Erepenning van Zwolle voor Henk Scholte

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte vrijdagavond aan Henk Scholte de erepenning van de gemeente Zwolle uit als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet bij officiële vieringen en herdenkingen in Zwolle. Hij deed dat na afloop van de herdenking van de slachtoffers Oost-Azië in Park Eekhout.

 

Burgemeester en wethouders kennen de heer Scholte de penning toe voor zijn langdurige actieve rol in de Centrale Commissie Oranje (CCO) en bij talrijke herdenkingen en initiatieven van veteranen in Zwolle. Henk Scholte was zestien jaar voorzitter van de CCO en was daarin een samenbindende factor. Bij zijn afscheid in 2006 werd hij benoemd tot erevoorzitter. Daarnaast is hij als veteraan actief in het platform Herdenkingen en Vieringen in Zwolle. Hij is onder meer betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers Oost-Azië. Ook speelde hij een belangrijke rol bij de organisatie van de eerste Zwolse Veteranendag in 2010 en bij andere veteraneninitiatieven uit de samenleving. Hij toont zich daarbij steeds bijzonder betrokken, ondanks zijn gevorderde leeftijd.

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor Zwolle. Met Henk Scholte telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu 27 nog levende personen en/of organisaties. De gemeente maakt onderscheid in de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburgers van de stad.

Artikel delen:

Reageer