Zwollenaar aangehouden met dummy pistool

Zwolle – Donderdagmorgenvroeg 14 augustus is een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor het bezit van een verboden vuurwapen.

Bij hem was na een overlastmelding aan de Zalmkolk een dummy pistool aangetroffen. Een dergelijk wapen, dat voor afdreiging geschikt is, is in Nederland verboden. Het pistool werd in beslaggenomen en wordt vernietigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Als je als polititie zijnde je tijd verdrijft met dit soort “zaken” is één ding. Maar om er vervolgens een artikel over te schrijven en vol trots te publiveren is in en in triest. Ga eens echt boeven vangen!


  Maak melding

 2. Is dat zo Semmi? Tot deze figuur het nepwapen gebruikt om een bekende van jou wat afhandig te maken.

  Dingen zijn verboden. Dat weet iedereen. Simpel zat.


  Maak melding

 3. Die dingen zijn in belgie, duitsland, engeland, frankrijk en spanje niet verboden, bovendien lijkt een knappertjes pistool bij een cowboy indianen pakket ook net echt, kan je iemand al met een mes beroven, mijn stanpunt; als je die dingen gebruikt voor een overal, straffen voor vuurwapen bezig maar als je die dingen op vakantie of op de kermis gekregen/gekocht hebt. lekker laten gaan…Daarnaast mijn grootste punt gericht aan de politie ….waarom hier een item over schrijven/


  Maak melding

 4. @semmi, dus als belgen/duitsers/engelsen wiet kopen in Nederland moet men dit ook maar laten varen in eigen land? Wat een kromme redenatie.

  Het is verboden, punt. Ze zijn niet voor niks verboden en de politie dient gewoon de wet te handhaven. Dus als er bij een huisbezoek een verboden voorwerp wordt aangetroffen dient men daar op te reageren. Het is niet zo dat de politie specifiek op zoek was naar dit voorwerp.

  Snap best als jij de wetgeving rondom BB-guns of dummy wapens krom vind maar de politie hoort gewoon te doen wat de wet zich voorschrijft.

  Overigens is een dummy pistool wat anders dan de vakantie pistooltjes waar jij over praat…


  Maak melding

 5. Ik probeer alleen een brug te slaan, Nederland verscherpt de regeling met vuurwerk, met alchohol, ook nu een nieuwsitem over een jochie en een dummy pistooltje ( in dit geval ging het op plastic een balletjespistool).. Waar anderen landen meer vrijheid krijgen hebben wij hier de schoolmeesters uit Den Haag.. Ik zal nu vast wel doorslaan maar we worden hier in Nederland allemaal mietjes die niets niks meer gewend zijn…Dat zie je op alle vlakken v/d maatschappij.

  En nogmaals waarom neemt de politie uberhaupt de moeite hierover iets te schrijven.. Jezelf op de borst slaan omdat je een jochie van 19 een speelgoed pistool afhandig gemaakt hebt.


  Maak melding

 6. Gewoon de dienstplicht weer invoeren dan schijt tenminste de helft van de bevolking niet meer in de broek bij het zien van een klappertjespistool of een puddingbuks.


  Maak melding

 7. Tot op zekere hoogte ben ik ’t wel eens met Semmi.
  Las wel “overlastmelding”, wat denk je daarvan Semmi?

  Ben ’t er wel mee eens dat Nederland in Europa
  de braafste uit de klas probeert te zijn.
  Heeft ook voordelen natuurlijk, als tegenwicht
  tegen de barre Italianen, Grieken, Spanjaarden,
  Portugezen, en niet te vergeten Polen.
  Ik denk dat de regelingen en wetgevingen
  die nog Nederlands zijn zo snel als mogelijk
  conform Europese wetgeving moeten.
  Gaan we mee scoren! En ze dan een beetje
  bijbuigen.  Maak melding

 8. Gewoon de dienstplicht weer invoeren dan schijt tenminste de helft van de bevolking niet meer in de broek bij het zien van een klappertjespistool of een puddingbuks.

  En een stuk minder watjes die meteen over de kook raken omdat ze geen enkel incasseringsvermogen hebben. Daar stel je niet de vraag: “waarom moet ik dat dan doen”


  Maak melding

 9. @Semmi, Dat met die regelgeving geloof ik dus niet. Denk dat je beeld wordt vervormd omdat het gras bij de buren nou eenmaal groener is. De wapenwetgeving is in Engeland bijvoorbeeld superstreng net als de controles op de weg doormiddel van kenteken registratie. In België moet je met spiegels op je scooter rijden. In Nederland word zelfs softdrugs gedoogd, in Duitsland heeft men Milieustickers en zo zijn er wel 1000 voorbeelden.

  Ik denk dat je beter kan kijken naar de ranglijst van leefcomfort per land en dan zie je dat je in Nederland niet zo slecht zit. Het vuurwerk verbod is trouwens afgewezen en airsoft guns zijn legaal mits je vergunning hebt.

  @hanshanzeland als je denkt dat Nederland de braafste uit de klas wilt zijn dan zou ik eens kijken naar de Scandinavische landen 😉


  Maak melding

 10. Als ik bovenstaande lees moeten we alle overlast producerende lieden en hun gedrag blijkbaar maar domweg tolereren.

  Of ik dan nog een prettig leven heb doet er dan niet toe.


  Maak melding

Reageer