Confrontatie tussen ‘supporters’ voorkomen

Zwolle – Zaterdagavond 16 augustus heeft de politie op het NS-station van Wijhe 32 Go Ahead Eagles supporters aangehouden.

De politie ontving eerder informatie dat er zaterdagavond mogelijk een confrontatie zou plaatsvinden tussen risicosupporters van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Toen zaterdag een grote groep supporters in Deventer op de trein richting Zwolle stapten werd besloten hen in de gaten te houden. De groep stapte in Wijhe uit de trein. Daar sprak de politie hen aan. Tegelijkertijd werd in en om het station onderzoek gedaan en daarbij werden in struiken en bosjes diverse slag- en stootwapens en harddrugs aangetroffen. Hierop werden de 32 mannen aangehouden. Zij zijn allen voor nader onderzoek ingesloten in cellencomplexen in Deventer en Apeldoorn. De aangetroffen wapens en drugs zijn in beslag genomen.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. 32 man, tjonge das gelijk de hele harde kern van deventer.. Waarom stapten ze uit in Wijhe? Omdat als ze verder zouden reizen ze in Zwolle uitkwamen en dat durven deze skijters niet haha!


  Maak melding

 2. De derby is de derby niet meer.
  Laten wij maar zorgen dat de aandacht op echte clubs is gericht.
  Tijdperk dat wij ons met gae bezighouden ligt achter ons.


  Maak melding

 3. Het zou wel humor zijn als de Zwolse “deelnemers” aan het avontuur in Wijhe juist zelf die wapens hebben verstopt en vervolgens een anonieme tip bij de politie hebben gedaan…… 🙂


  Maak melding

 4. De 32 Go Ahead Eagles supporters die zaterdagavond in Wijhe werden aangehouden zijn zondagochtend 17 augustus in de loop van de ochtend weer in vrijheid gesteld.

  Het betreffen 31 mannen en 1 vrouw, variërend in leeftijd van 21 tot 50 jaar en voornamelijk afkomstig uit Deventer, zijn aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Zij zijn allen over de zaak gehoord en vervolgens in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie beslist over eventuele verdere afhandeling van de zaak.

  Gezien de hoeveelheid in beslag genomen wapens en de grote groep personen die bij de politie bekend is als Go Ahead Eagles supporters vermoed de politie met de aanhoudingen een confrontatie met een andere groep (voetbalsupporters) te hebben voorkomen.


  Maak melding

 5. Dom volk! Die zijn er overigens ook aan PEC zijde. Zelf ben ik bij de bekerfinale en de Cruijff-schaal geweest en dit volk zit er ook bij PEC. We zouden er geen aandacht meer aan moeten besteden. En wat zou het fijn zijn als we niet elke wedstrijd zongen: wie niet springt is een eagle. Ben daar wel klaar mee. Sta er toch allemaal boven.


  Maak melding

 6. triest, idd stel je voor dat kinderen die troep vinden.

  Confrontatie met stanleymessen is zooooo jaren ’80.
  Wel mooi dat de emancipatie van de vrouw in de hooliganwereld ook zijn intrede gemaakt heeft. Past ook wel bij de Bi-side.


  Maak melding

 7. De straffen zijn kennelijk nog niet zo hoog, dat deze lui op pad gaan. Als ze gepakt worden, en dan daarvoor een jaar moeten zitten, gebeuren dit soort zaken al helemaal niet.


  Maak melding

 8. Bericht door ZwolleZ, op 17 augustus 2014 14:01
  Moeten ze daar in koekdorp tegenwoordig al opa’s en vrouwen meenemen om iets voor te stellen hahaha wat een stumpers daar.

  Dacht je dat bij ons alleen maar 20′ ers en 30′ ers rondliepen?;)


  Maak melding

 9. admin: De 32 Go Ahead Eagles supporters die zaterdagavond in Wijhe werden aangehouden zijn zondagochtend 17 augustus in de loop van de ochtend weer in vrijheid gesteld

  Het zou voor de beeldvorming mooi zijn als we dit tuig voortaan niet meer met het woord “supporters” aanduiden.


  Maak melding

 10. Wat sneu, ze kunnen ook helemaal niks.. En dan ook nog met wapens naar zwolle toe gaan, en klap op de vuurpijl gepakt worden, als het topboys waren geweest kwamen ze wel met de auto.. Sk


  Maak melding

Reageer