Films Fraterhuis buiten op het Celeplein

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het Celepleintje. Op vrijdag 22 augustus en zaterdag 23 augustus verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel twee bijzondere voorstellingen. Onder het motto Picnic with Crooks start steeds bij het vallen van de duisternis een spannende film in het teken van meesteroplichters.

Al decennialang is de meesteroplichter een inspiratiebron voor filmmakers, en een geliefd genre bij het publiek met komische, dramatische en spannende varianten. Het Fraterhuis vertoont, speciaal voor alle liefhebbers, een oude blockbuster en een recente topfilm. Het idee voor dit thema is afkomstig van twee enthousiaste bezoekers van het Fraterhuis.

The Thomas Crown Affair en American Hustle
Op vrijdag 22 augustus start om 21.30 uur de romantische thriller The Thomas Crown Affair, over de succesvolle miljonair (Pierce Brosnan) die na het plegen van de perfecte kunstroof in een kat- en muisspel terechtkomt met de verleidelijke detective (Rene Russo). Een dag later, op zaterdag 23 augustus, is om 21.30 uur het komische drama American Hustle te zien over twee oplichters (Christian Bale en Amy Adams) die door een FBI-agent worden gedwongen mee te helpen corrupte politici te betrappen.

Celepleintje
Het Fraterhuis hoopt op een zwoele zomeravond en zet op het knusse Celepleintje de stoelen en Zweedse fakkels alvast klaar. De Fraterbar is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door. Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte voor eigen picknickkleedjes, en meegebrachte hapjes en drankjes.

Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten voor iedereen €6,50. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer