Uitvoering motie ‘werken aan minder bijstand’

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om met drie marktpartijen uitvoering te geven aan de  motie van de gemeenteraad ‘werken aan minder bijstand’. In deze motie is het college gevraagd om een business case te maken voor een effectieve en realistische aanpak die voor de uitstroom uit de WWB zorgt.  

 

Manpower, de BC Group en PEC Zwolle United hebben volgens het college een goed plan aangeleverd. Elke partij gaat in eerste instantie met 100 mensen aan de slag (300 personen in totaal).  De verwachting is dat 60 procent van hen (staat gelijk aan 180 personen) succesvol uit de WWB komt. De gemeente keert de projectkosten pas uit als dit doel ook daadwerkelijk gehaald is. Het doel is om mensen met die tussen de zes en twaalf maanden een uitkering hebben en een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt, aan werkervaring te helpen zodat zij geen gebruik meer hoeven te maken van een uitkering. 

Kern van de begeleiding is het opdoen van werkervaring die door kortdurende en flexibele plaatsingen wordt opgedaan en hierdoor een bijdrage levert in het vergroten van de kans op een vaste baan. De drie organisaties zijn in staat hen goed te begeleiden en beschikken allen over een groot netwerk van bedrijven in Zwolle, de regio of daarbuiten.

 

De BC Group richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, PEC Zwolle United heeft veel bedrijfscontacten en wil maatschappelijk actief zijn. Manpower is een landelijk uitzendorganisaties met een groot netwerk. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De praktijk met dit soort cases is dat er uiteindelijk na 3 dagen nog maar de helft van de bijstanders komt opdagen. Arbeidsritme is vaak veel te zwaar. Het gaat Manpower, de BC Group en PEC Zwolle United alleen maar om de subsidie die zij krijgen. En kans op een baan…misschien een handjevol, maar geen vaste baan. Ze noemen het ook niet voor niets “..kans op het vergroten van …”
    Dit soort projecten hebben in her verleden ook niets opgeleverd.    Maak melding

  2. Ben ik het niet mee eens anoniem, het zijn vaak baantjes in een bepaalde laag om mensen weer in een dagritme te krijgen, maatschappelijke erkenning te krijgen en zo gemotiveerd worden om zelfstandig verder te kijken.
    Zo meteen is taakstraf ook valse concurrentie


    Maak melding

Reageer