Ebru-kunstwerken in Westenhage

Zwolle – ”De reis van kleuren op het water’; van 9 augustus t/m 4 september exposeert Ipek Ozturk met Ebru-kunstwerken in het Grand Café van woonzorgcentrum Westenhage. De expositie werd zaterdag geopend. Er waren deze dag prachtige kunstwerken te zien, bezoekers konden een lekker Turks hapje eten en er was een live-demonstratie van de Ebru-techniek.

09-08-2014_demonstratie_ebru_kunst-westenhage_04.jpg  

Bij Ebru zijn het de verfdruppels die zorgen voor een bijzonder samenspel van kleuren op het water. Met een vel papier worden de unieke motieven van het water gezogen. Geen enkele Ebru is hetzelfde; dit maakt de kunst zo exclusief. De techniek werd eeuwen geleden in Turkije ontdekt; tegenwoordig wordt het nog door een handjevol kunstenaars beoefend. Eén van die kunstenaars is Ipek Ozturk. Benieuwd naar haar werk? Kom een kijkje nemen bij Westenhage aan de Voorsterweg in Westenholte of kijk op www.ebruipek.nl.

 

 

09-08-2014_demonstratie_ebru_kunst-westenhage_06.jpg  

 

09-08-2014_demonstratie_ebru_kunst-westenhage_02.jpg 

 

09-08-2014_demonstratie_ebru_kunst-westenhage_01.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s…

 

09-08-2014_demonstratie_ebru_kunst-westenhage_05.jpg

 

09-08-2014_demonstratie_ebru_kunst-westenhage_03.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. De volgende opmerking van een persoon die zich Veldwachter noemt was reden voor een reeks van off-topic reacties.

  Ik vind het jammer dat ze anno 2014 zo demonstratief een hoofddoekje op heeft, en ook nog wel gemaakt van dikke stof, ze heeft het er warm van.

  De redactie beoordeelt een dergelijke reactie, en het vervolg daarop, als dermate respectloos dat de discussie voorlopig op slot gaat.

  Redactie Weblog Zwolle


  Maak melding

 2. Haha, die Veldwachter heeft het weer voor elkaar. In een item over kunst brengt hij moeiteloos de Islam, ISIS en kleding ter sprake. Veldwachter, deze Dame schildert bloemetjes en heeft niks met de Wereldproblemen te maken.


  Maak melding

Reageer