Samenwerking Landstede en Moderne Devotie

Zwolle – Maandag 18 augustus starten Landstede Business Boost en de Postmoderne Devotiebeweging een samenwerkingsverband voor in ieder geval een jaar.

Landstede Business Boost zal zich vooral gaan richten op het grote Moderne Devotie Festival in het voorjaar van 2015. Verder zijn beide partijen gericht op het zoeken naar verrassende en soms eenvoudige verbindingen in de samenleving. Het begint vaak met een idee en kan uitgroeien tot een grote onderneming of een groot evenement. Studenten van Landstede leren op die manier praktisch om te gaan met ondernemerschap.

De Moderne Devotie is weer helemaal terug in onze samenleving. Deze hervormingsbeweging uit de Middeleeuwen blijkt naadloos aan te sluiten bij de huidige tijd. De Postmoderne Devotiebeweging heeft als doel om de waarden van deze beweging weer in alle sectoren van de samenleving te integreren en de Moderne Devotie bekend te maken. Voor het eerst in de geschiedenis wordt nu de Moderne Devotie in het coalitieakkoord van Zwolle aangehaald, met een verwijzing naar de sociale paragraaf. 

Het is niet geheel toevallig deze samenwerking, de kernwaarden van Landstede en de Moderne Devotie overlappen namelijk elkaar. Talentontwikkeling, respect, ontmoeting, gemeenschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid kregen de studenten van Onderwijsrector Joan Cele al mee in de Middeleeuwen. Bij de start van de samenwerking om 14.00 uur  krijgen eerst alle medewerkers een rondleiding door het Devotiekwartier. Het Pand van Landstede Business Boost staat immers letterlijk midden in dat Devotiekwartier aan het Kerkplein 14. Daarna zal er een briefing plaatsvinden voor de eerste studenten die de samenwerking tussen Landstede en de Moderne Devotie concreet vorm zullen gaan geven.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ter info: VanDale geeft bij ‘devotie’ de betekenis
  ‘vroomheid’. Ik zocht ’t op omdat ik me afvroeg
  wat dat betekende.
  Nouja, ‘moderne’ ‘vroomheid’?
  Ziet iemand dat zitten?  Maak melding

 2. Is het een idee dat Landstede zich gaat bezighouden met het op orde krijgen van de kwaliteit van het onderwijs en de financiën? Als ze dat onder ‘modern vroomheid’ verstaan is het prima, maar ik waag het te betwijfelen…


  Maak melding

 3. Nouja, ik vind het juist prima als
  ze heel ‘vroom’ zijn, ‘kwaliteit van het onderwijs en de financiën’
  doen dan echt niet ter zake meer toch immers.  Maak melding

Reageer