Jan Siebelink vertelt over nieuwste boek

Zwolle – Op dinsdag 9 september reist schrijver en essayist Jan Siebelink naar Zwolle af om bij Waanders In de Broeren te vertellen over zijn nieuwste boek De blauwe nacht, een meeslepend relaas over het roerige Parijs van de jaren zestig.

In de jaren zeventig vertaalde Jan Siebelink À Rebours (1884) van J.-K. Huysmans. Deze decadente roman van Huysmans is het onderwerp van het proefschrift van hoofdpersoon Simon, een man van middelbare leeftijd, die geen hoogleraar meer kan worden, maar nog wel de wil heeft zich te bewijzen. Simon beleeft alles met ongekende intensiteit. De woelige opstandige stad, zijn eigen onrustig overspelig hart, zijn liefde voor literatuur en schoonheid gaan een ongelofelijk verband aan in zijn verbeelding en in de werkelijkheid. In een dramatische sneeuwnacht komt ten slotte alles tot een uitbarsting.


Jan Siebelink
Jan Siebelink (1938) is een van de meest succesvolle schrijvers uit de Nederlandse literatuur. Voor de Haagse Post, en later voor HP/De Tijd, schreef hij essays over Franse schrijvers die hem intrigeerden. Deze publicaties zijn later gebundeld in De reptielse geest en De prins van nachtelijk Parijs.

Siebelink verwierf landelijke bekendheid als schrijver van onder meer de romans Nachtschade, De overkant van de rivier (Ferdinand Bordewijk Prijs) en de bestseller Knielen op een bed violen (AKO Literatuurprijs). In april 2014 verscheen zijn nieuwste boek De blauwe nacht, waarover hij met verve vertelt op dinsdagavond 9 september.

Belangrijke pijlers in Siebelinks oeuvre zijn het zwaar gereformeerde geloof en het onderwijs. Hij heeft een grote liefde voor de Franse literatuur. Zo interviewde hij veel Franse schrijvers, onder wie E.M. Cioran en Milan Kundera, en vertaalde hij onder meer J.-K. Huysmans’ meesterwerk A rebours. Met zijn charme en eigenzinnigheid weet hij menigeen in te pakken.

Van harte welkom
Waanders In de Broeren en Uitgeverij De Bezige Bij heten u van harte welkom! Reserveer uw kaarten a € 5,- (inclusief koffie bij aanvang) via deze link. U kunt ter plekke contant of via PIN betalen.

http://waandersindebroeren.nl/reserveren-evenementen/boekpresentatie-de-blauwe-nacht-jan-siebelink/

Artikel delen:

Reageer