Kosten bouwvergunning Zwolle bovengemiddeld

Zwolle – Uit onderzoek, van de vereniging Eigen Huis, blijkt dat de kosten voor een bouwvergunning in Zwolle de één na hoogste zijn van de hele provincie Overijssel. Voor een nieuwbouw-woning van € 130.000 (de bouwkosten van een gemiddelde woning) moet in Zwolle € 4.397 worden betaald voor de bijkomende bouwvergunning. Uiteindelijk is het de gebruiker, koper of huurder, die deze kosten voor haar rekening neemt. 

Huurdersfront-Zwolle pleit ervoor om de kosten voor een bouwvergunning in Zwolle te verlagen tot het gemiddelde niveau van de provincie Overijssel. Huurdersfront-Zwolle heeft inmiddels steunbetuigingen binnen van ruim 750
huishoudens uit Zwolle, ook de site van het Huurdersfront-Zwolle, met inmiddels meer dan 6.300 pageviews wordt veelvuldig bezocht. Meer informatie treft u aan op www.huurdersfront-zwolle.webs.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Kosten bouwvergunning Zwolle bovengemiddeld”

  1. geen probleem mee!!!
    wie een huis voor de bouwkosten van 130000 euro kan betalen kan ook die vergunning wel betalen
    Goed initiatief zou zijn, als de Gemeente Zwolle deze opbrengst zou gebruiken voor de sociale woningbouw

  2. Kan ik dan ook gelijk de kosten van mijn vergunning voor de renovatie/verbouwing van 90.000 euro aan mijn woning met terugwerkende kracht krijgen?

  3. Onduidelijk verhaal. Is het per woning of, zoals bij rijwoningen, per vergunning? 5.000 op 20 woningen is 250 euro per woning, dat valt dan wel mee. Voor 1 woning is het natuurlijke reteduur!
    Voor dat geld krijg je namelijk alleen maar gezeur en weerstand ipv een bos bloemen en een bedankje dat je wil gaam bouwen.

  4. Dat zie dan wel weer met zo een ambtenaren beleid ze zorgen maar voor zich zelf stelletje communisten zijn het en wij de burgers van dit dorp lopen er maar achteraan , Dus ambtenaren gewoon oprotten

Reacties zijn gesloten.