Grote belangstelling voor “Boyhood’ in Fraterhuis

Zwolle – Het Fraterhuis programmeert extra voorstellingen van ‘Boyhood’. De film van Richard Dinklater is dé succesfilm van deze zomer. Vanwege de grote belangstelling heeft het Zwolse filmtheater nu extra voorstellingen ingepland. 

fraterhuis.jpg 

Henriëtte Boerhof, directeur van het Fraterhuis: “We hadden alle vertoningen al naar de grote Manegefilmzaal verplaatst, maar nog steeds moesten we mensen teleurstellen. Daarom lassen we zo snel mogelijk meer voorstellingen in.” Data en tijden van nieuwe en extra  voorstellingen zijn te vinden op de website van het Fraterhuis: www.filmtheaterfraterhuis.nl. ‘Boyhood’ is het meest waarheidsgetrouwe coming-of- age verhaal ooit. De film werd in liefst twaalf jaar opgenomen, zodat bezoekers de hoofdrolspelers letterlijk zien opgroeien. De jeugd van Mason (Ellar Coltrane) vliegt in de ruim twee uur durende film over het scherm. In de eerste minuten zien we hem nog rustig op de peuterschool, aan het einde staat hij klaar om te gaan studeren. In de tussentijd volgen we hem langs jeugdpuistjes, donsbaarden, eerste dronkenschappen en verliefdheden.

Een verhaal dat voor alle bezoekers een feest van herkenning is. Het is onmogelijk om geen delen van je eigen leven te herkennen in deze hartverwarmende ode aan de jeugd. Het vormen van een eigen identiteit, de veranderingen in het familieleven en het onvermijdelijke verstrijken van de tijd; alles komt terug. Alleen de regie maakt ‘Boyhood’ al een fenomenale film. Door topacteurs als Ethan Hawke, Patricia Arquette en Lorelei Linklater zover te krijgen elk jaar een paar dagen opnames te maken is een uniek project ontstaan. Mede hierdoor werd de film bekroond met een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. Extra voorstellingen van ‘Boyhood’ zijn vanaf 14 augustus in te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. 

Artikel delen:

Reageer