FC Dordrecht – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen Dordrecht. Voor de nieuwkomer in de Eredivisie is het de eerste thuiswedstrijd op het hoogste voetbalniveau in negentien jaar. Het duel tussen Dordrecht en Zwolle werd alleen in 1984 (4-1) en 1988 (2-2) in de Eredivisie gespeeld. Drie jaar geleden speelden de ploegen voor het laatst tegen elkaar. Tweemaal won het toenmalige FC Zwolle. Uit in Dordrecht met 1-2 en thuis in Overijssel met 5-0.

Afgelopen weekend verraste FC Dordrecht met een 1-2 overwinning uit bij sc Heerenveen. In Friesland waren Korte en Van Overeem de doelpuntenmakers. Ook PEC Zwolle schoot vorige week goed uit de startblokken. In het eigen IJsseldelta stadion werd FC Utrecht aan de zegekar gebonden. Doelpunten werden gescoord door Jesper Drost en Soufian Moro. Laatstgenoemde wist van eigen helft de bal in het lege doel te schieten. PEC Zwolle wordt zaterdagavond aangemoedigd door 200 supporters. Mensen die niet afreizen naar Dordrecht kunnen de wedstrijd rechtstreeks volgen op FOX Sports. Kanaal 5 zendt het duel dat om 19.45 uur begint live uit.

De wedstrijd is ook te volgen via Twitter. @peczwolle houdt je op de hoogte over alle gebeurtenissen. Scheidsrechter is de heer Kamphuis. Hij wordt daarbij geassisteerd door Polman, Hoekstra en Bax. 

Voorgaande resultaten 
27 januari 2012 FC Dordrecht- PEC Zwolle 1-2 (Jupiler League) 
3 september 2010 FC Dordrecht- FC Zwolle 1-2 (Jupiler League) 
26 maart 2010 FC Dordrecht- FC Zwolle 0-3 (Jupiler League) 
26 september 2008 FC Dordrecht- FC Zwolle 4-0 (Jupiler League) 
7 maart 2008 FC Dordrecht- FC Zwolle 1-1 (Jupiler League) 
13 april 2007 FC Dordrecht- FC Zwolle 1-0 (Jupiler League) 

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “FC Dordrecht – PEC Zwolle voorbeschouwing”

Reacties zijn gesloten.