zoals jijzelf deze kritische punten in detail blijven noemen zodat er vragen gesteld gaan worden.

  Overigens heb ik wel het gevoel dat PEC doorgroeit ondanks de kleine transfersommen. De begroting, supporters, exposure en prestaties zijn allemaal hard gestegen. Nu alleen zaak om de inkomsten ook zo hard mee te laten stijgen en niet keihard terug te vallen als het even minder gaat.  Maak melding

Reageer