Dieze-Oost op de schop

Zwolle – Dieze-Oost bruist momenteel van de bouwwerkzaamheden. Aan de Meppelerstraatweg wordt het wegdek aangepast en bij het Simon van Slingelandtplein zijn de werkzaamheden voor de reconstructie van het plein in volle gang.

 12-08-2014_werkzaamheden_meppelerstraatweg_begonnen_03.jpg 

Een bewoonster uit de Isaäc van Hoornbeekstraat staat bij de werkzaamheden aan het Simon van Slingelandtplein te kijken, ze hoopt dat de aanpassingen van het plein goed uitpakken voor kinderen, “Ik vind het jammer dat je tot voort kort af en toe sporen van honden en kattenpoep in de zandbak aantrof, ik hoop dan ook dat er door de aanpassing van het plein een betere speelomgeving voor de kinderen uit de buurt komt!”

11-08-2014_werkzaamheden_meppelerstraatweg_begonnen_01.jpg

11-08-2014_werkzaamheden_meppelerstraatweg_begonnen_03.jpg

12-08-2014_simon_van_slingelandplein_op_de_schop_04.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Iets verderop op het plein is de uitvoerder van HD Infratechniek aan het werk. Hij is blij dat hij de aanpassingen kan doen: “Het is mooi werk om dit te doen en er komen brede banken waar bewoners op kunnen zitten en het plein krijgt een open karakter, er wordt ook een mooi plateau aangelegd en op 6 november wordt het park opgeleverd.” Ook de Meppelerstraatweg is afgezet voor verkeer dat uit de Paulus Buysstraat komt. Ook deze weg wordt aangepast net zoals de omgeving van het Simon van Slingelandtplein. Aannemer Schagen is hier met zwaar materieel het asfalt van de weg aan het verwijderen. “De groenstrook wordt smaller gemaakt en de parkeervakken worden vergroot”,  vertelt een buurtbewoner. De maatregelen worden genomen ook om de snelheid van de automobilisten te verminderen. Deze werkzaamheden duren tot 29 augustus.

11-08-2014_werkzaamheden_meppelerstraatweg_begonnen_02.jpg

 12-08-2014_simon_van_slingelandplein_op_de_schop_01.jpg

12-08-2014_simon_van_slingelandplein_op_de_schop_02.jpg

12-08-2014_simon_van_slingelandplein_op_de_schop_03.jpg

12-08-2014_werkzaamheden_meppelerstraatweg_begonnen_01.jpg

12-08-2014_werkzaamheden_meppelerstraatweg_begonnen_02.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. De totemzuil is grattis op te halen hij wordt morgen verwijderd kreeg om uur of twee deze mededeling van Ben Scherluit dus heb je belang en plek het is een kunst werk van Ronny de Boer Connectingarts en Astrada art geschonken aan de wijk de dieze


  Maak melding

 2. Inderdaad raar! Die kan toch gewoon weer een plekje daar krijgen? Evenals de beschilderde bankjes en vuilnisbakken!!! Wie bepaalt dat eigenlijk? Respectloos als je zo omgaat met een geschonken kunstwerk!


  Maak melding

 3. nee dat kan niet kreeg deze mail gisteren Ronny,

  Zou je met spoed de totempaal willen verwijderen op het Simon van Slingelandtplein?

  Groeten,

  Ben Scherluit,

  Wijkbeheerder stadsdeel oost  Maak melding

 4. Schaamteloos! En dat speel je niet via de media. Ik dacht dat wijkbewoners mee mochten bepalen hoe het plein eruit komt te zien, blijkbaar niet, zoals met de meeste zaken….


  Maak melding

 5. Aan de maker van de totempaal was toestemming verleend deze tijdelijk te plaatsen in het openbaar groen. De totempaal is niet meegenomen in het nieuwe ontwerp en aan de maker is geen toezegging gedaan dat de totempaal mocht blijven staan. Maker was al op de hoogte met de start van de werkzaamheden. Een aantal dagen geleden is getracht hem te bereiken, dat is toen niet gelukt. Gisteren is na overleg met de aannemer besloten de totempaal vandaag te verwijderen. Na een laatste poging reageerde de maker en is hij op de hoogte gesteld. Hij heeft een alternatieve plek voor de totempaal.


  Maak melding

Reageer