Laffe straatroof bejaarden in Opsporing Verzocht

Zwolle – In de uitzending van dinsdagavond 19 augustus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de zeer gewelddadige straatroof op een hoogbejaard echtpaar van zondag 27 juli jl. De hoofdofficier van Justitie heeft inmiddels een beloning van € 5000,- uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak.

aalvangersweg_zwolle.jpg

Foto: SallandCentraal.nl 

Twee onbekende jongemannen beroofden op de Aalvangersweg de 85-jarige vrouw met bruut geweld van haar sieraden. Hierbij viel zij met scootmobiel en al om in de berm in de brandnetels en kwam bekneld te zitten onder haar scootmobiel. Haar 88-jarige echtgenoot werd hierop kwaad en wilde zijn echtgenote helpen. Hij werd letterlijk door één van de mannen in de sloot naast het fietspad geschopt. Hierna gingen de twee jonge mannen er op hun scooter vandoor via het tunneltje aan de Hollewandsweg richting Zwolle Zuid.

Al eerder werd in Opsporing Verzocht kort aandacht besteed aan deze laffe straatroof. Dit leverde nieuwe informatie op maar heeft nog niet tot de oplossing van de zaak geleid.

De uitzending begint dinsdagavond om 21.15 uur op Nederland 1 en zal woensdag worden herhaald om 12.25 uur op Nederland 2.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Ik snap dat het een heel vervelend moment was voor de slachtoffers, maar is het netjes om als nieuwssite dit te blijven bestempelen als laf? Komt niet objectief over. (begin ik nog niet eens met de discussie of dit technisch gezien wel laf is, aangezien de man in de aanval ging)

 2. Ik snap dat het een heel vervelend moment was voor de slachtoffers, maar is het netjes om als nieuwssite dit te blijven bestempelen als laf? Komt niet objectief over. (begin ik nog niet eens met de discussie of dit technisch gezien wel laf is, aangezien de man in de aanval ging)

  niet reageren mensen…

 3. ik hoop echt dat deze gasten gepakt worden!>:(

  en laf is nog zacht uitgedrukt vind ik.

  als ik zoiets zou zien gebeuren,maak ik ze kapot.

  je blijft met je tengels van bejaarde mensen af.

 4. @DB

  Jouw reactie is ook weer zo'n typisch voorbeeld. Als ik het zou zien dan had ik je wel even gesloopt blabla. Mijn vraag is had je dat echt gedaan?

 5. Japser, op 18 augustus 2014 14:45
  Ik kan me niet voorstellen dat iemand jou reacties nog serieus kan nemen. Soms ben ik wel nieuwsgierig na de persoon achter een reactie, bij jou heb ik zo'n raar beeld dat ik het niet eens wil weten.

 6. @Japser: ik snap je punt over de lading van de kop van het artikel i.r.t. de wetten van de onafhankelijke journalistiek.
  Maar je wilt toch niet beweren dat een overval op een 85 en 88 jarige op scootmobiels niet kan worden getypeerd als een laffe daad? Daarbij ging de man niet in de aanval, maar verdedigde hij zijn vrouw.

 7. Nou ja, tegenaanval dan (zeer heldhaftig van hem!!). En ik ga niet zeggen dat de daders een eerlijke strijd aan ging. Want dat was het duidelijk niet. Maar dit is de derde keer dat er in de titel over dit onderwerp laf wordt gezegd, en ik vind dat niet objectief. Ik zou dat graag wat neutraler zien.

 8. @Jasper, nogal een denigrerend commentaar over een hoogbejaarde man die zijn eveneens hoogbejaarde vrouw wil beschermen op het moment dat ze worden gemolesteerd. En ga nou niet vertellen dat het objectief gezien geen laffe daad is.
  Jouw 'neutrale' versie van het gebeuren lijkt me hilarisch.

 9. @Japser

  "…ik zou dat graag wat neutraler zien." Ben je niet goed snik of zo? Dit is gewoon een laffe daad ook objectief gezien. Je bent gewoon een zuigerdje op dit weblog.

 10. Ik vermoed dat de kwalificatie "laf" al in het persbericht gestaan heeft, omdat RTV-oost het ook heeft. Ik ben het met Japser eens dat je uit journalistiek oogpunt die kwalificatie niet over zou moeten nemen. Het oordeel hoort aan de lezer.

 11. Verdachten plegen vermeende overval op mensen van bejaarde leeftijd? Nee, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Laten we vooral oppassen dat we overvallers als laf beoordelen.

  P.S. Helaas beschikt dit weblog niet over een satire knop, zoals Facebook weldra… voordat iemand weer het verkeerde idee krijgt.

 12. @bernard, bedankt voor deze kwalificaties. Kijk naar uw mail van 20.56 en misschien gaat er iets dagen over wat ik bedoel te zeggen.
  Voor de rest: doe je niet beter voor dan je bent. Oud Zwols gezegde.
  De groeten.

 13. Journalistiek draait om feiten en dit is feitelijk gezien een laffe daad. Wat mij betreft is de kwalificatie 'walgelijk' ook op zijn plaats.

 14. @ Japser,

  Waarom een discussie proberen op te starten over het woordje "laf"? Als je aanmerkingen hebt op de schrijvers bij Weblog Zwolle: schrijf een mail aan ze en benoem je irritaties. Wat heeft het voor zin om dat in je reacties te zetten? Daarmee mis je volgens mij volkomen de essentie van dit bericht.

  Of het nu denigrerend is of niet, technisch correct is of niet, journalistiek juist is of niet: ik denk dat 99% van Zwolle die overval wel zal zien als een laffe daad….wat denk jij?

  Precies.

 15. Objectief nieuws bestaat niet.
  En ik kan me ook ergeren als de meest vreselijke dingen door een nieuwslezer in neutraal jargon wordt voorgelezen, dat komt soms tamelijk naief over namelijk.
  .
  Ik heb gisteren Opsporint Verzocht niet gezien, is er al een signalement van de daders, dat lijkt me veel belangrijker.

Reageer