Mixed Martial Arts speciaal voor dames

Zwolle – De Zwolse vechtsportschool Tabonon start op vrijdag 22 augustus aanstaande met een MMA trainingsuur speciaal voor dames. Aangezien de vechtsportwereld, zeker wanneer het gaat om MMA, vooral een mannenwereld is, is het uniek dat er nu een MMA uur alleen voor dames komt. 

dames_mma_2.jpg 

MMA staat voor Mixed Martial Arts, dit betekent zoveel als gemengde vechtsporten. In Nederland is MMA ook wel bekend onder de naam free fight. Bij MMA worden verschillende technieken uit onder andere het Braziliaans Jiu Jitsu, Worstelen en Kickboksen gebruikt. Het MMA gevecht kan daardoor zowel staande als op de grond plaatsvinden. Een wedstrijd kan gewonnen worden op knockout of op submission (afkloppen/overgave).

Vraag naar dames uur  
Tabonon is zo’n vijf jaar geleden gestart met MMA trainingen, destijds was er één trainingsuur per week. Al snel werden de trainingen erg populair en groeiden zowel de groepen als het aanbod. Ook verschillende dames deden mee aan de MMA trainingen. Toch merkten ze bij Tabonon dat sommige dames afhaakten. Redenen hiervoor waren het lichamelijke contact met de mannelijke trainingsmaatjes en het gewichts- en krachtsverschil tussen mannen en vrouwen. “Ik snap heel goed dat niet iedere vrouw erop zit te wachten om met een zwetende man over de mat te rollen. Toch merken we dat veel vrouwen nieuwsgierig zijn naar MMA. Vechtsport voor vrouwen is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is daarom logisch dat er ook steeds meer vrouwen geïnteresseerd zijn in MMA.

Doordat het gevecht zowel staand als op de grond plaatsvindt, heb je het complete plaatje.”, aldus Trudy van der Stouwe. Van der Stouwe traint zelf al vanaf het begin bij Tabonon en zal de dames MMA trainingen verzorgen. Met het nieuwe trainingsuur wordt de vraag naar een speciale MMA dames training beantwoordt. De trainingen bij Tabonon zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je leeftijd, conditie of niveau. Naast het harde werken tijdens de training, is er vooraf en na afloop altijd ruimte voor gezelligheid. Het MMA dames uur start vrijdag 22 augustus en zal iedere vrijdag van 19:00 – 20:00 uur zijn. Dames worden van harte uitgenodigd om mee te doen met een gratis proefles. 

Artikel delen:

Reageer