VV Berkum verslaat d’Olde Veste

Zwolle – VV Berkum heeft het oefenduel tegen ‘college-eersteklasser’ d’Olde Veste ’54 met 3-1 gewonnen. De gasten uit Steenwijk kwamen in de eerste helft redelijk uit de verf in een strijd waar de scherpte vaak ontbrak maar werden na rust aan de kant gezet.

Berkum werd al na een minuut of 10 met de neus op de feiten gedrukt. Toen een kansrijk ogende Berkum-aanval werd afgeslagen werd de bal door het centrum naar de volkomen vrijstaande Edwin Maters gespeeld. Die liet doelman Mathijs Bouwhuis kansloos en zorgde zo voor een vroege 0-1 voorsprong voor de bezoekers. De thuisclub drong daarna geleidelijk meer aan maar zag een inzet van Chris van der Meulen via Olde Veste-keeper Richard Strijker en de paal naast gaan. Na iets meer dan een half uur was het wél raak toen de meegekomen Berkum-verdediger Jordi Lemmens na een corner ten val werd gebracht in het Steenwijkse strafschopgebied. Dat werd redelijk zwaar bestraft met een penalty, die Marc van der Meulen in staat stelde met een onhoudbare knal de stand gelijk te trekken: 1-1.

In de tweede helft was Berkum de betere partij en vonden de spelers van de thuisclub elkaar beter. Chris van der Meulen liet aanvankelijk nog een goede kans liggen door, vrij voor de goal, naast te koppen maar na krap een uur spelen verzilverde Berkum het overwicht. Youp Kok, na rust in het veld gekomen, pikte de bal uitstekend op na treuzelen in de verdediging van Olde Veste en hij maakte het karwei prima af door de 2-1 achter keeper Strijker binnen te tikken.

Genadeklap
Even later deelde Chris van der Meulen de genadeklap uit na een prima pass van verdediger Dirk Muis. De Zwolse spits omspeelde enkele tegenstanders en scoorde daarna beheerst in de hoek van het Steenwijkse doel: 3-1.

In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen die echter geen van allen werden benut. Bij Berkum liet Youp Kok een mogelijkheid op een grotere voorsprong liggen door, na een voorzet van Jason Huisman, naast te koppen. Olde Veste zag de ingevallen Berkum-verdediger Jeroen in ’t Veld vlak voor tijd op de doellijn redding brengen en de bezoekers hadden pech toen een inzet in de voorlaatste minuut op de Zwolse lat belandde. Berkum ging zo met een niet onverdiende voorsprong van het veld maar de selectie van trainer Willem Brouwer is duidelijk nog volop bezig om een echt ingespeeld team te worden.

Artikel delen:

Reageer