Blauwvinger Rally voor chronisch zieke kinderen

Zwolle – Zaterdag 6 september is het weer zover. In en rond Zwolle wordt dan de Blauwvingerrally verreden. Ook in deze negende editie is het centrale thema: “Een dag niet ziek”. Zo’n 50 chronisch zieke kinderen gaan een onvergetelijke dag beleven met een uitgebreide toerrit in zeer exclusieve sportauto’s. Naast de rol die de kinderen als navigator hebben, moeten ze zich door de dag heen ook van hun beste kant laten zien bij diverse activiteiten.

 blauwvinger_rally_zwolle.jpg

Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvinger Rally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s zullen acte de présence geven om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen zijn geselecteerd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). In totaal zullen zo’n 50 kinderen deelnemen. De aftrap vindt zaterdagochtend om 10.00 uur plaats bij Librije’s Zusje tegenover theater De Spiegel. Daarna zal een rit rondom Zwolle gemaakt worden met bijzondere, maar nog geheime locaties voor de koffiestop en lunch. Iedere deelnemer moet de bestuurder van de sportwagen goed helpen bij het navigeren. Bij de lunch vindt er een creatieve activiteit plaats die later op de dag nog een vervolg zal krijgen.

Na de lunch zullen de sportwagens via een mooie route in Zwolle aansluiten voor een heuse slalom op een afgezet terrein. Daarnaast zal er nog een sportieve en zeer spectaculaire activiteit plaatsvinden voor de deelnemende kinderen zelf. Rond half vier vertrekt de hele stoet onder politie-escorte naar de binnenstad van Zwolle, waar ze onder veel bekijks door de hoofdwinkelstraat van Zwolle, de Diezerstraat, zullen rijden. Aan het eind van de rit volgt bij Librije’s Zusje een prijsuitreiking en zal een DJ nog wat plaatjes draaien. Hierbij zorgt topkok Jonnie Boer van De Librije voor heerlijke hapjes en drankjes.

Kijk voor meer informatie op www.blauwvingerrally.nl of volg de Blauwvinger Rally via social media op @eendagnietziek(Twitter) of blauwvingerrally (Facebook)

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goed initiatief en heb de rally ook bij mij op de website in de agenda gezet, ter promotie.

    Veel succes en veel plezier tijdens deze dag namens de website over de ziekte kanker info-over-kanker.webnode.nl.    Maak melding

Reageer