Workshop Zandcirkels

Woensdag 19 september is Richard van Rijswijk te gast bij Bibliotheek Zwolle. In de Statenzaal verzorgt hij een lezing over zandcirkels en hun energie. Net als graan-cirkels vormen zandcirkels voor velen een mysterie, een geheim van de natuur.

Alles in het hele universum bestaat uit trillingen en is constant in beweging. De “moderne” wetenschap is dit vandaag de dag pas aan het ontdekken. In o.a. alternatieve geneeskunde wordt al duizenden jaren gewerkt met deze kennis. Zelfs de oude volkeren vertellen ons via hun scheppingmythologieën onze oorsprong; bijvoorbeeld dat het hele universum één groot muziekstuk zou zijn, een onuitputtelijke bron van energie wat door de oude Grieken “ether” werd genoemd.

Taal van het licht

“Heilige Geometrie” staat in dit verhaal als brug tussen de diverse werelden, werkelijkheden en het zichtbare en het onzichtbare. Heilige Geometrie wordt ook wel de “Taal van het Licht” genoemd.

Richard van Rijswijk legt in zijn lezing uit wat Heilige Geometrie is en wat we er mee kunnen doen. Aan de hand van inspirerende beelden van zandcirkels wordt de “Taal van het Licht” verklaard. Wat vertellen zandcirkels de mens en welke energieën komen hierbij vrij? Een geheim wordt ontraadseld… 

Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdagavond 19 september in de Statenzaal van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80). De lezing start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Entreekaartjes kosten € 6,50 (niet-leden) en € 5,00 (all-in pas). Reserveren van kaartjes kan bij de receptie van de centrale bibliotheek of telefonisch (038 – 4217278).

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Buitengewoon betreurenswaardig dat er in de Zwolse bibliotheek nog lezingen over dergelijke evident onzinnige, niet-wetenschappelijke prietpraat georganiseerd worden. Het is te hopen dat slechts weinigen zich zand in de ogen laten strooien door deze fantasten.


  Maak melding

 2. Klopt, gelukkig maar, zou ik bijna zeggen. Neemt wat mij betreft niet weg dat het merkwaardig blijft dat zo’n instituut actief nonsenslezingen organiseert. Bovendien is het nogal storend dat de bij het bericht behorende tekst op zijn minst insinueert dat het hele zandcirkelverhaal ergens een wetenschappelijk basis heeft (‘de moderne wetenschap is dit vandaag de dag pas aan het ontdekken’).


  Maak melding

 3. Het kan aan mij liggen, maar ik snap dit artikel niet helemaal.
  Ik heb ook nog nooit gehoord van zandcirkels met magische krachten, misschien ligt het daaraan?

  Maar omdat er in de tekst ‘heilige geometrie’ wordt genoemd, ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig geworden wat dat nou met elkaar te maken heeft volgens deze ‘wetenschap’.

  Ik heb wel eens zandcirkels gemaakt… Telt dat ook als heilige geometrie? Stelde niet zo heel veel voor: gewoon een zak zand, in de lucht aan een stellage gemaakt, laten bewegen en dan krijg je ook hele mooie zandcirkels.
  Zal hierbij dan hetzelfde zijn, denk ik? Alleen nu door de trillingen van de aarde?
  Niets heiligs aan lijkt me.

  Kortom: veel geschreeuw en weinig wol? De moeite waard om het tegendeel in de bibliotheek te bewijzen! Daar heb je vast kritische mensen genoeg! 😉


  Maak melding

Reageer