Senioren domineren Rodetorenplein

Zwolle – Senioren domineren vrijdag 5 september het Rodetorenplein in Zwolle. Het Stadsfestival biedt daar dan activiteiten en optredens specifiek voor de oudere Zwollenaar. Het programma varieert van salsa dansen tot een hommage aan componist Jules de Corte. Voor senioren die slecht ter been zijn, is er dankzij een bijdrage van De Gasthuizen gratis vervoer op maat mogelijk.

0814_eva6941_stadsfestival_niek_van_der_sprong.jpeg 

Foto: Eva Posthuma

Julius (Jules) de Corte (1924 – 1996) was een Nederlandse liedschrijver, componist, pianist en zanger. De Corte werd in Nederland en België bekend met liedjes als ‘De vogels’, ‘Ik zou weleens willen weten’ en ‘Als je overmorgen oud bent’. Studenten van het Zwolse Conservatorium voerden al in verschillende Nederlandse theaters hommages aan De Corte op. Tijdens het Stadsfestival is dit concert voor het eerst in de openlucht en gratis toegankelijk. Senioren hebben daarbij voorrang. De hommage wordt op vrijdag 5 september twee maal op het Rodetorenplein ten gehore gebracht; om 12.00 en om 14.00 uur.

Masterclasses
Daarnaast zijn er vier verschillende ‘masterclasses’, waarin senioren iets leren en meemaken of ergens een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Organisator Niek van der Sprong van Niek van der Sprong Culturele Producties, vertelt: “Theater Gnaffel laat zien hoe ze de poppen waarmee zij acteren maken en hoe de magie tot leven komt bij het spelen met de poppen. In een salsaworkshop worden de senioren uitgedaagd om zelf met de voetjes – of rolstoelwielen – van de vloer te komen. Kameroperahuis laat de deelnemende ouderen ervaren hoe het is om in een opera te zingen. De vierde ‘masterclass’ is onder leiding van de jonge kunstenaar Roy Ruepert. Deelnemers nemen een voorwerp mee van thuis – bijvoorbeeld een oude voetbalschoen, een eierdopje of iets dat symbool staat voor een bijzondere herinnering – en bouwen daarmee samen een kunstwerk.” Zie voor het programma www.stadsfestival.nl.

Gratis vervoer voor senioren
Om het voor de senioren mogelijk te maken om op het festivalterrein te komen, heeft het Stadsfestival de hulp ingeroepen van het Zwolse fonds voor senioren, De Gasthuizen. Dankzij een financiële bijdrage van 2.500 euro kunnen een programma en vervoer op maat worden georganiseerd. “Verzorgingstehuizen en woonzorgcentra kunnen via niek@niekvandersprong.nl contact opnemen om naar de mogelijkheden te informeren”, zegt Van der Sprong.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het programma varieert van salsa dansen tot een hommage aan componist Jules de Corte. Voor senioren die slecht ter been zijn, is er dankzij een bijdrage van De Gasthuizen gratis vervoer op maat mogelijk.

    Dus vertier voor de blinde en de manke.    Maak melding

Reageer