Zwols Kegelhuis organiseert Hanze toernooi

Zwolle – Na het overweldigend succes van vorig jaar start in Zwolle het kegelseizoen 2014-2015 weer met het 100 BALLEN HANZE TOERNOOI. Op zondag 7 september komen deelnemers uit het hele land weer spelen op de tien banen van het Zwols Kegelhuis aan de Van Wevelinkhovenstraat 103 in Zwolle.

De spelers en speelsters uit het hele land proberen om met honderd ballen zo hoog mogelijk te scoren. Het bijzondere hierbij is dat veertig ballen op de ouderwetse houten banen en zestig ballen op moderne kunststofbanen gegooid worden. Het Zwols Kegelhuis is nog een van de weinige locaties (en misschien wel de enige) in Nederland waar nog houten banen aanwezig zijn. Het kegelen op houten banen is moeilijk. De banen hebben ieder unieke eigenschappen. En die eigenschappen wijzigen snel, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid.

De kunststofbanen zijn identiek. De eigenschappen zijn constant. Spelers die eenmaal de slag te pakken hebben kunnen daardoor op alle locaties in Nederland goede resultaten behalen. De maximale score is 90 punten. Spelers in de top gooien een gemiddelde van 88 punten.

Houten banen
Op houten banen zijn dergelijke hoge scores bijna niet mogelijk. En dat heeft voor veel spelers een charmante kant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het toernooi zoveel belangstellenden trekt.

Toch kan het ook met de houten banen in Zwolle snel zijn afgelopen. De Zwolse Kegel Bond kampt, net als veel andere verenigingen met een afnemend ledenaantal. Hierdoor wordt het moeilijk om de banen rendabel te exploiteren. De bond wil dan ook wel een deel van de ruimte verhuren. Het gevolg daarvan is dat de houten banen worden verwijderd.

Belangstellenden voor de kegelsport kunnen kijken op www.kegelbondzwolle.nl of www.zwolskegelhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer