Echtpaar Hofsteenge-Das 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Hofsteenge-Das waren zaterdag 9 augustus 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zaterdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Nijenhuislaan om hen persoonlijk te feliciteren. Het echtpaar kreeg een vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

De heer Klaas Hofsteenge, is geboren te Groningen, op 2 april 1928. Mevrouw Aaltje Hofsteenge-Das, is geboren te Groningen, op 2 november 1930. Meneer woonde in de Grote Rozenstraat te Groningen en mevrouw woonde in de Grote Leliestraat, een paar honderd meter van elkaar verwijderd. Ze kenden elkaar oppervlakkig van de kerk. Op 9 maart 1951 hebben ze elkaar in de Westersingel in Groningen ontmoet. Mevrouw liep met een vriendin in die straat, tot ze afscheid van elkaar namen. Meneer liep met enkele vrienden aan de overkant van de straat. Ze namen gelijktijdig afscheid. Meneer liep daarna naar de overkant van de straat en ging naar mevrouw toe en liep zover met haar op. Bij haar huis aangekomen vroeg hij haar wanneer ze elkaar weer zouden zien. Mevrouw zei toen, dat ze woensdagsavonds wel naar de kerk konden gaan omdat het dan ‘Biddag voor gewas en arbeid’ was. En sindsdien hadden ze ‘verkering’.

Ze zijn in Groningen getrouwd en hebben twee zonen, twee schoondochters, zes kleinkinderen en vier achterkleindochtertjes. Het echtpaar is in Groningen blijven wonen, totdat ze in oktober 2007 naar Zwolle zijn verhuisd. De kinderen wilden graag dat ze dichter bij hen konden zijn ‘voor het geval dat’. Meneer is in militaire dienst in Indonesië van 1948 tot 1950 geweest en daarna als slagerszoon ook slager geweest, maar is in 1957 naar de gemeentepolitie Groningen gegaan tot zijn pensionering in 1988. Hij mag graag computeren en wat foto’s maken. Mevrouw heeft de huishoudschool gevolgd, en heeft ruim 9 jaar op een groothandels-kantoor gewerkt. Na hun trouwen is zij huisvrouw geworden. Ze mag graag boeken lezen en contact onderhouden met vrienden en bekenden. Wat de gezondheid betreft gaan de jaren tellen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer