Nooit meer vuilniszakken in de binnenstad

Eind dit jaar of begin volgend jaar zal het woensdagse straatbeeld in de binnenstad drastisch veranderen. De straten zullen niet langer bezaaid zijn met vuilniszakken. Ook particulieren kunnen dan hun afval uitsluitend kwijt in ondergrondse afvalcontainers. De gemeente plaatst er dit jaar dertien ondergrondse afvalcontainers bij.

Al eerder was het voor bedrijven verplicht om hun afval te deponeren in ondergrondse afvalcontainers. Inmiddels is er een enquête geweest onder de binnenstadbewoners, zowel deelnemers als niet-deelnemers. De meerderheid vindt dat de binnenstad is opgeknapt sinds de rolcontainers zijn verdwenen. Uit de enquête komt ook naar voren, dat er nog wel een aantal aandachtspunten is, zoals te grote loopafstanden naar de ondergrondse containers en overlast van afval naast de containers. Daarom gaat de gemeente er extra ondergrondse afvalcontainers bijplaatsen.

Voor de bewoners van de Walstraat zijde Wilhelminasingel, de Wilhelminasingel, het Van Nahuysplein en het Ter Pelkwijkpark geldt de verplichting om gebruik te maken van het ondergondseafvalsysteem niet. Zij kunnen de minicontainers gewoon op woensdag bij de weg zetten. De ervaring leert dat dit weinig tot geen overlast geeft.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Was zaterdag toevallig weer eens in de stad. Had mijn fiets bij de xenos gestald maar wist niet hoe snel ik daar weg moest komen. Jemig wat stonken die ondergrondse bakken. Of gaan ze daar ook wat aan doen? Er zitten daar altijd mensen patatjes te eten. Nou eet smakelijk in die stank.

Reageer