VV Berkum vierde op Toptoernooi in Rijssen

Zwolle – SVZW is winnaar geworden van de eerste editie van het Fletcher Toptoernooi in Rijssen. In de finale waren de Wierdenaren met 1-0 te sterk voor gastheer Excelsior ’31. Na een goede openingsdag moest Berkum zaterdag een pas op de plaats maken. Een vierde plek was het maximaal haalbare voor de formatie van trainer Willem Brouwer.

Na de succesvolle eerste dag met winst op DETO (na shoot-outs ) en een 2-0 zege op Alcides kon er in de laatste poulewedstrijd snel een streep door de doelstelling om poulewinnaar te worden. Tegenstander SVZW steld Na de succesvolle eerste dag met winst op DETO (na shoot-outs ) en een 2-0 zege op Alcides kon er in de laatste poulewedstrijd snel een streep door de doelstelling om poulewinnaar te worden. Tegenstander SVZW stelde de zege al binnen tien minuten veilig door twee keer te scoren. Berkum kreeg alleen in de slotfase een mogelijkheid om nog iets aan de 2-0 achterstand te doen. Jaoud Akloud kon een mooie pass van William Potkamp echter net niet tot doelpunt promoveren.

In de drukbezochte kruisfinale tegen Excelsior ’31 zat het defensief prima in elkaar bij Berkum met een overtuigende Jordy Lemmens als centrale verdediger en ook een verdienstelijk spelende Razi Kanseyo op de linksbackpositie. Aanvallend kwam Berkum echter nauwelijks in het stuk voor. Na de 0-0 eindstand liepen de shoot-outs voor de Zwollenaren uit op een deceptie. Chris van der Meulen zag zijn inzet gekeerd. Doelman Mathijs Bouwhuis hield zijn ploeg direct daarna nog wel in de race maar vervolgens misten ook Jason Huisman en Dirk Muis. De finale ging daarom aan de neus van het vlaggenschip voorbij.

In de strijd om de derde en vierde plaats tegen Quick ‘20 creëerde Berkum zich wel de nodige kansen maar de teller bleef op de tweede speeldag wel erg lang op nul staan. De club uit Oldenzaal wist wel raad met slechts een beperkt aantal mogelijkheden en nam, tegen de veldverhouding in, een voorsprong van 2-0. William Potkamp tekende vlak voor tijd gelukkig alsnog voor de eretreffer. Ondanks de 2-1 nederlaag en het gemiste podium overheerste na afloop toch het tevreden gevoel want Berkum combineerde de deelname aan het TOP toernooi met een prima verlopen en geslaagd trainingskamp in het Twentse land. “We waren te gast in de Schwarzwald Hoeve, hier in de buurt. Volledig selfsupporting, ikzelf vond het zeer geslaagd. Volgens mij kijkt iedereen er eveneens met een positief gevoel op terug”, denkt middenvelder Marc van der Meulen. ”De sfeer was uitstekend en er is keihard gewerkt. Dit mooie toernooi paste bovendien prima in de opzet van het trainingskamp. Elkaar beter leren kennen en de gelegenheid om tegen gerenommeerde clubs het een en ander uit te proberen. Je zag in die laatste wedstrijd wel dat de pijp leeg was. Het geeft maar aan dat er veel arbeid is verricht.”

Door: Harry Bouwhuis 

Artikel delen:

Reageer